Neustálé akné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
23.3.15 19:58

Ahoj, mám bohužel stejný problém a taky mě to dost trápí :( Být osypaná v tomhle věku je opravdu děs. Zkoušela jsem už několik přípravků s antibiotiky, nejdřív nějakou dělanou mastičku z lékárny, pak Zineryt a teď Acnatac gel, který aspoň trochu zabírá, ale dlouhodobě se to lepší jen minimálně. Trochu už mi to ustoupilo z čela a nosu, ale brada je stále strašná. Myslím, že to u mě bude problém s hormony. Bohužel má kožařka tu vnitřní příčinu neřeší. Zvažuju teď homeopatii, která podle diskusí některým pomohla, jinak už si taky moc nevím rady.

A ten chemický peeling je dlouhodobým řešením? A co se týče sluníčka, tak na to by se nemělo ani s těmi pigmentovými skvrnami po akné. Jinak totiž budou výraznější a bude déle trvat, než zas vyblednou. Už s tím bohužel mám zkušenosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robin154
23.3.15 20:52

Měla jsem několik let stejný problém - velké boláky hluboko pod kůží, které vydržely klidně tři týdny. Zinerit mi pomohl, ale vždy jen na chvíli. Pomohla mi až třetí kožní, která se jako jediná zajímala o to, co jím. Doporučila mi na nějaký čas úplně vynechat mléko. Byla jsem zvyklá každý den snídat jogurty, activie atd. Po 14 dnech zlepšení, ale ne úplné, tak doporučila ještě na nějaký čas vynechat lepek, ale to jsem až tak úplně nedodržela. K tomu jsem si na to svítila biolampou - výborná věc, pomohla mi vyléčit ty staré boláky a nové už se netvořily. Dnes klepu, pleť mám výbornou a když si občas dám jogurt, tak zas něco vyraší, ale jen sem tam…

• Citovat
  • Upravit
Robin154
23.3.15 20:55

A jinak se doteď mažu krémem La Roche Posay Effaclar DUO a nemám už ani ty skvrny.

• Citovat
  • Upravit
417
23.3.15 21:49

@Robin154 dekuju, opravdu si budu muset najit jinou kozni, uz jsem nasla i dermatolozku, tak se k ni zkusim objednat. Nejhorsi jsou ty cerveny fleky co mi po tom zustavaj. Presne vidim kde jsem co mela..hrozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.3.15 23:55

@Robin154 to s tím mlékem zní zajímavě, taky děkuju za tip. dívala jsem se na to a podle některých to skutečně může mít vliv. mléko se mi bude opouštět těžko, ale myslím, že to za pokus stojí. už jsem ho s lepkem trochu omezila i kvůli zažívacím problémům, ale úplně se mi do toho furt moc nechtělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lelek23
25.3.15 02:11

@Laetitia jak psala @Malaga, hodne pomahaji leky tzv derivaty vitaminu A - retinoidy. jsou jen na predpis, kozni je nerady predepisuji, jen u nejtezsich pripadu, protoze hodne vysusuji a taky pak rok nesmis darovat krev a uz vubec ne otehotnet. silne teratogenni!!! ale vysusuji krute. ritel je bral, vysusovali sliznice az tak ze se mu krev z nosu poustela :lol:, ale akne zmizelo a moc se uz neobjevuje. ani 10 let po ukonceni lecby… jen ty nezadouci ucinky… preparaty se jmenuji ROACCUTANE a ACUTANE
 googli

• Citovat
  • Upravit
Robin154
25.3.15 20:20

@Sharka.D Můžeš vyzkoušet, stačí 3 týdny a uvidíš, jestli se to zlepší, za pokus nic nedáš. Já jsem měla problém hlavně s mlíkem do kafe :-D a to hojení mi hodně urychlila ta biolampa. I teď když se mi nějakej bolák udělá, tak stačí dvakrát posvítit a krásně se zahojí. Bohužel je ale drahá, já si ji půjčuju od našich…
Ty retinoidy mi právěže předepsala ta předchozí kožní, ale má to spoustu vedlejších účinků, toho jsem se bála, tak jsem zkusila jinou kožní a vyšlo to. A to nekecám, fakt jsem pleť měla hroznou víceméně 5 let, doktorka říkala, že to není ani na laser, že by se mi to udělalo znovu. Už jsem se s tím pomalu začala smiřovat, až mě naštěstí napadla ještě ta jedna kožní.

• Citovat
  • Upravit
46
26.3.15 13:14

Ahoj, taky mám na obličeji pořád něco, a to jak před dětmi, tak i po…ale než se možná pustíš do nějakých mastiček a léků - mně teda ze všeho nejvíc pomáhá - hooodně pít!!! ale prostě hodně - což je minimálně 2 litry za den…jenže to málokdy zvládnu, zapomínám na to a pak se to hned projeví..ale když pár dní vydržím, vždycky je to strašně znát, opravdu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
26.3.15 22:32

Jsem objednana ke kosmeticce, chci tam chodit pravidelne a taky doufam, ze mi s necim poradi. Za radu ohledne retinoidu dekuji, ale uz po precteni prispevku z nich mam hruzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.3.15 21:23

Tak já teď zkouším omezit mléko a lepek, tak dám pak vědět, zda mi to nějak pomohlo. Zvykám si na různé náhražky a snad to nějak půjde. Je pravda, že už jsem ochotná zkusit skoro cokoli, jak mi to vadí. Snažím se myslet i na ten dostatek pití, ale to moc nezvládám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.17 18:07

bolaky ...

Ahojte holky, muzu se zeptat jak to vypada ted s vasi pleti?? A zda jste ty bolaky nejak vyhnali?? Jsem uz docela zoufala, puberta uz davno za mnou a plet je v hroznym stavu…ted mi lekarka predepsala acnatac, tak snad pomuze. Dekuji Vam za odpoved M. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex