Nedostatek mléka na noc

1234
4.11.05 08:56

Nedostatek mléka na noc

Ahoj holky, prosím Vás moc o radu, co má dělat.
Do včerejška jsem kojila jen v noci 2-3× podle buzení. Matýsek se napil a bez problémů usnul a spinkal dál. Jenže poté, co jsem nedávno ještě zrušila poslední kojení přes den, mlíčko se pomalu ztrácí a já dnes v noci měla jen na to 1. kojení a pak už vůbec nic. Myslela jsem si, že bude stačit Matýskovi jen se přisát, ale to ne, řval jak tur, zkoušel sosat a nic, ani z jednoho. Zkusila jsem mu dát aspoň vodu na žížu, to si mohutně několikrát loknut, ale řval dál. Bylo to 3× za noc vždycky tak půl hodiny a pak teda usnul. Byla jsem z toho smutná, i když už bych ráda kojení ukončila, ale takhle jsem hned měla klid a ani mi to nevadilo.
Tak teď přemýšlím, jak to udělať dál bez mlíčka.
1/ Dát mu UM? - bude se budit na něj a nenaučí se spát dlouho (teď má intervaly cca 3-4 hodiny), navíc nevím, jestli mi ho přijme. Přes den ho moc nepije. Ale zase tu hodně maminek psalo, že to prodloužilo spánek. A mám mu ho dát až ráno nebo hned na 1. probuzení? A to svoje mlíčko už mám definitivně zrušit nebo na 1. probuzení nabídnout prs? Něco tam ještě mám :)
2/ Nebo jen vodu, kdyby měl žízeň? Já ji mám v noci taky a bez nepití bych neusnula.
3/ Nebo nic? A nechat ho plakat, že si zvykne a dát mu až brzy ráno moje nebo UM?
Pořád to řeším. je už dost velkej, tak se sama přikláním k variantě 3, ale zase když by v noci to UM pomohlo, tak by se zase tak často nebudil…
Holky, prosím, jestli jste tuhle změť popisků pochopily, poraďte. Moc děkuju.
 Meduza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
4.11.05 09:03

Já to pro začátek, protože malá byla zvyklá na kojo a byla na tom krapet závislá, vyřešila UM. Pak jsem zjistila, že pije jen ze zvyku, začala dávat poloviční dávku vody a začala šidit i UM a byla v pohodě. Budí se 2× za noc, v naprosto různých intervalech. Když se budí dřív nebo častěji, maximálně vezmu k sobě do postele, ale víc jí nedam. A nevstávám hned, někdy stačí 5 minut a spí dál. Teď když vidim, že nám to funguje dobře, zkusim místo jednoho mlíka už dát jen vodu.
Jinak mě napadlo, jestli vám nerostou zoubky? To se malá budila častěji. Každopádně můj názor je, že tím spíš, že mu je rok, bych rozhodně víc koja nedávala, pokud nezabere voda či čaj, tak to UM, pokud s tim nemáš problém ty. Je fakt, že se mi nechtělo jí v noci učit na mlíko, ale vidim, že se toho určitě zbavíme, i když třeba ne hned, tak jsem jí to dala.
To je moje zkušenost
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.11.05 10:40

Ahoj, osobne bych zezacatku zacla praktikovat variantu 2 a postupne bych prechazela na variantu 3. Mala byla kojena jen do 1m pak UM zacla sem to presne takhle praktikovat jen s tim rozdilem ze v noci nedostavala vodu ale caj a uz od toho 1m mi prospala celou noc bez buzeni, tz. ze vecerela v 21.30h a snidala cca 7h ale ve 2m uz vydrzela do 8h a od te doby se drzi nak tak stejne ale sou dny kdy chrapem do 9h i dil. A taky uz muzete na vecu davat kase. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
4.11.05 12:16

Ahoj,
zatím dík za rady. Kaši na noc dávám už dlouho, sní jí hodně, ale budí se úplně stejně. Jinak zoubkama to asi nebude, když jsem měla mlíko, tak vůbec neplakal, až teď, když se nemůže dostatečně „usosat“.
Podotýkám, že dopoledne i večer usíná sám v postýlce bez problémů, kojení nepotřebuje.
Jakmile se ale poprvé vzbudí, vyžaduje nakojit dost vehementně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.11.05 14:59

Ahoj,
já nad tím taky už pomalu přemýšlím. Tomíkovi bude za měsíc rok a v noci se budí pořád po 2 hodinách. Nevím ale, jaéá kojení vynechat, jestli mu dát až ráno nebo hned večer a pak ne. Naše paní doktorka říkala, že mám zkusit dát čajík, ale on z flašky skoro nepije, tak nevím. Zkusím se taky poradit.
 Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí