Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Chci se zeptat jestli tu má někdo zkušenosti s neurovývojovou stimulací? Já se přiznám že jsem o tom nikdy neslyšela.
A abych upřesnila jak jsem na to přišla začnu od začátku.
syn 8 let se narodil o měsíc a půl dříve, z toho důvodu má problémy s mluvením a motorikou. Samozřejmě jsme od malička cvičili Vojtovu metodu, později bobathovu metodu. Jinak syn chodí na logopedickou školu, bohužel se moc nelepší. (Na logopedii chodí od 4 let do školy 1 rok logopedka si ho bere z vyučování 2× týdně). Dnes mi ve škole navrhli že si ho můžou brát 1× týdně na cvičení co se jmenuje neurovyvojova stimulace. Prý to může pomoci i s mluvením.
tak mě zajímají zkušenosti ostatních. Díky všem co zvládli dočíst až do konce.
Jo, se synem cvicime cca od unora. Nevim, jestli to neco dela, ale cviceni neni nijak slozite ani casive narocne, chce to tak 10 minut denne.
@beruska9 no syn má právě dost problémy s rovnováhou plus to mluvení no jsem na to zvědavá
@Markuska85 : zrovna rovnovaha se tam trenuje dost naprimo - kecam s tim casem, mame 8.tyden, ale uz syn chodil po svihadle a ted treba skace na jedne noze. Hodne tech cviku je ale takovych neprimych, obcas taky uplne nevim, jak to pomaha, ale trenuje se hodne napriklad ruzne „krizeni“ - spoluprace hemisfer mozku, takze tam to pak jde pres trochu slozitejsi princip, ale ma to byt dobre obecne na vyvoj mozku.
@beruska9 jako kdyby mu to pomohlo s rovnováhou jsem nadšená. On se neudrží ani na jedné noze ![]()
@Markuska85 Dobřý den, absolvovali stě neurovývojovú stimulaci? Pomohlo Vám to?