Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky večer holky. Jdu s takovým dotazem. Jsem ve 21 týdnu těhotenství od 1 screenungu mi bylo řečeno ze mám riziko preeklampsie, ale beru na to godasal, dál beru hořčík na tvrdnutí bříška, zjistili mi že mám nízko placentu ale to mi pan doktor říkal ze to se ještě upraví to mi zjistili v 19 tt. Ale pokaždé ráno když se probudim mám oteklé prsty na rukou.
Během dne je to v pořádku žádné problémy nemám otok splaskne hned co vstanu. Chápu ze otoky jsou běžné jen se bojím kvůli té preeklampsii abych nic nepodcenila.
Mate někdo zkušenost? ![]()
Moc děkuji a přeji pěkný den ![]()
Ahoj, mám. Z 1.screeningu riziko preeklampsie negativní. Ve 2. Screeningu ve 20tt jiz vysoké riziko. Taky placenta previa k tomu.. Výsledek - placenta v 30tt nahoře, od 30tt špatná krev, vysoký tlak, bilkovina v moči.
Ukončený porod v 36+5. Ke konci už otoky nohou, ale to je prý to nejmenší v preeklampsii.
Držím palce, ať se ti to nerozjede.
Z prvního screeningu velmi vysoké riziko preeklampsie. Jsem v 38 týdnu, tlak nízký, žádná bílkovina. Klouby me bolí už několik týdnů, taky krevní oběh nestíhá jednu ruku a ta brní a dost často je k prdu. Ten ranní otok není problém rozchodit ![]()
Důležitá je bílkovina a tlak.