Neustálé chování v 15měsících!

4658
21.3.14 20:51

neustálé chování v 15měsících!!!

Pomoc, pomoc, pomoc!!
Zblázním se! Má 15měsíční dcera má ted období, že se musí neustále chovat, doufám, že to přejde, ale jak to přežít?
Asi si za to můžu sama:cca před dvěma týdny byla nemocná, měla horečku a stále usínala, takže jsem ji většinu dne měla u sebe v posteli nebo na klíně. Ted je ale zdravá a chování vyžaduje, když jí okamžitě nepochovám, křápne sebou o zem a řve jak hyena! Nepomáhá nic, jen to, když jí teda znova zvednu a pochovám, to je v mžiku po pláči.
Co s tím?? Přece jen už je docela těžká a mě z toho věčného chování už solidně bolí podbřišek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.3.14 20:54

Nechej ji na zemi, řev ignoruj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
21.3.14 20:57

Ignorovat. Sice budeš muset vydržet ten řev, ale docvakne jí to brzy, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.3.14 20:59

Měla jsem hrozně uřvaného kluka, je mu 5 a pořád je citlivka a závisláček. Chtěla jsem ti proto napsat, ať jí vyhovíš, já jsem malého skoro do 3 let nosila v Ergu, aby si tu potřebu uspokojil.
Ale pak jsem dočetla, že jinak sebou práskne o zem a hysterčí. V tom případě bych neustupovala. Zkoušela jsi při tom záchvatu odvést pozornost na něco jiného? Nebo zrcadlení, prostě začni řvát a mlátit sebou jako ona. Pro děti to bývá slušný šok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
21.3.14 20:59

:) nasmerovat ji jinym smerem…zvedne ruce a okamzite zareagovat na drobek na zemi, ze je velmi strasne zajimavej… jinak vim, o cem mluvis - syn 3 roky asi 18 kg a moje zada v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.3.14 21:00
@Pipet píše:
Nechej ji na zemi, řev ignoruj :nevim:

Nic jiného fakt asi dělat nejde, je už docela velká :nevim: Ale zas malá na to, aby si to nechala rozumně vysvětlit. Když si to pochování vyřve, tak jí akorát posílíš v tom, ž epříště vydrží řvát více/déle. Neboj, párkrát to ještě zkusí a když zjistí, že nic, tak se budete moc vrátit k režimu před nemocí(předpokládám, že jsi ji sem tam pochovala/přitulila taky, jen ne pořád.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
21.3.14 21:02

My to máme teď podobné s 11měsíční holčičkou. Nikdy předtím tak hrozně neřvala, ale jak ji vezmu do náruče, tak je to nejveselejší dítě. Nezdá se mi ale, že by to bylo jen tak, a ignorovat bych ji nedokázala… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
21.3.14 21:03

Naše malá má 16 měsíců a občas má dny, kdy mě potřebuje neustále „k ruce“. Jenže já taky pochopitelně musím třeba uvařit, uklidit… To mi pak visí na noze a bulíkuje. Chvíli se nechá zabavit třeba zpíváním, povídáme si, jak dělají zvířátka, jak se jmenují tety a strejdové… Pak už ji to nebaví, intenzita křiku se zvyšuje, já začínám nervóznět a odnáším řvoucí dítě do pokoje. Sama pak jdu do kuchyně, ona si tam chvilku zanadává a za chvíli přijde a je v klidu. Ale fakt je ten, že jsem v tomhle od začátku celkem neústupná a malá je docela pohodářka, tohle jsou výjimečné dny… Chce to nenechat ji vyhrát, pokud tedy víš, že ji nic netrápí, ale jen se rozcapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
21.3.14 21:06

@levand
Když čtu zrcadlení, musím se smát :D Naše malá dává dost jasně najevo emoce, takže když ji štveme, fakt brblá a volá na nás nenene a tytyty, dělá u toho naštvaný obličeje, bručí. Tak jsem jí to jednou zrcadlila, ona na mě chvíli koukala, pak přišla ke mně, pohladila mě po hlavě a pronesla tázavým tónem: „Mamííí, auíííí?“. :) Asi nejsem moc dobrá herečka, místo záchvatu vzteku jsem asi předvedla záchvat padoucnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.3.14 21:07

Já bych ji buď ignorovala nebo bych zkusila převést pozornost jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
21.3.14 21:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
21.3.14 21:09

Zkusila bych v té chvíli odlákat na něco jiného pro ní zajímavého, aby na chování zapomněla. Pokud i tak by sebou švihla a řvala, tak bych jí překročila a šla do jiné místnosti. Dál bych se s ní bavila, až se uklidní.. Pak bych jí třeba i pochovala, ale né, aby si to vyřvala. Nic jiného a rozumného mě nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
21.3.14 21:11

Holky ale ta potvůrka má neskutečnou výdrž, ta je schopná spustit takových hysterák, že jí vynechává dech! Ale jakmile jí zvednu už se culí…ona má prostě větší výdrž než já, už jsem zkoušela i to zrcadlení, že jsem začala jakoby řvát taky, no tak ještě přidala, jakoby mě chtěla přeřvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.3.14 21:15

@dendule4 Když by vynechávala s dechem, foukni jí do pusinky, nadechne se…
Jako snažila bych se ji všemožně jinak zabavit, než chováním.
Jestli nevydržíš ignorovat, dokud nepřestane… tak co třeba si k ní vždycky jen dřepnout, obejmout, pomuckat, ale nezvedat? A postupně tak „ubírat“…
Samozřejmě ji mazlit :hug:, ale nenechat sebou orat, že zrovna si milostpaní zamane a ještě sebou flákne o zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
21.3.14 21:20

Jo to já dělám, že si k ní kleknu a pomazlím, tak jako dobrý, řev přestane, ale jakmile se zvednu už ječí nanovo :roll: jako já všeobecně vydržím hodně, ale tohle už mě zmáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí