Mít teď druhé dítě?

Anonymní
31.5.24 06:46

Mít teď druhé dítě?

Zdravím, máme syna 2,5 roku a nyní přemýšlíme, zda jít do druhého či ne. Otěhotněla jsem před státnicemi, takže jsem myslela, že až půjde syn do školky, půjdu alespoň na dva roky do práce a pak druhé. Syn je rozen v listopadu, takže do školky půjde skoro ve 4 letech. Manžel by ale raději druhé teď, že by byli blíž k sobě a že si to hledání práce a ty začátky aspoň odbydu jen jednou. A já moc nevím, jak se k tomu postavit. Srdcem bych druhé moc chtěla, ale rozumem si říkám, že bych měla jít pracovat, ať mám nějakou praxi atd. Mě věk netlačí, manželovi je 34. Byla jste některá v podobné situaci? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18659
31.5.24 06:57
@Anonymní píše: Více

Ideální to není, ale asi bych do toho šla i s ohledem na manzeluv vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
31.5.24 06:59

Byla v podobné. Porodila jsem už před statnicemi, synovi teď bude 5 a o druhé začínáme teprve plánovat, do práce jsem šla, když měl 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
31.5.24 07:02

asi bych se i řídila jak jste na tom finančně.. bydlení, úspory atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
31.5.24 07:05

Ideální doba nebude nikdy. Vždycky bude nějaký důvod, proč by se to hodilo jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 07:05

Myslím, že je to celkem jedno, „mezeru“ v životopisu už stejně máš a aspoň nebudeš začínat dvakrát od nuly. Pokud na druhé dítě máte peníze, prostor, energii, jděte do toho ;) A pokud to chce víc manžel, tak mu navrhni, že se na rodičáku prostřídáte, abys mohla brzy pracovat. Nebo alespoň částečně se vracet, takže od něj se bude vyžadovat více péče.

Příspěvek upraven 31.05.24 v 07:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
31.5.24 07:06

V podobne situaci jsem nebyla, ale asi taky spis ty 2 deti bliz k sobe a vzit to tak nejak jednim vrzem. Jestli teda chces 2 deti. Ono kdyz pujdes pracovat a prvni dite mezitim odroste, tak je mozne, ze uz se ti do druheho nebude chtit. Nekomu to zas tak vyhovuje a chce mit cilene deti od sebe dele. To zalezi na tobe, jak to chces. 2 deti blize udou mit pravdepodobneji podobnejsi zajmy a bude je bavit to same. Dele od sebe zas budes mit na kazdeho vice casu ho opecovavat. Mam deti od sebe 2roky a 7 mesicu a i tak je kazdy jinde fyzicky, jeden treba ujel na kole par metru v dobe, kdy druhy ujel 50km. Hracky, hriste, kamaradi je bavi stejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
31.5.24 07:30

A co máš za školu? Jestli ne medicínu nebo chemickou, tak absolutně není problém pracovat z domova… Taky jsem měla první dítě je konci školy a v CV žádnou mezeru nemám, pokračovala jsem prostě v půl úvazku, co jsem měla od druháku. :nevim: Druhé jsem měla až skoro po 5 letech, a to jsem zas spojila s dalším studiem.

Dneska je to, řekla bych, mnohem lehčí, ty technologie už jsou jinde… A znám i holčinu, co sice studovala biologii, ale právě při škole ještě začala dělat admin pozice ve výzkumu (lepší plat) a taky z toho úvazku nevypadla… Možnosti jsou. Na druhou stranu, znám i ženské, co šly do práce až po dětech, třeba ve 30, a taky jsou pracovně v poho, pokud člověk aspoň trochu sleduje obor (a to stačí i normální přirozený zájem o dění, žádné studium), tu práci si najde a rychle prokáže, že se do toho dostal a nijak dramaticky na tom netratí. Jo, znám i ty, co v poho nejsou, ale ty prostě pracovat nechtějí, tak to je těžké… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
31.5.24 07:31
@unuděná píše: Více

Jakoze jak prostřídat? Ze by chlap cca 35 pustil práci a nechal nikdy nezaměstnanou mladou holku budovat kariéru? Pusti plat třeba 40/50/60/90 cistyho, aby si madam nastoupila za 25? Kdo bude zivit tu rodinu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 07:41
@hospodki píše: Více

A z čeho vychází tvé předpoklady, že on má takový plat a ona by měla pitomých 25? :nevim: Úplně nesmyslné. A účel mého příspěvku je především takový, že pokud nechce mít díru 5-6 let, tak se musí doma domluvit, aby mohla alespoň částečně pracovat, když si dítě přeje hned především on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
31.5.24 07:46
@hospodki píše: Více

Taky mi to neprijde moc realne. V okoli, kdyz sel na rodicak chlap, prostridali se, tak to bylo vzdy proto, ze zenska vydelavala vic. Ja jsem i rada, ze u nas neni to povinne stridani, protoze nevim, kdo by nam to financne dorovnal a stejne bychom to lepili spis pres detske skupiny ci prarodice, protoze manzel by rozhodne nechtel poustet praci, kde je 25 let. Jen komplikace a stejne by nepecoval furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
31.5.24 07:54

Neřešila bych teď praxi, pokud je to jediná věc co tě trápí. I s 2 letou praxí pořád budeš „absolventka“. Navíc se dá najít práci z domova na zkrácený úvazek i během mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
31.5.24 07:59

Pracovat budeš celý život, až ti to bude lézt krkem. Šla bych do druhého dítěte, ať jsou věkově blíž k sobě. Navíc nikdy nevíš, jestli se to druhé podaří hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
31.5.24 07:59

Mám listopadovou první dceru a do školky nastoupila na konci srpna před 3.narozeninami a byla bezproblémová, těšila se tam, mluvila, oblékala se,…my máme holky od sebe o skoro 4roky a je to super, starší dcera už s námi o tom rozumovala, že by chtěla sourozence, ale musí byt trpělivá, apod…holky se miluji, starší už tu mladší hlídá, že sama chce, zabaví ji…sportujeme, výletujeme, cestujeme, jedna do vozejku/nosítka a druhá jde nebo jede na kole a my jdeme jedeme na kole/bruslích…do divadla jde jen starší…starší má ve školce 3kroužky a dvakrát za týden sportovní tréninky…pokud jste zajištění a chlap vás uživí, tak bych na tom začala pracovat a uvidíte…

• Citovat
  • Upravit
9039
31.5.24 08:01

Tu díru v životopisu už stejně máš. Jestli čtyři roky nebo šest už je asi jedno. Na tvém místě bych si ale našla aspoň brigádu. Dítě už máš poměrně velké, tak bych asi jen neseděla doma a nečekala, až otěhotním. Já na rodičáku brigádu měla a přidalo mi to dost bodů, když jsem pak hledala práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí