Neusnu, dokud mě nepochováš!!!!!!!

41
7.11.05 10:35

Neusnu, dokud mě nepochováš!!!!!!!

Ahoj maminy,

tak jsem se snažila odnaučit našeho drobečka nočnímu kojení pomocí „pevného objímání“ a myslím, že se nám to docela povedlo. Kojím už jen nad ránem(cca o půl 5), no pak ráno. ALE!!!!!!!!
Tomu našemu drakovi se prostě nějak zalíbilo, že ho maminka místo papání chová, takže teď řičí co dvě hoďky každou noc. Pochováme, položíme do postýlky, spí se (většinou) dál. Ale bez chování ani ránu. Prostě řve a řve a řve, dokud ho nezvednu a nepochovám.
Teď poslední tři noci je to přímo katastrofální, protože mu začaly (konečně!!) růst zoubky, takže třeba dnes se budil po hodině. Pak vždycky čtvrt hodinky chování, položení do postýlky, řev a nanovo.
Pravděpodobně je zbytečné vám popisovat, jak jsem poslední dobou báječně odpočinutá, svěží a celá zářím. Je nás víc, tak prosím, poraďte, jak se zbavit toho chování. Anebo to přejde samo?
Díky moc
Luzilka a Kubík (skoro 9 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
7.11.05 10:51

Luzi,

pokud rostou zuby tak je normální časté buzení…ať chováš nebo kojíš.Já kojím a je to opravdu dost často…když už je to pár nocí po sobě tak zkusím prckovi dát Ibalgin sirup,je to od bolesti(i zoubků),většinou se to trochu zlepší.

No ale moc tě nepotěším,my máme zubů sedm a osmý se dere a každý zoubek nám o sobě dává vědět v podobě častějšího buzení.
Ale neboj,bude líp :)

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
7.11.05 11:05

Lužilko, taky si myslím, že když rostou zoubky, je to „nestandardní“ situace, miminko to bolí a tak potřebuje utěšit (vzpomeň si, jak ti je, když tě bolí zub :wink: ) Je skvělý, že metoda pevného objetí na to noční kojení zabrala, taky jsem o ní uvažovala. Dokud ten zub nevykoukne, asi bych chovala a chovala(v mém případě kojila a kojila), uvidíš, jestli se to pak zas srovná. Řešení bych hledala až pak.
Jinak u nás na zuby zabírá homeopatikum Chamomila vulgaris 9 CH
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.11.05 11:13

Asi Ti moc nepomuzu, ale ja proste spim s detmi v jedne posteli. Nejdriv se ulozim s manzelem do obyvaku (zatimco deti spi v loznici) a jakmile dcera(jeden rok) poprve zaplace, proste se seberu a zbytek noci spim s nimi. Syn ma tri a spi tak tvrde, ze by mou pritomnost vubec nevyzadoval, ale mala ma pekne mizerne spani. Kdyz me citi vedle sebe, spi docela klidne, a navic staci jen v polospanku pohladit, dat pusu, s odkopavanim je to taky jednodussi. Myslim, ze tak male deti proste potrebuji fyzicky kontakt s matkou, vzdyt treba gorila mlade nepusti z naruci nekolik let a nemyslim, ze bychom se od opic az tak odlisovali.Jiste, ze bych rada spala celou noc s manzelem, ale proc se ochuzovat o tu blizkost meho ditete, ktera bude stejne trvat jen kratkou dobu. Ja osobne bych si asi vycitala, kdybych nutila spat dite samo v postylce… Ale kazda jsme jina, ze ano.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
7.11.05 11:46

Ahoj Zerdo,
souhlasím s Tebou, co se týče společného spinkání. Matýsek usíná sám v postýlce bez problémů a jakmile se poprvé probudí, šup s ním ke mně na letiště (taťka spí v obýváku a docela si to pochvaluje - chodí spát pozdě a vstává brzy, takže nás neruší :-)
Teď taky končíme s kojením, jelikož už mlíčko skoro nemám a Matýsek řval, že tam nic není. Tak třetí noc jedeme bez kojení a docela se to lepší. Už pláče jen cca 5 min. a znovu usne. Budí se tak 3× za noc, ale snad se to zlepší. Horší je, že já nepoznám, jestli mu lezou zoubky a jestli se někdy budí kvůli tomu. Zuby má 4 a nic dalšíhose mu tam zatím neklube. Přes den je v pohodě, tak když v noci pláče, nevím, čím to kdy přesně je.
Teď je vedle na delší návštěvě chlapeček, který v noci docela pláče a já si všimla, že když je Matýsek vzhůru, Davídek vedle taky pláče. Tak přemýšlím, jestli ho to nebudí (i když je samozřejmě možné, že Maťas budí Davídka). Zdi máme fakt silné, takže je to slyšet opravdu malinko, ale Matýsek je na dětský pláč hodně chytlavej a vždycky spustí, když někde brečí jiné mimčo (viz plavání).
No, se mnou v postýlce se rychle uklidní, lehne si tak, že mě cítí, a usne. Já bych ho i třeba ještě kojila alespoň k ránu, ale to se zase bojím, že by to chtěl dřív. Takhle na kojení snad dřív zapomene.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.11.05 12:23

Delam to taky podobne jako Zerda a Meduza. Syn ma skoro 8 mesicu. Na noc ho ulozim do sve postylky (budto usne u prsu nebo sam v postylce, v tom je nevysptytatelnej :) ) a kdyz se poprve probudi tak putuje k nam do postele kde se velmi rad ke me pricucne. Mliko mam malo, spis me ma jako dudlik a predkrm ke flasce, kterou dostava nad ranem (kolem 5-6) a pak obycejne jeste s nami usne tak do 8:30. Jelikoz uz celkem hezky papa a pije a dostava 3× denne UM, myslim si ze kojeni je pro neho neco jako dudlik, ktereho nikdy nechtel. A ja to neresim, tim spis ze jsem mela problem vubec s kojenim, jsem rada, ze na moje mlicko (to malo co mam) nezanevrel. Taky mu rostou zuby, ale budi se maximalne tri krat za noc, obycejne jenom dvakrat, nacoz jsem si zvkla. Nekdy se stava, ze se probudi treba dve hodiny po odlozeni, tak to zpravidla se snazime ho znovu uspat chovanim a dame ho zase do sve postylky (nekdy se to povede, nekdy holt dostane to prso driv). Ale je fakt, ze kdyby se to zvrtlo z chtel by kojit celou noc, nebo se budil po hodine, tak bych ho urcite chtela „naucit“ usnout bez prsa, a to bud chovani, nebo proste ze bych ho mela u sebe v posteli a hladila, zpivala.....a pak doufala ze se casem nauci usnout uplne sam a spat celou noc :D

Ale k te puvodni otazce, myslim si, ze kdyz rostou zuby, nebo ze se mimi prave odstavilo, je asi treba jeste chvili vydrzet v castem nocnem chovani nez si zvykne na tuto novou situaci. Chapu, ze je to drina. Nebo treba potom bych proste zkusila nechovat ale jenom v postylce hladit a zpivat. Ono nez to dite se na neco zvykne, tak to chvili trva, pak my se prizbusobime, pocitame s tim a prijde krizova noc, ze? Syn ma ted jakz-takz denni/nocni rytmus, ale to jenom az ted. A to jsem sysela jak deti na UM basti pravidelne, spi celou noc, tak to u nas v zadnem pripade a prsomil je z neho stejne, chci videt jak se odstavi sam :lol:

Posilam mnoho sil na dalsi nocni chovani, zitra nam dej vedet jak jste dopadli, jak rikas, je nas mnoho co tohle resime, je potreba abychom se podporily!

Caroline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
7.11.05 13:02

Luzilka,
prejde to samo. Neboj, ked bude v puberte niekde v noci parit s kamaratmi :lol: , budes s nostalgiou spominat na to, ako ta kedysi v noci potreboval :wink:

Ja som ten typ, co si mysli, ze detom sa prejavy lasky nemaju odopierat. Ak nezaspi (podla mna sa neukludni) inak, nez tak, ze si ho pritulis, tak preco sa ho snazit lamat a skusat to inak? Ty si jeho mama, a ked ta potrebuje, aby sa ukludnil a utisil, tak ho podla mna netreba „prevychovavat“.
Vies, ked si vezmem seba. Mam skoro 31 :roll: a najlepsie zaspavam, ked je muz pri mne a ked ma na mne polozenu ruku, ked sa k nemu mozem schulit. Mam chciet od svojho dietata, aby zaspavalo same, ked mne samej sa tak nezaspava dobre?
Ja viem, ze je to niekedy o hubu v noci niekolkokrat vstavat k dietku, ale riesim to tak, ako to tu uz holciny napisali - spime spolocne. Aby mi Danko neuberal moc zivotneho priestoru, tak mame jeho postielku pri nasej a jedna bocnica je dole (takze medzi nami nie su tie tycky a moze sa ku mne kedykolvek pregulit). Ale aj tak po druhom kojeni si ho necham pri sebe :D

Takze neviem, ci ta potesim - podla ma to treba vydrzat 8)

Opatrujte sa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
8.11.05 16:03

Ahojky maminy,
tak zoubky už máme konečně vyklubaný - teda jenom dva, ale zato zároveň. Dnešní noc byla o poznání klidnější, Kubík se vzbudil „jenom“ pětkrát a chování už taky nemuselo trvat tak dlouho. Tak snad už to teď bude jenom lepší… no, asi než začnou růst další.
Díky za podporu.

Luzilka a zubatý Kubík (skoro 9 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
9.11.05 10:02
Zerda píše:
Asi Ti moc nepomuzu, ale ja proste spim s detmi v jedne posteli. Nejdriv se ulozim s manzelem do obyvaku (zatimco deti spi v loznici) a jakmile dcera(jeden rok) poprve zaplace, proste se seberu a zbytek noci spim s nimi. Syn ma tri a spi tak tvrde, ze by mou pritomnost vubec nevyzadoval, ale mala ma pekne mizerne spani. Kdyz me citi vedle sebe, spi docela klidne, a navic staci jen v polospanku pohladit, dat pusu, s odkopavanim je to taky jednodussi. Myslim, ze tak male deti proste potrebuji fyzicky kontakt s matkou, vzdyt treba gorila mlade nepusti z naruci nekolik let a nemyslim, ze bychom se od opic az tak odlisovali.Jiste, ze bych rada spala celou noc s manzelem, ale proc se ochuzovat o tu blizkost meho ditete, ktera bude stejne trvat jen kratkou dobu. Ja osobne bych si asi vycitala, kdybych nutila spat dite samo v postylce… Ale kazda jsme jina, ze ano.
 Jana

To jsem ráda, že v tom nejsem sama, já už si myslela, že nejsme normální! :lol: My to máme obráceně; manžel spí se mnou a s malou v obýváku poté, co děťátko uložíme do postýlky… A po prvním zaplakání se mimi stěhuje ke mně do postele a manžel do ložnice. Koukám, že jsme na tom stejně… a ještě jsem se od tebe dozvěděla, že já se v některých ohledech tedy od gorilí maminky liším minimálně (i když nedobrovolně)! :lol:

Držím palce všem maminkám „tulítek“, ať máte pevné nervy; však ono nám jednou bude ještě líto, že máme prázdné postýlky! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí