Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím o radu. Naše malá nemůže v noci dobřé dýchat, protože je zřejmě zahleněná . Nosánek má čistý bez soplíků. Zkoušeli jsme je odsát odsávačkou, ale nepomáhá to a moc toho neodsajeme.
Nemocná není, nemá teplotu a nepšíká ani nekašle, ale nevím jak jí pomoci, aby mohla zase dobře dýchat.Poraďte prosím.
Děkuji Veronika + Nikolka 6 týdnů
Ahojka, možná se jí rýma ještě nespustila a má jen oteklou sliznici. Zkus podložit matraci nebo celou postýlku, aby měla hlavičku výš, nepřetápět v bytě a na radiátory mokré ručníky. Nebo samozřejmě pokud náhodou máte doma zvlhčovač, tak vlhčete:-) Víc asi nejde, vyčkej, s případným odsáváním počkej, až kdyby jí teklo z nosíku. Ale možná je to jen topnou sezónou a za chvilku to přejde.
Jazzi a Mates
Děkuji Jazzi za radu, vyzkouším podložit postýlku i ty ručníky.
Pa a pěkný víkend
Ahoj. My jsme měli ve vašem věku stejné problémy a doktorka nám taky radila na radiátory mokré ručníky a napsala nám nějaké modré kapičky, kterýma se vytírá nosík. ty jsme ale dlouho nepoužívali, nechtěla jsem do malé hned od narození cpát chemii. ale přešlo to.
Petra
Ahoj, to co popisujes mame posledni dobou u male casto. Kazdopadne driv sem porad odsavala, moc to neslo, malou to akorat rozhodilo a meli sme co delat ji utisit. Nedavno tu jedna maminka dala(alespon pro me)cennou radu-odsavat az se tvori u nosu bubliny, a opravdu
Uz malou zbytecne netrapim, cekam na bubliny
a nebo kdyz uz ji to v nose poradne bubla. Taky mam vyborny zkusenosti s Nasivinem(pro novorozence a kojence), ale jinak muzes skusit Vincentku-je to jen leciva voda, tu pouzivame taky ale je spis na prevenci ale pri ryme taky neco do sebe ma. Sany.
Já bych to tipla tak, že to má ze suchého vzduchu. Větrat, čerstvý vzduch, pít a vlhčit vzduch. Dokud to není nijaká rýma, Nasivin bych nedávala. Jinak Vincentka, Sterimar…a nepřetápět. Vim, že se to lehce říká kor v tomto počasí, ale např. my vůbec netopíme. Ani loni jsem netopila, když byla malá „malá“. Radši jsem dala jednu slabší vrstvu navíc, protože nám stačilo, že nás z přízemí vytopili tchánovci a malá nemohla pořádně dýchat.
malej když se narodil tak taky nějak divně dýchal.Jako by měl vyloženě ucpaný nos,ale měl ho čistý.taky sem tam divně chrčel a skřehotal.Dávala sem mu mokrou plínku na postýlku.Pak mi v lékárně nabízeli nasivin a sterimar.sterimar u mě v těhotenství vůbec nezabíral.tak sem vzala nasivin už proto že je s kapátkem.kapla sem mu všehovšudy dvakrát a už se vnoci"nedusí" a už samosebou nekapu.Asi měl oteklou sliznici v nosánku.