Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
¨nasemu andilkovi bude 7 mesicu , uz vic nez meisc je v pohode prikrmovany a chtela bych prestat kojit. Musim¨se vratit do prace, muzete me prosim nekdo poradit s jakym poracovacim mlekem pokracovat? Jsme v pohode, velci jedlici a zatim bez A. A jde odstavit ze dne na den?
dekuji
Tak začnu poslední otázkou. Odstavit ze dne na den lze, ale já bych to nedělala. Ono teda záleží, jak velkýho máš závisláka, může to pro něj bejt psychickej šok. Záleží, jak moc a často kojíš a co na to prcek. Já jsem odstavovala ostupně a trvalo mi to asi 3-4měsíce. Z vlastní vůle tedy. Prostě jsem ubírala kojení přes den (i kvůli příkrmům, protože jim moc nedala), postupně začala večer zkoušet UM a nakonec roce jsem přestala kojit i v noci (to už jsem kojila jen 2× a podle mě ani nepila a to byla závislačka). A musim říct, že i když už měsíc a pár dní nekojim (jednou jsem teda dala z lenosti odstříkat), tak třeba mě z toho i trošku hráblo
Samozřejmě jsem ráda, že to mam za sebou a že jsme to zmákly a nelituju toho…jen ty hormony:)) ale to nemusí být u každého. Takže je na tvém uvážení, jak to prcek snáší
Mléka jsou různá, pro vás jsou vhodná ta s označením 2. A chce to asi vyzkoušet. My jsme od mala spokojené s Nutrilonem, někdo si vychvaluje Bebu, někdo Hamilon, někdo Sunar. Asi jen vybrat a zkusit. Může i nemusí to trvat a nemusí chutnat hned to první.
Hodně štěstí
GaB
Ahojky, my jsme moc spokojeni s Nutrilonem. Zkoušeli jsme také Bebu a Hamilon, ale vždycky jsme se vrátili zpátky k Nutrilonu
Stejně si nakonec vybere mimi samo, co mu nejvíce bude chutnat ![]()
Jaa
Ahoj, já dávám Nutrilon, zkoušela jsem i Bebu, protože malý má reflux, ale přišlo mi, že ho po ní bolí bříško. Záleží na mimi. Jinak Míša má těžký reflux a tak jen napíšu, že když vyblinká nutrilon, není to tak hrozný smrad, jako když jsem mu jednou zkusila dát levný Hamilon, to bylo šílené.
věrka
Ahoj, odstavit ze dne na den jiste jde ale doporucila bych postupne, urco si zvolis ten spravny postup. Jinak obe deti piji(pila)Nutrilon. Sany.
Ahoj.
S odstavováním nemám zkušenosti - nekojící.
S umělou výživou však bohaté. Určitě vyzkoušej několik druhů, protože každému mimi chutná jiná. My jsme museli Nutrilon (velmi doporučovaný) opustit pro problémy s prdíky a hlavně se zácpou. Naše lékařka nám doporučila Bebu (odchovala na ní své děti). Jsem s ní spokojená , problémy žádné a Radimkovi chutná. Určitě vybírej mléka obsahující bifidibakterie.
Dobrou chuť přeje Beruška
Taky hlasujem pro Bebu Bifidus (u nás tedy Beba HA Bifidus).
Doporučuje ji naši doktorka, má laktační poradkyně i doktor z poradny u Huggies. Mají i Junior mléko pro děti po roce opět s Bifidus.
Takže dobré zažívání, prima kakání podpořeno. ![]()
E.
Jen jeste doplnim, ze Beba je jedina, ktera obsahuje bifidobakterie, zadne jine mleko je nema. Ostatni obsahuji tzv. PREbioticke nikoliv PRObioticke kultury a to je zatraceny rozdil. My davame Bebu do kase a Betka je spokojena.
mej se krasne
Kacica
Ahoj maminky, u prvního syna jsem končila do 8 měsíce a pak jsme zakotvili u sunaru syn ho miloval a hlavně ten ochuceny. Teď jsem musela v půli roce přestat kojit kvůli svým zdravotním problémům. Zkoušeli jsme různá mlíčka. Třeba nutrilon malá nechtěla protože ji nechutnal a ja z něj cejtila umělou hmotu, sugar zase super ale je sladsi než ostatní, Hami na spokojene bříško se blbe rozpouští a hrudkovati, bebavita dobrá i cenou sle taky se spatne rozpouští trva to dlouho. Ted zkoušíme Bebu opti pro a zatím je super. Mame ted prvni týden. Vyhovuje mi uložení v pixle, to ze je jemná, ale krásně se rozpustí i ve vlažné vodě což nám vyhovuje protože malá teplé mléko nechce a aspoň nemusíme čekat než vychladne. Nepřímé po ní zácpou ani prdikama ani prujmem. Malé chutná i když není tak sladká. Za nás jen mínus u ceny ta je při naší spotřebě trochu vyšší a bylo by fajn kdyby bylo na výběr i z jiných příchutí, ale jinak můžu doporučit. ☺
Ahoj. Budeme přecházet na pokračovací mléko v 7 měsících a řada bych znala názory jaké pokračovací mléko je nejlepší (samozřejmě je mi jasné že každému děťátku sedne něco jiného). Vybírám mezi kendamil, Beba a HiPP. Nutrilon jsme měli 1 a nic moc…
Děkuji za zkušenosti
@Anonymní píše:
Ahoj. Budeme přecházet na pokračovací mléko v 7 měsících a řada bych znala názory jaké pokračovací mléko je nejlepší (samozřejmě je mi jasné že každému děťátku sedne něco jiného). Vybírám mezi kendamil, Beba a HiPP. Nutrilon jsme měli 1 a nic moc…
Děkuji za zkušenosti
Ja pouzivam od roka kendamil a dite je spokijene
Kendamil je chuťově rozhodne nejlepší… Bebu měl starší syn taky… ale Kendous je proste Kendous ![]()
@Kukacka123 píše:
Mrkni na slozeni, nejlepsi je Kendamil
Já se v tom složení moc nevyznám, u kendamilu se mi akorát líbí že je tam plnotučné mléko a není palmový tuk jinak tomu nerozumím ![]()