Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti. Vzhledem k tomu, že venku je stále hůř a hůř, inverze, čím dál tím chladněji, vítr atd. a my se vracíme z procházky s červenýma tvářičkama i když jsme zavřený v kočárku, napadlo mě, že bych asi měla prcka před chozením ven něčím trochu namazat. Bohužel po mě asi zdědil hodně citlivou pokožku, takže budeme muset vybírat opatrně. Máte tipy na krémíky?
Děkuji moc předem ![]()
Gina
Ahoj Gino, právě jsem se na to minule ptala pediatričky. Protože ona je dost „přírodní“ v tomto směru, normálně doporučuje na miminkovskou pokožku jen modrou indulonu a slunečnicový olej. Vzhledem k tomu, že se blíží mrazíky, tak mi doporučila panthenol. Anebo bepanthen?
no to právě nevím, protože jsem byla nějak mimo, ale předpokládám, že spíš ten panthenol, bepanthen je na bradavky a prdýlku:-) toš tak. Ale ještě jsem ho nekoupila. K.
Ahoj Gino,
já tohle řešila minulou zimu. Radimek je prosincový.
Koupila jsem ochranný krém před chladem a větrem od Bubchen (obsahuje i panthenol). Byl super a letos jsem ho začala používat znovu. Jen nevím, jestli některé opravdu citlivé pleti nebude vadit - obsahuje heřmánek.
Dneska jsem dostala do schránky Betynku se vzorečkem podobného krému od Nivey. Také obsahuje panthenol (myslím, že složení takových krémů je velmi podobné) a uklidňující složky. Určitě vyzkouším.
Také se doporučují různé Indulony - hlavně maminkami atopiků.
Beruška
Ahojky,
my můžem vřele doporučit kosmetiku od Altermedu. Mrkni na www.altermed.cz Máme taky citlivější pleť a snášíme ji dobře. Je taková jemná a jemně voní. Mají i krém na mimča speciálně do mrazů.
Ahoj:O)
My jsme zakoupili krém od Bübchenu a jsme moc spokojeni. ![]()
Jaa
Ahoj, já mám velice dobrou zkušenost s kosmetikou altermed, koupíš jí v každé dobré lékárně. V žádném případě nikdy nemaž obličej miminku ani sobě indulonou. To je nejhorší, co můžeš udělat. ![]()
Ahoj, my mame taky od Buebchenu a pak jeste jednu tubu Babylove z DM, s obouma jsme spokojeni.
Ahojky,
na citlivý, suchý a červený tvářičky nám doktor předepsal Cutilan. Je to míchaný masťový základ bez jakýchkoliv konzervantů a parfémů. Je fajn, jsme moc spokojený. Krásně promaže, je hypoalergenní (používá se pro atopiky). ![]()
Didísku, proč se nemá používat modrá indulona???
Nám ji vřele doporučovali už v porodnici, starší syn nebyl nikdy mazán ničím jiným. ![]()
Hezký večer přeje Katka
Ahojky maminy..muzu se prosim vas zeptat…jak si pridavate fotky?Myslim ti..ze kdyz ctu vase clanky…u nekterych jsou fotky…u nekterych kreslene grafy rustu…a tak…ja bych to tam chtela take dat…ale nevim jak…Jinak k tem kremum na zimu.....ja pouzivam oriflime a jsem s nim spokojena…a take nela batole…V tomdle pocasi si je nemuzu vynachvalit…teda zatim…Uvidime az prijdou mraziky poradne..jinak ja mam 3.mesicni dcerku…a ta tak nejak vsechny kremy a olejicky snasi dobre…a tak u nas neni problem asi kterykoliv… ![]()
Ahoj, taky se připojuji k dotazu - Didísku proč ne indulonu?
Já s ní mládš mažu a jsem spokojená.
Pískle
Ahoj,
já budu na Karolínku zkoušet Niveu, tak uvidíme.
Indulona - napíšu to laicky, je v ní voda, hydratuje, takže nic do mrazu… Mohla by spíše ublížit. Mě tohle řekla kožní dr. To znamená, promašťovat ano, ven do mrazů NE.
Mirka
Ahoj,
náš Tomík měl od mala problémy se suchou kůží, občas nějaký ten ekzém…(časem to naštěstí vymizelo) museli jsme několikrát denně promazávat, kožní doktorka nám napsala mastičku, která se jmenuje Lipobase, taky je neparfémovaná, to je myslím nejdůležitější. Je jistější, že to bude dítko snášet, což se asi o mnoha kosmetických přípravcích (byť pro miminka) říct nedá.
Mirko - dík, je to fakt… Nějak jsem nad tim ještě nedumala, tak ještě že není mráz… Mám tam krém od Sebamedu nebo Babylove, tak ho prubnu… Dííík.
Ahoj
Malý má také citlivou pokožku po mě a já mažu Infadolanem, zkoušela jsem krémíčky od Nivea, Bumchenu, Bepanthen, ale fakt nejlépe nám sedí Infadolan.
Oluška a Martínek skoro 5 měsíců
Ahoj,já používám ochranný krém Babylove z DM ajsem spokojená.Synovi vyhovuje.Po Bubchenu se osypaval.Ma problemy s pleti.
Dana