Neúspěch a motivace

Anonymní
4.10.20 15:19

Neúspěch a motivace

Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda. :andel: :kytka:

Příspěvek upraven 04.10.20 v 16:47

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
4.10.20 15:21

Tak pokud ti skvělý pocit a sebevědomí v praxi na pohovorech nefunguje, zkus otestovat trochu pokornější a skromnější přístup. :think: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.10.20 15:26

Jestli neni problem, ze pri pohovoru pusobis arogantne. Tak zkus ubrat :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
4.10.20 15:35

A v zahraničí jsi pracovala ve svém oboru? Máš praxi?

• Citovat
  • Upravit
22004
4.10.20 15:37
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 za pár měsíců 26. Děti nemám a ještě dlooooouho mít nechci. Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda. :andel: :kytka:

Možná bude ta “zdravá dávka sebevědomí” zdravá jen z Tvého pohledu ;).

Nicméně pro hledání práce teď obecně - vzhledem ke koronavirové situaci - není úplně dobrá doba, takže to bude určitě chtít dostatek trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
4.10.20 15:40

Jsi v Cesku. Dobre misto sezenes jen diky znamostem. Je potreba hledat neco mene atraktivniho, vytvorit si ty spravne kontakty a pak uz to pujde.
Smutna realita :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20867
4.10.20 15:45
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 za pár měsíců 26. Děti nemám a ještě dlooooouho mít nechci. Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda. :andel: :kytka:

Nikdo neni zvedavy na namistrovane VS, kteri diky praci v cizine si mysli, ze jsou „the best of all“. Zkuste trochu normalni a pokornejsi pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.20 15:47

Nemuzes zacinat hned na vysoke pozici :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
4.10.20 15:52
@cecetka píše:
Jsi v Cesku. Dobre misto sezenes jen diky znamostem. Je potreba hledat neco mene atraktivniho, vytvorit si ty spravne kontakty a pak uz to pujde.
Smutna realita :?

Jsem zamestnavatel a v zivotě jsem nevzala nikoho ze známosti. Naopak, známé a kamarády neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.20 16:01
@sediza píše:
Jsem zamestnavatel a v zivotě jsem nevzala nikoho ze známosti. Naopak, známé a kamarády neberu.

Přesně tak… to, že se dobré místo dá najít pouze po známosti, beru jako nejčastější výmluvu těch, kteří nejsou z jakéhokoliv důvodu schopni najít práci co chtějí.

Příspěvek upraven 04.10.20 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 16:03

Diky korone jsme téměř přišli o podnikání, ani teď ještě nevíme, jestli přežije. Já z nouze vzala hned v březnu první práci, co se naskytla. Rozhodně to není můj sen, ale pomaličku stoupam výš a snad budu dál. A jsem ráda, že mám práci. Muž začal hledat až v srpnu kvůli prázdninam a dětem. A i kdyz to vzdy vypadá slibně, nikdy to nakonec nevyjde. Uz mi ho je chudaka lito, nese to špatně a je to pro nej slozite, zkousnout téměř krach a plus ještě být odmítán.

• Citovat
  • Upravit
4.10.20 16:05
@Cenarius píše:
Nikdo neni zvedavy na namistrovane VS, kteri diky praci v cizine si mysli, ze jsou „the best of all“. Zkuste trochu normalni a pokornejsi pristup.

Svatá pravda. Vždycky když mi někdo takový přišel na pohovor, tak jsem se nestačila divit, do jakých výšin se dokáže vyšplhat ego díky absolvované VŠ a nějakému pobytu v zahraničí.

Vsadila bych boty na to “zdravé sebevědomí” a z toho plynoucí požadavky na náplň práce, finanční ohodnocení a očekávání postupu na vyšší pozice v krátkém časovém horizontu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
4.10.20 16:11

Mě vždycky vzali na prvním pohovoru, na který jsem šla. Teď poslední práci jsem si našla během korony (v červnu). Na nějaké „zdravé sebevědomí“ jsem nikdy nehrála. :nevim: Jelikož jsem pracovala v oboru už během studia VŠ, tak jsem je spíš „ohromila“ množstvím praxe, možná trochu i studiem v zahraničí. Důležitá je praxe!

Ta tvoje zdravá dávka sebevědomí může být kámen úrazu. Je totiž otázka, zda je zdravá i v očích cizích lidí a nepůsobíš spíš arogantně. Další věc je, kolik let máš praxi a také jak vysoko míříš. Jsou pozice, na které se prostě musíš vypracovat časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
4.10.20 16:15
@cecetka píše:
Smutna realita :?

To vůbec není pravda. Všechny pracovní místa jsem si vždycky sehnala bez známostí. Přijde mi, že tohle vždycky říkají ti, který nikdo nikam nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
4.10.20 16:27

Spis jsi moc netrpělivá :lol: taky záleží, na jaké pozice se hlásíš, že ano. A jakou máš praxi a co vlastně reálně umíš, krom toho, že máš VŠ a pravděpodobně zvládáš i AJ nebo jiný jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat