Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj už nějakou dobu mám šíleně špatný spaní,protstě neusnu a když zaberu sem za hodinu vzhuru a zse spát nejde..Tět 4 dny sem nespala snad vubec s přestávkama asi 3 hodiny..Zkoušela sem medunku a nic..
Lítáni na záchod mi nevadí tomu nějak nezabráním,nemáte nějakou radu??jak se vyspat?Zkoušela sem všechno možný problémi s nespavostí mám celej život,dřív sem si na to vzala třeba prášek,ale tět nemužu.Děkuju za rady:-)
Já neporadím, ale mám úplně stejnej problém
Týden už skoro nespím ![]()
Já na to netrpěla nikdy. Teď když čumím celou noc do stropu a ráno vstávám do práce jsem vzteklá jak blázen ![]()
no........a bude to horší až ti naroste mega pupíno,dítě bude kopat nejradši v dobu kdy bys chtěla spát..hele nechci tě strašit,ale je to tak.
Za mě - chod co nejvíc ven,zaměstnej se,nespi přes den!!před spaním zkus chvíli číst..
No tak to jsme na tom stejně
Já jsem ted ve 33tt a špatně spím už asi 14dní
Měla jsem to tak u všech těhotentsví takhle na konci.Je to děsný,spát s emi chce,ale převaluju se,všechno mě tlačí a bolí a navíc se v posteli vždycky proberu do úplného bdění
A jako bonus když už třeba usnu,vzbudí se mi malej a pěkně se proběhnu do pokojíčku a podobně
Ty noci mě zničí,jinak si tohle těhotenství užívám,ale to spaní je strašný a navíc jsem ted nachcípaná a s dětmi je pro mě jediný možný odpočinek právě noc ![]()
Já to měla taky a nepomohlo nic, to asi dělají ty hormony
. Měla jsem zatemněný celý byt, klid a ticho, v ložnici chladno, před spaním se spršila, navečer nejedla, pila meduňku. Jednou jsem taky probděla 4 dny a noci, pak jsem byla vděčná za 4 hodinky spánku.
Já jsem si tím taky prošla. Mluvila jsem o tom s doktorem a ten mi doporučil procházku a pivo nebo víno ![]()
malej přes den spí tak do čtyř a pak se začíná rozkopávat…v moci to sou fakt už perdy nemám jak ležet atd..Tak zkusím si dát třetinku,psa venčím před spaním,dávám si vanu atd..a nic …:-(
asi s tím nic neudělám,když už usnu vzbudí mě záchod,pak usínám vzbudí mě malej pak zase záchod..a dokola..s tím se asi nic dělat nedá…
zkus se unavit a spát, neboť až se prcek narodí, budeš si říkat já kráva pitomá, proč jen jsem nespala, když jsem mohla. Nebo taky jinak: nespi přes den a v noci se netrap tím, že nespíš, třeba jsi přespalá - věř mi tělo si řekne.
Ahoj, naporadim, ale taky jsem mela v tehotenstvi i predtim problemy se spanim, nejak jsem to musela prezit. Ale ted, co mame malou, tak kdyz se konecne dostanu do postele, tak z unavy usinam okamzite, rekla bych fakt do minuty..Tak nevim, co je lepsi ![]()
mě pomáhá si pustit film, to zaručeně usnu:)a klidně i když spím odpoledne:) ale jinak mám taky problém, nějak usínám beztak hrozně pozdě a ráno se brzo budím:(
jo film je nejlepší uspávací lék,já těhotná nejsem,ale taky toho moc nenaspím zase z jiných důvodů.
sunnyho.motylek píše:
Ahoj už nějakou dobu mám šíleně špatný spaní,protstě neusnu a když zaberu sem za hodinu vzhuru a zse spát nejde..Tět 4 dny sem nespala snad vubec s přestávkama asi 3 hodiny..Zkoušela sem medunku a nic..
Lítáni na záchod mi nevadí tomu nějak nezabráním,nemáte nějakou radu??jak se vyspat?Zkoušela sem všechno možný problémi s nespavostí mám celej život,dřív sem si na to vzala třeba prášek,ale tět nemužu.Děkuju za rady:-)
Ahojky, mam stejny problem
taky vubec nemuzu spat a pak to dospavam dopolende..Driv jsem mela s timto velike problemy-brala jsem silne prasky na spani a pak i antidepresiva..
ale jak pises..v tehu si je dat nemuzu..caje na to nezabiraji… ![]()
werunqa píše:sunnyho.motylek píše:Ahojky, mam stejny problem
Lítáni na záchod mi nevadí tomu nějak nezabráním,nemáte nějakou radu??jak se vyspat?Zkoušela sem všechno možný problémi s nespavostí mám celej život,dřív sem si na to vzala třeba prášek,ale tět nemužu.Děkuju za rady:-)taky vubec nemuzu spat a pak to dospavam dopolende..Driv jsem mela s timto velike problemy-brala jsem silne prasky na spani a pak i antidepresiva..
ale jak pises..v tehu si je dat nemuzu..caje na to nezabiraji…
Tak sem zkusila spát na místě kde spí přítel a je to mnohem lepší:-)
sunnyho.motylek píše:werunqa píše:Tak sem zkusila spát na místě kde spí přítel a je to mnohem lepší:-)sunnyho.motylek píše:Ahojky, mam stejny problem
Lítáni na záchod mi nevadí tomu nějak nezabráním,nemáte nějakou radu??jak se vyspat?Zkoušela sem všechno možný problémi s nespavostí mám celej život,dřív sem si na to vzala třeba prášek,ale tět nemužu.Děkuju za rady:-)taky vubec nemuzu spat a pak to dospavam dopolende..Driv jsem mela s timto velike problemy-brala jsem silne prasky na spani a pak i antidepresiva..
ale jak pises..v tehu si je dat nemuzu..caje na to nezabiraji…
my stehovali celou loznici a ja tedka spavam na miste meho pritele-abych to mela blizko do postylky a neprijde mi, ze by se mi nejak lepe spalo..
jsem zvykla nekolik let lezet na leve strane..ale mojemu to asi prospelo-jelikoz uz tolik nechrape ![]()