Neúspěch a motivace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak pokud ti skvělý pocit a sebevědomí v praxi na pohovorech nefunguje, zkus otestovat trochu pokornější a skromnější přístup.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli neni problem, ze pri pohovoru pusobis arogantne. Tak zkus ubrat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 za pár měsíců 26. Děti nemám a ještě dlooooouho mít nechci. Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda.![]()
Možná bude ta “zdravá dávka sebevědomí” zdravá jen z Tvého pohledu
.
Nicméně pro hledání práce teď obecně - vzhledem ke koronavirové situaci - není úplně dobrá doba, takže to bude určitě chtít dostatek trpělivosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi v Cesku. Dobre misto sezenes jen diky znamostem. Je potreba hledat neco mene atraktivniho, vytvorit si ty spravne kontakty a pak uz to pujde.
Smutna realita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 za pár měsíců 26. Děti nemám a ještě dlooooouho mít nechci. Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda.![]()
Nikdo neni zvedavy na namistrovane VS, kteri diky praci v cizine si mysli, ze jsou „the best of all“. Zkuste trochu normalni a pokornejsi pristup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Jsi v Cesku. Dobre misto sezenes jen diky znamostem. Je potreba hledat neco mene atraktivniho, vytvorit si ty spravne kontakty a pak uz to pujde.
Smutna realita
Jsem zamestnavatel a v zivotě jsem nevzala nikoho ze známosti. Naopak, známé a kamarády neberu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sediza píše:
Jsem zamestnavatel a v zivotě jsem nevzala nikoho ze známosti. Naopak, známé a kamarády neberu.
Přesně tak… to, že se dobré místo dá najít pouze po známosti, beru jako nejčastější výmluvu těch, kteří nejsou z jakéhokoliv důvodu schopni najít práci co chtějí.
Příspěvek upraven 04.10.20 v 16:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky korone jsme téměř přišli o podnikání, ani teď ještě nevíme, jestli přežije. Já z nouze vzala hned v březnu první práci, co se naskytla. Rozhodně to není můj sen, ale pomaličku stoupam výš a snad budu dál. A jsem ráda, že mám práci. Muž začal hledat až v srpnu kvůli prázdninam a dětem. A i kdyz to vzdy vypadá slibně, nikdy to nakonec nevyjde. Uz mi ho je chudaka lito, nese to špatně a je to pro nej slozite, zkousnout téměř krach a plus ještě být odmítán.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
Nikdo neni zvedavy na namistrovane VS, kteri diky praci v cizine si mysli, ze jsou „the best of all“. Zkuste trochu normalni a pokornejsi pristup.
Svatá pravda. Vždycky když mi někdo takový přišel na pohovor, tak jsem se nestačila divit, do jakých výšin se dokáže vyšplhat ego díky absolvované VŠ a nějakému pobytu v zahraničí.
Vsadila bych boty na to “zdravé sebevědomí” a z toho plynoucí požadavky na náplň práce, finanční ohodnocení a očekávání postupu na vyšší pozice v krátkém časovém horizontu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vždycky vzali na prvním pohovoru, na který jsem šla. Teď poslední práci jsem si našla během korony (v červnu). Na nějaké „zdravé sebevědomí“ jsem nikdy nehrála.
Jelikož jsem pracovala v oboru už během studia VŠ, tak jsem je spíš „ohromila“ množstvím praxe, možná trochu i studiem v zahraničí. Důležitá je praxe!
Ta tvoje zdravá dávka sebevědomí může být kámen úrazu. Je totiž otázka, zda je zdravá i v očích cizích lidí a nepůsobíš spíš arogantně. Další věc je, kolik let máš praxi a také jak vysoko míříš. Jsou pozice, na které se prostě musíš vypracovat časem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Smutna realita
To vůbec není pravda. Všechny pracovní místa jsem si vždycky sehnala bez známostí. Přijde mi, že tohle vždycky říkají ti, který nikdo nikam nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spis jsi moc netrpělivá
taky záleží, na jaké pozice se hlásíš, že ano. A jakou máš praxi a co vlastně reálně umíš, krom toho, že máš VŠ a pravděpodobně zvládáš i AJ nebo jiný jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se s Vámi podělit o mou malou frustraci a která mě momentálně provádí díky neúspěchu. Jsem velice houževnatá a málo která věc mě v životě dokáže rozhodit. Po VŠ jsem odjela do zahraničí. Když jsem se vrátila zpět plná zkušeností a pocitu, že jsem nezastavitelná přišlo zklamání. Už po několikáté se mi pracovní interview nezdařilo a to i přes to, že jsem měla vždy skvělý pocit a zdravou dávku sebevědomí. Mám teď měsíce plné zklamání a chci se zeptat, zda jste se taky potkali s neúspěchem a jak jste se motivovali. Doufám, že nejsem moc stará na to, abych byla úspěšná. Děkuji moc a budu za Vaše motivační rady velice ráda.

Příspěvek upraven 04.10.20 v 16:47