Neúspěch a motivace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 za pár měsíců 26. Děti nemám a ještě dlooooouho mít nechci. Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda.![]()
Už jen z toho příspěvku působíš namyšleně spíš než zdravě sebevědomá. Předpokládám, že máš „jen“ Bc. titul. Pokud jseš Mgr. nebo Ing., tak to s těma zkušenostma bude víc než špatný v tomhle věku. Skvělý pocit budeš z toho všeho mít asi jen ty. A upřímně, když vidím to sebevědomí některých uchazečů o zaměstnání u nás, tak se zdravým sebevědomím a použitelnymi zkušenostmi to nemá vůbec nic společného. Naopak se jedná o sebestředné a nesoudné arogantní individua. A tak nějak si představuji i podle těch pár řádků i tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ten neúspěch je opakovaný, tak se pravděpodobně hlásíš na pozice, na které nemáš. Věř tomu, že kdybys byla mezi adepty fakt nejlepší, tak tě vezmou, není to o známostech. Nenapsalas ani vystudovaný obor ani kam se hlásíš. Ale lidi s kvalitním vzděláním a praxí nemají problém najít práci ani v této době.
Spíš bych se fakt zamyslela, jestli na tu práci, kam se hlásíš, opravdu máš a neměla bys to zkusit jinde nebo jinak, třeba nižší pozice a nasbírat nejdřív praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zásadní je, jestli dokážeš zaměstnavateli nabidnout to, co hledá. Na juniorních pozicích pokoru, flexibilitu a ochotu učit se, na seniornich pozicích dostatek umu, zkušeností, nadhledu a schopnosti komunikovat s různými aktéry. Zdravou dávku sebevědomí nikdo nebude ochoten platit, spíš práci, kterou udeláš ![]()
Našla jsem dobrou práci těhotná a v době koronaviru. Protože mě můj zaměstnavatel potřeboval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Jsi v Cesku. Dobre misto sezenes jen diky znamostem. Je potreba hledat neco mene atraktivniho, vytvorit si ty spravne kontakty a pak uz to pujde.
Smutna realita
asi zalezi na oboru, treba v IT tohle neplati, tam se rozhodne nenabira ze znamosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chapu te, ten pocit “nezastavitelnosti” znam:-) moje rada (a zivotni zkusenost) je presne opacna, nez komentare vyse. Takze - hlas se dal na vysoke pozice, i kdyz se muze zdat, ze na ne nemas. Nespokoj se s nizsi a pro tebe nezajimavou pozici. Makej:-) a ono to vyjde! Drzim palce.
- Citovat
- Upravit