Mít teď druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
31.5.24 10:16
@Liberalissima píše: Více

Jenže tady jde o zakladatelku, kde jejímu muži je 34 a jediný důvod, proč nemít dítě teď, jsou nějaké dva roky práce, aby jí měla v CV. To je přece absurdní. A říct „v pohodě, tak to o 10 let odložte, však dneska se běžně rodí chlapům děti v padesáti“ je krátkozraké až hloupé. Protože ať chce nebo ne, tak stárne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37237
31.5.24 10:17

Překvapilo by te, jak je to časté :D v mem okolí málokdo má děti po 30, znám dost lidi, co mají vnoučata ve 40-45 letech :nevim: i dřív znám par případů. Mě to třeba přijde lepší, než když má každý dítě po 30 a pak se clovek prvního vnoucete dožije v 70 letech :nevim: v naši rodině se nikdo nedožil vysokého věku a takhle by děti své prarodiče ani nepoznaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
31.5.24 10:25

Tak pokud jde o díru v životopisu, tak asi zalezi na tom, v jakem oboru má zakladatelka VŠ. V některých ji to neublíží. A pokud jde o školku… Moje dcera teď v září bude nastupovat do státní školky ve čtyřech letech a do jedné se necostala vůbec a do druhé jenom proto, že už ji ty čtyři jsou. Mladší děti neberou vůbec…

• Citovat
  • Upravit
19087
31.5.24 10:27

Blíží víc věku dědečka jsem psala, protože se bavime o věku 40+ což je 43/45… a to už není žádná rarita byt dědečkem před 50. Není to nic o me hrdosti. Už jsem xkrat jinde psala, ze mám děti do 34 a jsem za to vdecna, ze jsem měla stesti a našla chlapa a měli jsme podmínky děti mít takhle. Určitě na sebe nejsem pyšná jak jsem to úžasne zařídila (kor po 3 potratech jsem vdecna, ze se k nám druhé nakonec dostalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19087
31.5.24 10:34

@Lu66 hlavně ze jsi se z toho dostala. Me lizly panický ataky a deprese po třetím potratu v 13tt v průběhu půl roku a naprosto chápu, ze okolnosti někdy nejsou. Rozhodne je lepší když zapůsobi i rozum než hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4571
31.5.24 10:58

Asi záleží na tom, jak moc chceš jít pracovat a jak se ti bude chtít pak jít znovu na mateřskou. Pokud máte zázemí, finance, tak já bych do dítěte klidně šla hned.
Byla jsem 3 roky v práci, pak covid a já těhotná. Práci dělám takovou, že je lepší být zase hned na mateřské, protože se do toho špatně dostává a učí se to téměř od začátku. Výhodu vidím v tom, že nám vyjdou s manželem vstříc ve směnách a mám jisté místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12904
31.5.24 10:58
@unuděná píše: Více

Takhle ano, však já neříkám zakladatelce ať čeká. Jen mi přišlo zbytečné vmést té druhé uživatele že její manžel je skoro dědeček, to mi fakt přišlo takové směšně vyhrocené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 11:00

Jenže takhle to myšlené nebylo podle mě. Ona jako první napsala, že ve 34 není na dítě starý, že tomu jejímu je 40 a je to úplnej jura. A proto kontrovala, že ve 40 se už věkem prostě blíží spíš tomu dědečkovi, než tatínkovi, a že by to neměla doporučovat ostatním. Protože každý chlap zkrátka ve 40 není plně zdravý, fit a mentálně ochotný vychovávat dítě. To je vše 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.5.24 11:07

Dítěti je 2,5 už může půl roku v pohodě chodit do dětské skupinky. A proč ho nechceš dát do školky teď na podzim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
31.5.24 11:38

Rada zpět k původnímu tématu - rozhodovala bych se i podle oboru, jak moc se v něm věci mění, abys na tom po 6 letech nebyla nikoliv jako absolventka, ale fakticky hůř, protože nabyté znalosti nejsou aktualizované podle vývoje oboru. V mém oboru je tak obrovská pauza šílená, člověk fakt těžko zaměstnatelný do solidní práce, sama nabírám lidi a někoho takového bych nechtěla. Jsou obory, kde je to víc jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.5.24 11:52

Vzhledem k věku bych do dalšího dítěte šla hned nebo vůbec. Po padesátce přichází u chlapů andropauza, které umí s jejich psychikou dosti zamávat, do toho mít pubertální dítě není legrace, naopak z vlastní zkušenosti musím říct, že kombinace andropauzy a puberty umí být dosti pekelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.5.24 12:03

Ale chlap po čtyřicítce dědečkem být může a není na tom nic divného. Vždyť už je dvacet let dospělý, klidně by mohl mít dospělé dítě, které má také dítě.
Za mě je určitě vhodnější být po čtyřicítce čerstvý dědeček než čerstvý otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.5.24 12:15
@Lu66 píše: Více

Vypadat tvuj chlap muze klidne na 30,rozumu muze mit jak 5lety decko, to se nevylucuje preci! Ale cas a stav organu je tu pro vsechny stejny.

Je spoustu vad, ktere utz neobjevi a u starsich rodicu hrozi mnohem vice takovy asperger, adhd a podobne „lahudky“.

Kdyz tu ctu ty diskuse, tak je to u lidi presne dle rceni:" mlady volek = stary vul.

Příspěvek upraven 31.05.24 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3843
31.5.24 12:18

Práce ti neuteče. Když budeš mít děti blíž k sobě, budou si i víc rozumět i spolu hrát. Až se rozhoupeš za šest let, budeš mít dva jedináčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.24 19:32

@Kriss Tina mame děti po 30, ne prarodičům není 70 a výhoda je, že jsou vitální, v důchodu a tráví čas s vnučkami moc rádi…teď s nimi 4,5leta letí podruhé na dovču, předtím byla dvakrát u moře s námi a zase vyrazíme, letos už i s malou sestřičkou :kytka:…máme vzdělání, dům, dobré práce, sportujeme, cestujeme, zážitkujeme…já bych zase nechtěla mít děti bez peněz, nemoct jim nic dopřát a hlavně ať už to mam odbyté :roll: každý ať si má děti ve své nejvhodnější životní etapě :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky