HA mléko - do kdy

227
5.11.05 13:52

HA mléko - do kdy

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, dokdy jste svym detem davaly HA mléko? Jíme už jogurty, nekdy Kiri sýr, občas trochu pribinaku do jogurtu. Kase delame z HA mleka. Tak si rikam, jestli nemame prejit na nejake normalni batoleci mleko a zacit bastit i normalni kase? Prckovi to HA mléko asi zacina nechutnat, protoze ho pije posledni dobou malo.
Diky za rady, Romca a David, 11 mesicu a kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
5.11.05 14:23

Ahoj.

Nejsme úplně stejný případ, ale myslím, že pokud syn běžně a bez problémů snáší jiné mléčné výrobky a je mu skoro rok, dá se vyzkoušet pokračovací nebo už batolecí mléko.
Radimkovi prokázali v půl roce částečnou a nepříliš silnou alergii na bílkovinu kravského mléka. Museli jsme přejít na Nutrilon Pepti, což je ještě upravenější UM než mléka HA. Teď jsme absolvovali zátěžový test na bílkovinu a zkoušíme běžnou UM (ne HA).

Osobně se mimi nedivím, že mu HA moc nechutná. Ve srovnání s jinými mléky a mléčnými výrobky je hořké (vše je otázka zvyku). Neznám důvod používání HA - pravděpodobně nějaká alergie v rodině. Pokud se u Davida alergie dosud neprojevila a v rodině nebyla příliš silná - třeba pylová, roztočová, na ovoce nebo něco podobného, zkusila bych pomalu batolecí mléko (třeba v kaši). Praventivní hypoalergenní jídelníček se obvykle doporučuje do 1 roku.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.11.05 14:59

Ahoj,
malá má atopický ekzém plus já jsem astmatik. Takže když jsem chtěla přejít na UM, zkoušela jsem HA. Ani s cukrem s ničím to nepomohlo a protože co jsem tak odpozorovala, tak z jídla to nemá (ani jogurty, ty jsou OK, jen to máme z počasí), tak jsem koupila normální UM a bylo. Je na něm cca od 10-11měs (do roka částečně s kojením) a není problém.
Pokud vyloženě nemáte problémy, tak to zkus a uvidíš.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
5.11.05 17:16

U nas je to tak, ze manzel ma alergii pylovou a u maleho vzniklo podezreni, kdyz mu byl mesic, na alergii na Kravske mleko. Do sesti mesicu jsem kojila a drzela dietu s nemlecnyma vyrobkama, pak se prcek v sedmi mesicich sam odstavil a zkouseli jsme nutrilon Pepti. To byla hruza, nechtel ho, jedl z nej jenom kase, tak jsme pred dvema mesici presli na HA mleko, no a ted uz mu nechutna ani tohle. Zadne vysetreni nam nedelali, doktorka rikala, ze kolem roku ta alergie pomalu mizi a ze to nema cenu. Tak asi pomalu zkusime normalni UM, kdyz jogurty, sýr a tvaroh zvlada dobre.
Romca a David

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.11.05 17:18

Já si myslím, že z ato nic nedáš, pokud jogurty a sýry snáší dobře…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky