Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
jsme na UM, takže jsme začali s příkrmy už po 4 měsíci. Zeleninu k obědu malej jí bez problémů, ale máme problémy s ovocem. Začli jsme s ním asi měsíc a půl po zelenině, jenže po kupovaným jablíčku se malej osypal na předloktí, takže jsem s tím přestala, než vyrážka zmizela. Druhý pokus nebyl o moc úspěšnější, jablka jsem mu navařila doma, reakce není tak velká, ale teď asi po 8 dnech jak se množství zvyšuje má zase pupínky na obličeji. (Alergie doma nejsou.)
Takže teď řesím, jaké ovoce zkusit příště, to bude malýmu necelých 6,5 měsíců. Koupit se dají jen samotné hrušky, jinak je všechno smíchané s jablky. Takže kromě těch hrušek by asi mohl ještě banán, meruňky teď nejsou… Jaké ovoce ještě mrňatům dáváte?
Věrka
no je fakt , že už ovoce ze zahrad je pryč, ale dá se koupit i přesnídávka z jiného druhu ovoce než je jabko, třeba nám hrozně chutná sunárek čistě švestkový a je navíc výborný na kakání. Jinak existují přece i broskvové a meruňkové přesnídávky, i když si nejsem teď úplně jistá, jestli tam to jabko není přidané(my s tím nemáme problémy). Ale dala by se ještě koupit broskev i v obchodě.Ještě od známých chlapeček miloval hroznové víno, oloupané , bez pecek a namačkané. Našemu prckovi jsem to zkoušela, ale zatím se na to nechytil.Jo a ještě prý dušené ovoce je lepší než čerstvé kvůli těm alergiím.No nemám to vyzkoušené, nemáme problémy, ale třeba jsem trochu poradila. Gabka
Ahoj, teď zrovna náš prcek zbaštil meruňkovou přesnídávku vhodnou od 4.měsíců od firmy Hipp. Měl boule až za ušima. Tak můžeš vyzkoušet.
Lenka
Ahoj,presnidavky Hipp mozem vrelo doporucit.Dcerke tiez moc chutili.Neskor aj hotove jedla od Hipp.Tie papala do 2rokov.Su chutne a hlavne ked nemas cas nieco uvarit len jednoducho ohrejes a mas obed pre bejby hotovy.Asi tak o mesiac zacnem davat Hipp aj synovy.Dufam,ze mu bude chutit tak ako jeho starsej sestricke ![]()
Máte pravdu, dneska jsem prozkoumávala regál v intersparu, a našla jsem samotné švestky od sunárku a samotné meruňky od hippu. Tak to máme ještě docela široký výběr ![]()
Dík za odpovědi,
Věrka
Ahojte holky, nechci zakládat nové téma, ale měla bych dotaz, poprvé jsem prckovi dala přesnídávku - jablečnou kupovanou.. A do rána měl osypané celé bříško… Můžu zkusit mu dát nějakou jinou přesnídávku? ono ve většině jsou z větších procent ty jablka že.. za jak dlouho zkusit dát znova nebo už nedávat vůbec?? Nebo zkusit doma podusit jablíčka třeba s hruškou…?? Nějak tápu u babičky ani mamky moc rad nenajdu, rotože ty už by do něj nejradi cpali knedlo vepřo zelo, protože všichni jsme to již v prckovém věku jedli
Malý má 5,5 měsíce a kojím - zeleninku papaá už třetí týden již jsem zkoušela i masíčko… Děkuji za reakce
@VerousekVracov Koukni na složení té přesnídávky, po které se Ti osypal. Do některých přidávají navíc vitamín C apod. Takže jestli to nebylo z toho.
Dala bych jen doma podušená jablka (kup nějakou sladší odrudu) a uvidíš. Z kupovaných jsem nejdřív dávala jen takové ty skutečně 100% ovocné v malých 100 g kelímkách (tuší, že značky hipp a sunárek).
A pokud měl reakci po obyčejných jablkách, tak bych byla opatrná s ovocem typu broskev, jahoda. V kupovaných jsou už tuším pro děti od 6 měsíců, ale dítěti se sklonem k alergii bych to do roku nedávala.
@Svistice děkuji za radu…zkusím udělat doma a když se osype i po tom, tak se na to radši vyprdnu a zkusím až v pozdějším věku…máme nějaké přesnídávky co jsme dostali od 4 m merunka, jahoda, jablko, tak to raději nechám na později.