Neúspěch na pohovoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.11.23 18:30

Neúspěch na pohovoru

Ahoj,

bohužel mi nevyšla práce o kterou jsem velmi usilovala. Chtěla jsem pro tuto firmu pracovat už mnoho let, ale bohužel jsem se vždy dostala na pohovor, ale nikdy mi ta práce nevyšla. Je mi to velmi líto a jsem ze sebe zklamaná i když jsem udělala maximum. Máte někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
10.11.23 18:32

Jojo, dostala jsem se tam za pět let… Život jde dál, je to jen práce ;)

• Citovat
  • Upravit
305
10.11.23 18:36

Jedna práce? Je mi líto tvého trápení a nechci ho zlehčovat, ale neúspěch k životu patří. Já už nemůžu o práci, na kterou mám kvalifikaci, zavadit x let a profesní propad je příšernej.. neupínej se na tu jednu a jdi dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.11.23 18:43

Já jsem neuspěla za svůj život na dvou pohovorech na jendom mě tedy nevzali, protože si mysleli, že jím hned otěhotním (hledali náhradu za mateřkou a mně bylo 31)

A na druhém jsem se z 20 lidí dostala do posledního kola s klukem a ten byl prostě lepší. :nevim: Bylo to na celý den a byla jsem nakonec ráda i za celou tu zkušenost.

Každý neuspěch tě posune dál… každý neuspěšný pohovor je dílek do skládačky co děláš špatně kde se musíš zlepšit…

• Citovat
  • Upravit
331
10.11.23 19:34
@Anonymní píše:
Ahoj,bohužel mi nevyšla práce o kterou jsem velmi usilovala. Chtěla jsem pro tuto firmu pracovat už mnoho let, ale bohužel jsem se vždy dostala na pohovor, ale nikdy mi ta práce nevyšla. Je mi to velmi líto a jsem ze sebe zklamaná i když jsem udělala maximum. Máte někdo podobnou zkušenost?

Popros je o zpětnou vazbu, ať víš, na čem máš zapracovat. Žádná slušná firma s tím nebude mít problém. Zaměř se na to, co ti řeknou, zvyš si kvalifikaci, získej chybějící zkušenosti… No a za čas to třeba zkus znovu, pokud ještě budeš chtít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16377
10.11.23 20:21

Duvodu, proc neprisla nabidka je milion. Mohla jsi byt pricinou a take treba ne. Zamer se na sebeprezentaci, chod na pohovory pripravena, nauc se povidat o sve praxi. Zeptej se nekoho blizkeho, at ti zhodnoti, zda jdes vhodne oblecena, ucesana, nalicena. X veci… Hlavne to nevzdavej. Vykonej k tomu potrebnou praci, vloz energii a vrati se ti to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
10.11.23 20:49

Požádej o zpětnou vazbu. Pracuji jako Recruiter (tedy v zahraničí). Většinou poznám kandidáta, který bude u pohovoru úspěšný, ale někdy jsem tedy velmi překvapena z toho, koho si firmy nakonec vyberou.
Ale teda opravdu rozhodují prkotiny.

Taky bys mohla oslovit Recruitera. Někdo zkušený by ti mohl pomoct tě na interview připravit a popřípadě za tebe lobovat u firmy.
Mě teď nedávno byl jeden kandidát zamítnut, ale stejně se mi podařilo firmu přesvědčit, aby ho pozvali na pohovor a v současnosti je v užším výběru. Budou se rozhodovat mezi ním a druhým uchazečem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.11.23 23:42

Hele, ber to tak, že ta společnost není třeba pro tebe. Možná si to jen maluješ na růžovo, ale třeba tam není super kolektiv, nefungují procesy, maj složité systémy apod.
Chápu, že pokud si o to hodně stála, tak seš zklamaná. Ale pravděpodobně je to o tom, že na tebe čeká něco lepšího.
A opravdu často rozhodují aspekty, co neovlivníš. Můj příklad: Naše HR, když hledalo asistentku pro mě, tak nevím, proč ale dávaly obrovskej fokus na diskrétnost. A tak mám asistentku, která je tak diskrétní, že se pro jistotu o osobních věcech s nikým nebaví, a to ani semnou. Sama bych k sobě potřebovala osobnostně někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.23 01:31
@Anonymní píše:
Ahoj,bohužel mi nevyšla práce o kterou jsem velmi usilovala. Chtěla jsem pro tuto firmu pracovat už mnoho let, ale bohužel jsem se vždy dostala na pohovor, ale nikdy mi ta práce nevyšla. Je mi to velmi líto a jsem ze sebe zklamaná i když jsem udělala maximum. Máte někdo podobnou zkušenost?

Zakladatelko jsou i horší situace. Já jsem se dostala ke svému „dream jobu“. A milovala jsem to, chodila jsem tam dřív, odcházela dýl, nevadila mi malá mzda ani náročnost. A po měsíci a půl si mě zavolala šéfová s výpovědí na stole a řekla mi, že nejsem dost dobrá, že jsem neudělala nic špatně, ale necítí to. Měla jsem tam dvě blízké kolegyně, jednu v předdůchodovém věku, co tam dělá celý život a má pověst šikanátora, který nesnese nováčky a je fakt hrozně zlá a jednu kolegyňku, která tam byla rok a okolí jí vnímalo jako fajn ženskou. A co myslíš? Vyšlo najevo, že kolegyně co tam dělá rok, řekla že mě tam nechce, kvůli tomu že jsem flegmatik a že se mnou pracovat nebude. Starší kolegyně, mi poslední den donesla dárky, že se jí bude stýskat.

• Citovat
  • Upravit
11.11.23 05:51

To vůbec ale nemuselo být o tobě, ale třeba taky o chemii v týmu a tak. :kytka: Když jsme nabírali do týmu, vybírali jsme v druhém kole mezi dvěma stejně dobrými kandidáty. Jasně, že jsme nakonec vybrali toho, se kterým jsme cítili lepší chemii, ač na tom druhém nebylo schopnostně ani osobnostně vůbec nic špatného. Ale místo jsme holt měli otevřené jenom jedno. :nevim:

Až bude mít ta firma znovu otevřenou pozici (jinou, ale také vhodnou - pokud je to s tvým zaměřením možné), klidně bych tam napsala, že už jsi tam na pohovoru byla a moc se ti ta firma a jejich jednání líbilo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21168
11.11.23 08:48
@Dollorres píše:
Hele, ber to tak, že ta společnost není třeba pro tebe. Možná si to jen maluješ na růžovo, ale třeba tam není super kolektiv, nefungují procesy, maj složité systémy apod.
Chápu, že pokud si o to hodně stála, tak seš zklamaná. Ale pravděpodobně je to o tom, že na tebe čeká něco lepšího.
A opravdu často rozhodují aspekty, co neovlivníš. Můj příklad: Naše HR, když hledalo asistentku pro mě, tak nevím, proč ale dávaly obrovskej fokus na diskrétnost. A tak mám asistentku, která je tak diskrétní, že se pro jistotu o osobních věcech s nikým nebaví, a to ani semnou. Sama bych k sobě potřebovala osobnostně někoho jiného.

Jak se dava pri vyberu kandidata fokus na diskretnost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.11.23 09:02
@PaníBovaryová píše:
Jak se dava pri vyberu kandidata fokus na diskretnost? :think:

Nevím, první kola si udělali sami.
Bylo to v požadavcích, dávali dva testy, jeden z excelu a druhej na osobnost. Do druhýho kola mi byly představeny jen 3, a ještě po dtrašně dlouhý době. Podle mě se na mě trochu vykašlaly. Všechny byly hodně introvertní typy, tak asi z toho usoudili, že budou diskrétní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
11.11.23 09:18
@PaníBovaryová píše:
Jak se dava pri vyberu kandidata fokus na diskretnost? :think:

Nekdo na pohovoru pomlouva byvaleho zamestnavatele. Dava k dobru historky z prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
11.11.23 11:54

Mně se to stalo do stejné firmy dvakrát. A už tam pracuji :mrgreen:
Musím uznat, že dozrál pravý čas.
Poprvé jsem neměla ty správne zkušenosti, po druhé nebylo to vhodné období.
Teď už tam budu pracovat skoro rok a musím uznat, že si kolikrát říkám, proč jsem tam chtěla tak moc pracovat.
Ve finále je to podobné jako kdekoli jinde, kde mě lecos štvalo.
Jediný a podstatný bonus jsou skvělé kolegyně.
Mám to jako zastup za mateřskou a myslím, že se paní vrátí.
Takže tam posbiram zkušenosti, dopřávám si školení a asi se nezhroutím, když budu za pár let hledat jinde.

Tak to jen takový malý poznátek, že něco můžeš moc chtít, ale nakonec zjistíš, že jsi mohla mít o firmě zkreslenou představu a není tak ideální, jak se mohlo roky zdát…

Než jsem nastoupila sem, tak jsem neměla třeba štěstí jinde a říkala si o zpetnou vazbu. Hráli roli takové věci, jako zlepšit AJ ( o tom vím, ale bohužel, není mi dáno), nebo chtěli opravdu aktivního řidiče, což sice řídím, ale není to dostačující.
Kvalifikace mi většinou stačila.
Ale taky se mi stalo, že na nějakou pozici mi řekli, že jsem překvalifikovaná a proto dali přednost někomu jinému.

To bych řekla, že je i můj současný problém, že zastávám pozici, kterou by zvládlo i nižší vzdělání, ale jsem za ni ráda, protože mi chybí ty lepší jazykové znalosti.

Musíš sama sebe rozebrat, chce to velkou sebereflexi a opravdu vyškrábat to co ti nejde a pracovat na tom.
Dost často o sobě člověk ví, co mu nejde, jen si to nechce připustit.

Své hodně hrají i sympatie.
Je hodně schopných lidí, kterým chybí slušné chování, neumí komunikovat v týmu, to vše se pozná.
Ovšem tady v této oblasti často zpětnou vazbu nedostaneš, protože co vadí někde, jinde vadit nemusí.
A zpětná vazba by mohla být, že nic a prostě se rozhodli pro někoho jiného.
Tohle jsem za svou pracovní kariéru na adresu odmítnutých kandidátů slyšela poměrně často.
Protože to snad ani jinak říct nejde. Nikdo se nebude pouštět do diskusi ohledně arogance konkrétního uchazeče, že neumí zdravit, je netaktní atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
11.11.23 18:43

Na férovku - jestli splňuješ všechny požadavky (to totiž bývá nejčastější důvod - nejsi top, pokud se hlásíš opakovaně, tak by mělo být vidět, jak se posouváš, co nového umíš apod., není moc dobrý se někam hladit furt s těmi samými schopnostmi), tak je obvykle problém ve vzhledu. Sama se zamysli, jestli tam není zakopaný pes - pokud jsi nadprůměrně hezká, tak by to vadit nemělo (to vadí až od hodně vysokých pozic), spíš teda opačně - příklad: neupravené vlasy, nezdravá pleť, špatný make up, nadváha, i to, jak se oblékáš, dělá dojem…

Jinak jako mě jednou taky nevzali, ale pak mi sami volali s jinou nabídkou, takže taková je moje zkušenost. A problém byl teda jenom v tom, že v danou chvíli tam byl lepší kandidát, nic víc, pak se objevila jiná pozice a na tu jim přišlo, že bych se hodila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat