Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@unuděná píše: Více
Tak určitě chlap co už dva roky živí rodinu a má cca 10 let praxi bude mít menší vyplatu než cerstva absolventka, která místo práce skončila hned po stanicích na rodicaku… ale notak
řekla bych, ze v jejím případě je fuk jestli má gap 2 nebo 5 let
Já bych šla do dítěte, samam mám tři a je strašně vidět ten věkový rozdíl. Nejstarsi a nejmladší mezi sebou mají 7 let a nemají už nic společného, nevyhrajou si spolu, mladší staršímu všechno ničí, on už má pubertalni zájmy a nebaví ho batole. Zato nejmladší a prostřední mezi sebou mají necelé 3 roky a vyhrajou si úplně úžasně. Takže záleží co chceš no, jestli dva defakto jedináčky, protože i co mám v okolí, tak jak mají mezi sebou víc jak 5 let rozdíl, tak už to nejsou úplní parťáci, jako mají se radi, ale většinou k sobě nachází cestu až v dospělosti, protože ty zájmy jsou úplně jinde u mimina a školáka no. Pokud chceš partaky na hraní, nejlepší kamarady, tak je nejvyšší čas na druhé ![]()
@unuděná píše: Více
Statisticky je mnohem víc pravděpodobné, že rodinu spíš uživí chlap, který je už 10+ let v procesu, než holčina po škole, s nulovou praxí ![]()
@Jahru píše: Více
Já se o to nepřu, ale nevíme okolnosti
Taky on může dělat někde ve skladu za 25 hrubýho a ona může nastoupit klidně za 40, pokud se jedná o prestižní obor
A především, může nastoupit na částečný úvazek/dělat z domova, pokud se domluví a muž převezme víc péče o děti. A nemusí ani jít na rodičák.
@Anonymní píše: Více
Jsem racionální člověk, takže já bych se řídila především tím, zda máte pro více dětí podmínky- finance, zázemí, fyzické a psychické zdraví. Díru v CV můžeš částečně zaplnit brigadou, která při dětech půjde dělat. A lépe se ti bude naskakovat do práce jednou. Jít teď do práce a za 2 roky zase být doma, tím by ses mohla připravit o nějaký případný růst. Samozřejmě dost záleží v jakém oboru chceš/budeš pracovat.
Jsem na tom podobne… prvni dite v poslednim rocniku, statnice s miminem, druhy dite presne po 3 letech. Ted mam jeste pres dva roky rodicaku, treti uz neplanuju ![]()
Jako neni to idealni samozrejme, ale dala jsem prednost detem. Chodim od vysoky, i pres rodicak, jen na brigady. Je ze me socialni pedagog a verim, ze nejaka prace se vzdycky najde. Minimalne nejaka „zalozni“ a casem se dostanu na nejakou vic vyhovujici a lepsi (i kdyz ja se ve svym oboru vubec nevidim). Financne to neni na vyskakovani, ale k normalnimu zivotu v pohode ![]()
A kdyz ted vidim nase holky ( 4 a 1 ) jak spolu fungujou, jakou mame rodinu, nemenila bych to ![]()
Manzel ma pravdu, bezte do toho ted a vubec nemate cas otalet; jestli si sebe navzajem maji sourozenci uzit, hrat si spolu, pozdeji si zase povidat o zazitcich trebas s holkama, tak mate nejvyssi cas na 2.ditko.
Prace ti neutece, te si uzijes jeste hodne a dlouho, ale cas nezastavis!
Manžel není tak starý, 34 není nic. Můj manžel bude mít své první dítě po 40. Jestli jste na tom finančně dobře, cítíte se na to i psychicky, vztah máte v pořádku, nic vám nebrání k tomu mít další dítě.
@Lu66 píše: Více
No ale to ze tvůj bude mít první dítě když už se blíží víc věku dědečka než tatínka je jina vec
nenalhavej si nic, už je starej. I u chlapa kvalita spermii klesá a přichází genetické vady. Prave ze 34 je u nej ideální vek. Je dost rozdíl jestli mas pubertaka v 50 nebo 60 letech
@hospodki píše: Více
To se nám to tu ale zase zvrhne do diskuze „můj muž není na dítě starej“ versus „každej stárne“ ![]()
@hospodki Ty mého muže znáš? A pokud bereš věk po 40, že už je někdo děda nebo babička, tak to máš teda smutný pohled na život. Je zajímavé že mu všichni hádají mnohem méně. Takže
20.5. jsem byla s miminkem na genetice, miminko naprosto v pořádku.
Já si nic nalhávat nemusím, já narozdíl od TEBE vím, s kým žiju. S nějakým páprdou bych fakt nebyla tomu věř. ![]()
EDIT: A nedá mi to a ještě dodám, že ty víš úplně velké Ho*no o naši situaci, dítě bychom mohli mít už snad před několika lety, jenže já děvenko, jsem se na to necítila psychicky, protože mám taky rozum. Ještě něco? ![]()
@Lu66 píše: Více
Každý se cítí jinak, můj muz má 36 let a nejmladší dítě má 2 roky a říká, ze už si neumí představit mít další, už si přijde starý a kdyby si mohl vybrat, měl by stejně jako já děti nejdyl ve 30. Po 40 už muze byt dědeček.
@Lu66 píše: Vícenapis za 10 let. Po 40 už je proste na děti organismus starý a je fuk jestli beha ultratrail nebo skáče padákem a jezdí na kole tour de France. @unuděná
A proč by šel syn do školky až skoro ve 4 letech? Ve školkách se poměrně běžně uvolňují místa i během šk. roku, děti se stěhují atd. Moje dcera je březnová a loni v dubnu nastoupila do státní školky na Praze 5, prostě jsem se po novém roce o volná místa začala zajímat a ředitelka řekla, že když se něco uvolnil, ozve se nám.
Druhá dcera je říjnová a v jedné ze 4 školek jí taky teď vezmou od září, ještě jí nebudou 3 roky. A kdyby jí nevzali, musela by do soukromé, vracím se s jejími 3.narozeninami do práce. Tak jen chci říct, že bych nečekala na řádný zápis, ale jsou i jiné možnosti… do práce bych být tebou šla, alespoň brigádně.