Když má miminko hleny

453
5.11.05 15:12

Když má miminko hleny

Ahoj holky,
prosím o radu. Naše malá nemůže v noci dobřé dýchat, protože je zřejmě zahleněná . Nosánek má čistý bez soplíků. Zkoušeli jsme je odsát odsávačkou, ale nepomáhá to a moc toho neodsajeme.
Nemocná není, nemá teplotu a nepšíká ani nekašle, ale nevím jak jí pomoci, aby mohla zase dobře dýchat.Poraďte prosím.

Děkuji Veronika + Nikolka 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
5.11.05 16:38

Ahojka, možná se jí rýma ještě nespustila a má jen oteklou sliznici. Zkus podložit matraci nebo celou postýlku, aby měla hlavičku výš, nepřetápět v bytě a na radiátory mokré ručníky. Nebo samozřejmě pokud náhodou máte doma zvlhčovač, tak vlhčete:-) Víc asi nejde, vyčkej, s případným odsáváním počkej, až kdyby jí teklo z nosíku. Ale možná je to jen topnou sezónou a za chvilku to přejde.

Jazzi a Mates

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
5.11.05 18:56

Děkuji Jazzi za radu, vyzkouším podložit postýlku i ty ručníky.
Pa a pěkný víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
5.11.05 19:11

Ahoj. My jsme měli ve vašem věku stejné problémy a doktorka nám taky radila na radiátory mokré ručníky a napsala nám nějaké modré kapičky, kterýma se vytírá nosík. ty jsme ale dlouho nepoužívali, nechtěla jsem do malé hned od narození cpát chemii. ale přešlo to.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
5.11.05 19:16

Ahoj, to co popisujes mame posledni dobou u male casto. Kazdopadne driv sem porad odsavala, moc to neslo, malou to akorat rozhodilo a meli sme co delat ji utisit. Nedavno tu jedna maminka dala(alespon pro me)cennou radu-odsavat az se tvori u nosu bubliny, a opravdu :! Uz malou zbytecne netrapim, cekam na bubliny :P a nebo kdyz uz ji to v nose poradne bubla. Taky mam vyborny zkusenosti s Nasivinem(pro novorozence a kojence), ale jinak muzes skusit Vincentku-je to jen leciva voda, tu pouzivame taky ale je spis na prevenci ale pri ryme taky neco do sebe ma. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.11.05 19:40

Já bych to tipla tak, že to má ze suchého vzduchu. Větrat, čerstvý vzduch, pít a vlhčit vzduch. Dokud to není nijaká rýma, Nasivin bych nedávala. Jinak Vincentka, Sterimar…a nepřetápět. Vim, že se to lehce říká kor v tomto počasí, ale např. my vůbec netopíme. Ani loni jsem netopila, když byla malá „malá“. Radši jsem dala jednu slabší vrstvu navíc, protože nám stačilo, že nás z přízemí vytopili tchánovci a malá nemohla pořádně dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.11.05 20:07

malej když se narodil tak taky nějak divně dýchal.Jako by měl vyloženě ucpaný nos,ale měl ho čistý.taky sem tam divně chrčel a skřehotal.Dávala sem mu mokrou plínku na postýlku.Pak mi v lékárně nabízeli nasivin a sterimar.sterimar u mě v těhotenství vůbec nezabíral.tak sem vzala nasivin už proto že je s kapátkem.kapla sem mu všehovšudy dvakrát a už se vnoci"nedusí" a už samosebou nekapu.Asi měl oteklou sliznici v nosánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí