Mít teď druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.5.24 08:25

A proč by šel syn do školky až skoro ve 4 letech? Ve školkách se poměrně běžně uvolňují místa i během šk. roku, děti se stěhují atd. Moje dcera je březnová a loni v dubnu nastoupila do státní školky na Praze 5, prostě jsem se po novém roce o volná místa začala zajímat a ředitelka řekla, že když se něco uvolnil, ozve se nám.
Druhá dcera je říjnová a v jedné ze 4 školek jí taky teď vezmou od září, ještě jí nebudou 3 roky. A kdyby jí nevzali, musela by do soukromé, vracím se s jejími 3.narozeninami do práce. Tak jen chci říct, že bych nečekala na řádný zápis, ale jsou i jiné možnosti… do práce bych být tebou šla, alespoň brigádně.

• Citovat
  • Upravit
19187
31.5.24 08:27
@unuděná píše: Více

Tak určitě chlap co už dva roky živí rodinu a má cca 10 let praxi bude mít menší vyplatu než cerstva absolventka, která místo práce skončila hned po stanicích na rodicaku… ale notak :lol: řekla bych, ze v jejím případě je fuk jestli má gap 2 nebo 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37279
31.5.24 08:27

Já bych šla do dítěte, samam mám tři a je strašně vidět ten věkový rozdíl. Nejstarsi a nejmladší mezi sebou mají 7 let a nemají už nic společného, nevyhrajou si spolu, mladší staršímu všechno ničí, on už má pubertalni zájmy a nebaví ho batole. Zato nejmladší a prostřední mezi sebou mají necelé 3 roky a vyhrajou si úplně úžasně. Takže záleží co chceš no, jestli dva defakto jedináčky, protože i co mám v okolí, tak jak mají mezi sebou víc jak 5 let rozdíl, tak už to nejsou úplní parťáci, jako mají se radi, ale většinou k sobě nachází cestu až v dospělosti, protože ty zájmy jsou úplně jinde u mimina a školáka no. Pokud chceš partaky na hraní, nejlepší kamarady, tak je nejvyšší čas na druhé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10077
31.5.24 08:29
@unuděná píše: Více

Statisticky je mnohem víc pravděpodobné, že rodinu spíš uživí chlap, který je už 10+ let v procesu, než holčina po škole, s nulovou praxí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 08:33
@Jahru píše: Více

Já se o to nepřu, ale nevíme okolnosti :nevim: Taky on může dělat někde ve skladu za 25 hrubýho a ona může nastoupit klidně za 40, pokud se jedná o prestižní obor :nevim: A především, může nastoupit na částečný úvazek/dělat z domova, pokud se domluví a muž převezme víc péče o děti. A nemusí ani jít na rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.5.24 09:08

V tomto případě bych si druhé pořídila teď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
31.5.24 09:11
@Anonymní píše: Více

Jsem racionální člověk, takže já bych se řídila především tím, zda máte pro více dětí podmínky- finance, zázemí, fyzické a psychické zdraví. Díru v CV můžeš částečně zaplnit brigadou, která při dětech půjde dělat. A lépe se ti bude naskakovat do práce jednou. Jít teď do práce a za 2 roky zase být doma, tím by ses mohla připravit o nějaký případný růst. Samozřejmě dost záleží v jakém oboru chceš/budeš pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.5.24 09:23

Jsem na tom podobne… prvni dite v poslednim rocniku, statnice s miminem, druhy dite presne po 3 letech. Ted mam jeste pres dva roky rodicaku, treti uz neplanuju :D

Jako neni to idealni samozrejme, ale dala jsem prednost detem. Chodim od vysoky, i pres rodicak, jen na brigady. Je ze me socialni pedagog a verim, ze nejaka prace se vzdycky najde. Minimalne nejaka „zalozni“ a casem se dostanu na nejakou vic vyhovujici a lepsi (i kdyz ja se ve svym oboru vubec nevidim). Financne to neni na vyskakovani, ale k normalnimu zivotu v pohode :)

A kdyz ted vidim nase holky ( 4 a 1 ) jak spolu fungujou, jakou mame rodinu, nemenila bych to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.5.24 09:24

Manzel ma pravdu, bezte do toho ted a vubec nemate cas otalet; jestli si sebe navzajem maji sourozenci uzit, hrat si spolu, pozdeji si zase povidat o zazitcich trebas s holkama, tak mate nejvyssi cas na 2.ditko.

Prace ti neutece, te si uzijes jeste hodne a dlouho, ale cas nezastavis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
31.5.24 09:27

Manžel není tak starý, 34 není nic. Můj manžel bude mít své první dítě po 40. Jestli jste na tom finančně dobře, cítíte se na to i psychicky, vztah máte v pořádku, nic vám nebrání k tomu mít další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19187
31.5.24 09:40
@Lu66 píše: Více

No ale to ze tvůj bude mít první dítě když už se blíží víc věku dědečka než tatínka je jina vec :lol: nenalhavej si nic, už je starej. I u chlapa kvalita spermii klesá a přichází genetické vady. Prave ze 34 je u nej ideální vek. Je dost rozdíl jestli mas pubertaka v 50 nebo 60 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 09:43
@hospodki píše: Více

To se nám to tu ale zase zvrhne do diskuze „můj muž není na dítě starej“ versus „každej stárne“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
31.5.24 09:46

@hospodki Ty mého muže znáš? A pokud bereš věk po 40, že už je někdo děda nebo babička, tak to máš teda smutný pohled na život. Je zajímavé že mu všichni hádají mnohem méně. Takže :mavam: 20.5. jsem byla s miminkem na genetice, miminko naprosto v pořádku. :kytka: :srdce: :srdce: :jazyk: Já si nic nalhávat nemusím, já narozdíl od TEBE vím, s kým žiju. S nějakým páprdou bych fakt nebyla tomu věř. :mrgreen:

EDIT: A nedá mi to a ještě dodám, že ty víš úplně velké Ho*no o naši situaci, dítě bychom mohli mít už snad před několika lety, jenže já děvenko, jsem se na to necítila psychicky, protože mám taky rozum. Ještě něco? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37279
31.5.24 09:49

Každý se cítí jinak, můj muz má 36 let a nejmladší dítě má 2 roky a říká, ze už si neumí představit mít další, už si přijde starý a kdyby si mohl vybrat, měl by stejně jako já děti nejdyl ve 30. Po 40 už muze byt dědeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19187
31.5.24 09:50
napis za 10 let. Po 40 už je proste na děti organismus starý a je fuk jestli beha ultratrail nebo skáče padákem a jezdí na kole tour de France. @unuděná
No jo no. Kazda má doma padesatnika samce co si mezi sebou hádají min a zakládají druhou generaci rodiny :nevim: oči naivkam neotevres a je zajímavý sledovat jak jsou slepé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí