Kolik mléka pijí skoro 2leté děti?

201
19.3.14 13:35

Kolik mléka pijí skoro 2 leté děti?

Ahoj, ráda bych se zeptala kolik mléka pijí vaše děti mezi 1 a 2 roky. Můj synek totiž ve 22. měsících stále vyžaduje 3× denně láhev UM (okolo 250ml), ráno, odpoledne a večer, kromě toho ještě občas dostane jogurt nebo pribináček, prostě miluje mléčné výrobky. Tak se trochu bojím, jestli toho mléka nemá až příliš a nechybí mu třeba některé vitamíny, kromě mléka jí jen polévku k obědu a k večeři (naše jídla mu nechutnají), tak nevím co bych mu měla jiného dávat k svačině, jakékoli ovoce i šťávy odmítá, nesní ani přesnídávku dokonce ani ochucený jogurt, jen bílý, rohlík nebo chleba spíš jen ožužlá takže se toho moc nenají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7216
19.3.14 13:39

Syn - 1,5 roku nepije UM už asi 4 měsíce, má místo toho jogurty, kaše a jiné mléčné výrobky. Jí to bez problémů.

Vitamíny mu asi nechybí - ono v tom UM je toho celkem dost, ale poraď se s lékařem jestli je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.3.14 13:41

Mám skoro tříleté holky, ale i v těch dvou letech to měly stejné - ráno a večer 200-250ml mléka nebo kakaa(dávala jsem od dvou let kravské) a každý den na svačinu jogurt + ještě většinou na druhou svačinu tvrdý sýr nebo lučinu. Mléčných výrobků jí hodně, ale když jim to chutná a vyžadují to, tak proč jim to nedávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
19.3.14 13:43

Syn pil mezi rokem a půl a dvěma lety 2× 240ml UM. (Od dvou let pije stejné množství kakaa.) K tomu jedl denně jeden jogurt. Ten pak na nějakou dobu jíst přestal. Jako problém bych spíš viděla, že ti nejí normální oběd, maso a zeleninu. Ale pokud to má aspoň v té polívce, tak to trága není. ;) Hlavně, že baští. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
19.3.14 13:49

Syn přestal před měsícem pít UM..je mu skoro 21 měsíců, vyžadoval v noci 180ml, ráno i večer 180 ml..postupně jsem to omezovala a začali jsem nedávat v noci, stačilo spát 2 noci jinde a tatínek UM nedal :lol: místo toho miluje tvaroháčky, máslo, kravské mléko má ke snídani asi 25 ml a lučinu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.3.14 13:50

První dcera měla UM 2× denně až do tří let. Nechtěla se toho vzdát. Normální KM nikdy nepila a nepije doteď.

Mladší má 22m, a zhruba od 18m UM nepije (sama řekla že ho nechce), zato pije KM, denně na snídani.

Jinak obě mají velké množství mléčných výrobků - jogurty, sýry, acidofilní nebo kefírové mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.3.14 13:55

@helenaa Já bych v mléce problém neviděla, to dětem určitě neublíží. Starší syn pil UM do tří let, prostřední dcera ho v 18 vyměnila za kravské a nejmenšímu je rok a dá celkem za den cca 500ml mléka + další jeden mléčný výrobek k tomu. Spíš bych se zamyslela nad tím ovocem a zeleninou, jak mu to do jídelníčku zařadit. Určitě najdete něco, co mu bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31202
19.3.14 13:55

Moje skoro dvouleta 2krat denne 170 ml UM. My mame presne opacny problem, mlecne vyrobky neji v podstate vubec, z priloh jen ryzi a bramborovou kasi, nejake vybrane druhy cerstveho ovoce, z cerstve zeleniny jen okurku, z varene brokolici, dva druhy sklenicek. Jedine, co by mohla po tunach, je „masicko“. Chapu Te, pro me je ta jednotvarnost taky dost na palici (obed brkase s masem, vecere ryze s masem a brokolici… :zed: ). Jinak jsem ji dotahla na odbery krve, kdyz mi skoro mesic bojkotovala veskere jidlo (pak uz i UM), a vysledky dobre i tak. Takze verim, ze Tvemu ditku nic nechybi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
19.3.14 14:03

Náš syn 21 měsíců pije UM už jen ráno ke snídani+chleba s něčím-během dne jogurty sýr-jinak jí to co mi pokud to nechce a nechutná mu to dám mu kelímek od hami příkr pro děti od 12 měsíců tím nikdy nepohrdne, mám je pořád v zásobě aby měl něco teplého když naše jídlo nechce. Pokud jí aspoň polévku a má v ní maso a zeleninu nebo těstoviny a nemá jednostranný jídelníček, tak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
19.3.14 14:03

Můj syn miluje Nutrilon a ve skoro 3 letech ho má taky až 3× denně, dle doktorky ho v tom mám podporovat do 5 let, do té doby to prý má význam i kvůli všem vitamínům (malý je jinak nežíra, tak asi i proto). Myslím, že tím nemůžeš nic zkazit, ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
19.3.14 14:04

Synovi je 29.m a pije ráno, po obědě při spánku a v noci, dohromady cca 600ml dcera 5,5roku pije KM a to cca 800ml denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
19.3.14 14:07

Nula, tvaroh, jogurty ;)

• Citovat
  • Upravit
676
19.3.14 14:10

Syn (2 roky v dubnu) pije 200 ml UM ráno a někdy 120 ml večer, když si řekne. Jinak dostává denně jogurt nebo tvarohový dezert a kaši buď instantní ze 140 ml vody nebo krupicovou ze 150 ml kravského mléka + banán nebo přesnídávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
19.3.14 14:11

Kdo chce přejít z UM na kravské mléko, doporučuji postupně začít ředit UM kravským mlékem. U nás se to takto podařilo za 3 měsíce. Začala jsem na 210 ml UM a 30 ml KM, nakonec 210 KM a 30 UM, až začal pít samotné KM. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.3.14 14:12

Syn asi od roka a půl chce 3× denně mlíko (střídám Sunar, kozí mlíko, kravské..), a vypije na jednu dávku 260 ml. krát tři dávky.. taky si říkám jestli to není trochu moc, ted je mu přes dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí