Pomoooooc,ako naucit syna pit s flasky?

225
3.11.05 10:10

Pomoooooc,ako naucit syna pit s flasky?

Ahoj maminky,mam velky problem.Moj syn je zatial stale kojeny ale pri poslednej navsteve lekarky nam povedala,ze uz nepribera.Preto ho mam skusit dokrmovat umelou vyzivou.Hmmm ono sa to lahko povie dokrmovat ale AKO??? :roll: Dudlik za:,–(ne odmietal hned od narodenia a taktiez aj mlieko z flasky.Vobec sa nevie a ani nechce prisat k flaske.Najprv sa len hra a ked uz je moc hladny spusti priserny rev a flasku s rucickami odsuva. :( Skusala som uz aj iny tvar cumla ale aj to marne.Mliekom to snad nebude.Kupila som Bebu 2.Dcerke chutila a mame uz s nou skusenost.Skusam mu dat flasku niekolko krat za den ale stale nic :cry: Nakoniec to nikdy nevydrzim a po niekolko minutovom revani zas dam radsej prso.Len co ked uz je mlicka malo a jedol by kazdu hodinu?Aj v noci.Poradi mi prosim nejaka mamina ako naucila svoje mimco pit z flasky?Mate nejaku fintu?Moc dakujem za kazdu radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
3.11.05 18:57

Moc neporadím, ale co zkusit hrníček s pítkem, které není chráněno membránou proti nekapání = bude to snadno protékat ale nebude to klasický dudlík. Třeba mu bude tvrdé pítko vyhovovat…

Nevím kolik vám je, jestli by nešlo zkusit pít z hlasického otevřeného hrnku.. nebo z takové té vysoké štamprličky na vaječný likér, která má malý průměr = nepoléval by se… ale to by byla asi pakárna dolévat to, co?

Nebo zkusit to mléko ochutit, aby ho místo prsa zaujalo něco nového = např. banánové mléko? MM bude vždycky lepší než UM.. dítko ví, co chce… to lepší… :-) Takže je to chytrolín… :wink:

Ať se brzy rozbumbáte,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
3.11.05 20:43

Ahoj,

taky jsem meli takovy problem, zkousela jsem hrnicek, pititko, snad vsechny flasky a nic. Proste chtel prso.

Asi po 2 tydnech jsem mu dala na odpoledni kojeni UM Nutrilon ve flasce Avent a s prekvapenim vypil najednou 130ml.

Takze to zkuste takhle…
Snad jsem trochu pohohla:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.11.05 21:00

A nebylo by lepší začít dávat třeba kašičky a přitom dál kojit? Můj syn taky v pátém měsíci přestal přibírat a kašičku se naučil jíst během dvou dnů… Pít se naučil až v 10 měsících - a to ne z flašky, ale z hrníčku. V této době jsem ho přestala kojit přes den (teda bylo to opačně - nejdřív jsem přestala kojit a až asi za dva dny se naučil pít z hrnečku…).

Nevěš hlavu - začni přikrmovat, dál koj a zkus hrneček… Žádné dítě dobrovolně hlady ani žízní neumře..:-)))

Zdraví

Gábina + malý Ríša 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.11.05 21:19

Ahoj Monicek je uplne normalne ze kojene dieta niekedy nepribera, alebo pribera menej. U nas to nebolo inak :-)Moja doktorka to vobec neriesila a dokrm mi neradila.
Je takisto normalne ze obcas su obdobia napr. rastovy spurt kedy mimco pije aj kazdu hodinu a to aj v noci. Podporuje to tvorbu mliecka. Aj my sme si tym presli okolo 5-6m. Vylucne som kojila do 6,5m s prikrmami kojim dodnes.Na tvojom mieste by som skusila pockat, kojit aj tu kazdu hodinu (ak ta to neobtazuje). Neviem kolko ma maly, ale ak je kludny, ma dost pocikanych plienok za den (aspon 6× cika) tak by som jendorazove nepriberanie neriesila. Mozno nabuduce priberie zase viac.
K tej flasi. Maly vedel sat z Aventu uz ako malicky, potom ju zacal odmietat takisto aj dudel v 4m. Samozrejme ked bolo najviac treba napriklad ked mi zubar zakazal kojit kvoli inekcii tak ju odmietal s hroznym revom az som podlahla a radsej nakojila :-)
Nakoniec som citala dobru radu, dat mu tu flasu na hranie. Tak som mu ukazala ako pijem z nej ja a podala mu ju a odvtedy z nej pije ale len kasu. UM som este neskusala som zvedava co nan povie :-))Ale kedze neviem kolko ma tvoj maly, tak neviem ci je moja rada u vas pouzitelna.
Este mozes skusit dokrm striakackou problem je zvacsa ten, ze ked dieta odmieta flasu a nakoniec ju prijme tak sa zvecsa odstavi. :-(
Dufam ze sa to u vas vyriesi a nebudes zazivat taketo stresy. Rob to co intuitivne pokladas za spravne, ked mas pocit ze mas kojit, tak koj a kludne aj kazdu hodinku. Ked mas pocit, ze chces dokrmovat tak prajem pevne nervy aby sa maly naucil z tej flasky pit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
3.11.05 21:20

Moje starší dcera taky málo přibírala a potřebovali jsme najet na UM.Flašku odmítala,ale zkusila jsem ji nechat trošku dýl vyhladovět a to si pak lahev vzala.
Nevím,za jak dlouho tenhle problém budu řešit u mladší holčičky,zatím přibírala hezky,ale u kojení hodně zlobí a tak nevím,jestli i přes slušné přírustky neodstavím dřív než jsem zamýšlela,a to v roce.

Přeju silné nervy,jednou si lahve vezme.
Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.11.05 08:14

Dakujem vam za rady.Tobias ma 5mesiacov a 2tyzdne.Hmmm neviem preco sa mi vcera nezobrazoval metrik s jeho vekom :roll: Vcera som ho skusala aj nechat vyhladovat a potom mu dat flasku ale nepomohlo.Spustil hrozny plac.Uplne sa zajakaval od placu tak som to zas nevydrzala a nakojila som ho.Neviem ci to neni aj mliekom Bebu odmietal,kupila som Hipp no aj ten nechce.Uz robim vsakovake pokusy a prisla som na to,ze to bude asi fakt mliekom lebo ked mu odstriekam mliecko svoje do flasky vypije ho.Je to proste asi mala presibana potvora a vie co chce :)Lekarka nam hovorila,ze pribral len 240g a vraj je to dost malo oproti tomu ako priberal.Ja si myslim,ze ho asi nebudem dalej trapit flaskou a UM.Ved nieco pribral tak to snad neni take hrozne?Ostanem asi len pri tom kojeni kazdu hodinku a skusim to ako tu jedna mamina radila o tyzden alebo dva odlozit.Este raz moc dakujem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.11.05 08:22

Ahojky este som sa chcela spytat (Elen a Ghotic) aku flasku od Aventu ste to pouzili?Ja mam od Nuk s takym novym cumlikom(tvarovany a dole siroky co ma pripominat tvar prsa ked je dieta prisate)silikonovy aj latexovy.Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
4.11.05 19:44

Ahoj Monicek taka som vytocena z toho pristupu tvojej dr.!!!
Dnes uz kazda uvedomela lekarka vie, ze kojene deti priberaju zvacsa menej, dolezity je pocet pocikanych plienok, celkovy stav dietata, rast a nie jednorazovy nizsi prirastok ako si ona predstavuje!
Dieta nie je stroj, ktory sa ma zmestit do nejakych tabuliek!! SKoda ze neviem najst clanok ktory bol v MAMA A JA, kde sa vyslovene pisalo ze podla WHO (svetovej zdravotnickej organizacie) su tieto tabulky robene na umelo zivenych prekrmenych dojcatach. V minulosti a ani nie takej davnej sa do kazdeho sunaru pridavala kocka cukru!
Kojene dieta ma mat ovela nizsie prirastky. Akurat si pametam ze od pol roka to ma byt od 35-55gr za tyzden. MAly sa narodil dost velky 3660gr a zo zaciatku priberal stale nad normu. Od pol roka zacal priberat menej okolo 500gr za 6 tyzdnov a moja dr. to vobec neriesila, stacil jej pohlad na neho, ze je spokojne usmiate babetko a aj ked nepribera tabulkovo, proporcionalne vyzera dobre. U vas v cechach mate v ockovacom preukaze rastovu krivku, skus si tam vyratat, ci je mimo normy. Podla mna je vyslovena blbost u skoro 6m dietata doporucit UM. Jednak cim skor sa stretne s bielkovinou kravskeho mlieka, tym horsie (kvoli alergiam) a jednak uz za chvilu mozete namiesto UM davat prikrmy. Keby bol maly hladny, tak by plakal a nedal sa ukludnit, mal by hnede zapachajuce stolice (nie zelene tie su ked vypije prilis vela predneho mlieka), a malo by cikal. Nizsie priberanie nie je znakom hladu.
O tomto tu bolo uz skutocne vela diskusii skus si nieco vyhladat.
Maleho netrap, on je mudre babetko a vie ze maminkine mliecko je pre neho to naj. :-) viem si predstavit aky to je aj pre teba stres :-(
poznam aj pripady ze lekarka doporuci prikrm lebo dieta pribera malo a o mesiac zase vynada mamine ze pribralo vela!! proste musi sa mestit do tabuliek. Mne osobne sa to zda dost chore.
urcite nieco o priberani najdes na www.kojeni.cz, www.mamaaja.sk tam su aj tabulky vahy pre dany vek.
Co sa tyka Aventu oni jediny maju zevraj flase ktore su ako sanie z prsnika, musi vynalozit namahu na sanie (netecie mu to same) a tak je nizsie riziko odstavenia. Avent robi len jeden typ flasiek so savickami pre dany vek (tie sa daju kupit aj zvlast) je to silikon a tvar taky nie placaty ale skor spicaty.
Ak chces mat naozaj klud ci nieco nezanedbavas, tak ho vela prikladaj a pripadne odstriekavaj a davaj z flase svoje mliecko. Keby to pretrvavalo ze malo pribera tak mozete po 6m pridat kasicky ryzove s MM nemliecne alebo mliecne ale tam uz je UM. mozes krmit lyzickou. Kasicky su daleko sytejsie ako UM takze s tych priberat urcite bude :-)
Prajem pevne nervy, ono to bude urcite dobre.
Ospravedlnujem sa za vasnivy prispevok ale fakt ma to zdvihlo zo stolicky :-(
Nieco ine je, ked sa kojenie nedari, dieta place hladom necika a trpi a nieco ine ked zdrave stastne mimco nepribera podla tabuliek.
Pa pa a myslim na vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.11.05 20:11

ahojky,

tak já bych doporučila od Aventu učící lahvičku 260ml,která obsahuje variabilní dudlíček,který tvarem úplně přopomíná bradavku a samo miminko si reguluje v pusince průtok.Pak je v balení ještě bíla hubička,která lahvičku změní na nekapací.
Na obyč,lahev bych z vlastní zkušenosti neučila.Mojí holčičce je 14m a kdybych o tuto :,-(u objevila dříve,vyhli bysme se potížím naučit prcka pít z hrnečku a podob.Začala bych zkoušet lahvičku s dudlíčkem a pak nahradit hubičkou.
Takže jsme začali s tréninkem až teď a z hrnečku Avent se naučila bumbat během 5 dnů a s tou lahvičkou jsme to zpočátku dělali tak,že jsem na:,–(ila bílou hubičku,když už pak odmítla,na:,–(ila jsem dudlíček a dopila bez problémů.Během 3-tí noci jsme jen s bílou hubičkou.
Je to určitě zdravější na zoubky a taky odpadá to nějdy těžké odnaučování.
www.avent.cz ,tam najdeš přehled všech výrobků.Tato učící lahvička stála tuším 230kč+Avent Magic cup hrneček 260kč.Není to nejlevnější,ale vyplatí se.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.11.05 21:11

Ahoj,

byli jsme na tom podobně. Taky jsem kojila několik měsíců po hodině až hodině a půl ve dne v noci. V půl roce jsem toho měla dost a začala syna učit na učící láhev od Aventu. Týden trvalo než pochopil, k čemu je taková láhev s UM dobrá. Dudlík kousal a odstrkoval. Dávala jsem mu ho vždycky na největší průtok, aby mu i bez snažení nějaké mléko vyteklo do pusinky. Tvářil se vždycky, že větší hnus v puse neměl. No a po týdnu se najednou přisál a vytáhnul přes 100 ml. Od té doby to bylo bez problémů. Chce to vydržet.

Tak pevné nervy, ať se rozpapáte!

Lasička a Matýsek 10 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.11.05 12:07

Ahoj Ghotic,ja som najprv myslela,ze mam malo mlieka a preto chce papat kazdu hodinku.Ako som sa tu docitala v prispevkoch aj ine mamicky mali ten problem,ze museli tak casto kojit.Rozpravala som to lekarke a ona bola tiez toho nazoru,ze moje mlieko uz malemu nestaci a mam dokrmovat.Ty si pisala,ze je to v pohode ak kojene babätko menej pribera a casto papa.Ja si to tiez myslim aj som to citala v roznych casopisoch a net.strankach.Ja nemam cesky ockovaci preukaz.Bola som rodit na Slovensku cize mam nas preukaz a tam ziadne tabulky nemame :( No skor by som povedala,ze je az moc velky na 5mesiacov.Ked sa narodil mal 48cm a 3480g,teraz ma 69,5cm a 7900g.Uz som prestala s pokusom dostat don UM.Pockam do buducej navstevy lekarky a uvidim kolko pribral.Ak to bude zas podla nej malo skusim tie kasicky a dalej kojit.Urcite hladny nieje lebo plienok pocika az az,place len zriedka a inak sa cely den skeri ako slniecko :D Skusim kupit tu flasku od Aventu.Este som sa ta chcela spytat od kedy si zacala davat malickemu cajik alebo ovocne stavy?Moc dakujem za rady.A taktiez aj ostatnym mainam :wink:

• Citovat
  • Upravit
225
6.11.05 12:09

Jejda zabudla som sa prihlast :roll: Este raz vsetkym dakujem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.11.05 14:49

Ahoj Monicku,
koukam, ze uz mas prispevku dost, ale neda mi to jeste nenapsat, jak to bylo u nas…
Syn taky nidky nemel dudlik a chtela sem ho asi v 9 mesicich naucit na flasku a pomalu odstavovat. Vysledek byl jak u vas. Zkusila sem ruzne dudliky, ruzne doby krmeni atd, ale nic nepomahalo.
Kojila sem tedy dal a rekla si, ze pomale odstavovani, kvuli kteremu sem chtela, aby mel syn jine „uklidnovadlo“ nez prso, jsem proste odlozila na neurcito.
Asi pred tydne sem zkusila lahvicku znova a Olik najednou presne vedel, na co je. :) Nejak do ni potreboval dorust, nebo co :)
Jinak syn pije i mleko z nekapaciho hrnku a chutna mu sunar, bebu nechtel, dal sme uz ani nezkouseli. Dudlik na flasce mame od Mamu.
Tak neves hlavu, taky se vam to povede. A prirustky tolik neres, je to jak psaly holky.
 Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí