Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lekeska píše:
A platí se za to nebo je to hrazené pojištovnou?
Jelikož tě tam pošle gynekolog, tak to platí pojišťovna. Je to jako jakékoliv jiné vyšetření.
@banibag2 píše:
Příčinou může být i neléčená celiakie…
tu mám vyšetřenou a je negativní
@lekeska já jsem si sama zavolala do Podolí, jelikoz moje gynekoložka nepovažovala moje potraty za potraty-ze to bylo moc brzy a nebylo tam ani srdíčko..genetika je v pohodě, obvykle tam se stejně nic moc nenajde.ta imunologie je trochu horsi-tobe vezmou krev a partner musí odevzdat sperma-coz není pro chlapy nic prijemneho..,pak vás taky ještě vyzpovidaji a na výsledky se čeká asi mesic. vsechna vyšetření nás časově vyšla přesně na půl roku, kdy jsme stejně po revizi museli cekat
A taky jsem nic neplatila-tim že jsem tam chodila do Car, tak mi všechna vyšetření psala přidělena MUDr.
Jj, i stitnou zlazu a protilatky mam v poradku. Dekuji za odpovedi ![]()
Ahoj.
I já jsem po dvou zamlklých potratech (2× revize - první 4/16 9tt anembryomolla - prázdný váček, druhá 11/16) 10tt přestalo bít srdíčko). Šlo o první pokusy, dítě ještě nemám a nikdy předtím jsem těhotná nebyla.
Gynekolog se přiklání k názoru, že šlo jen o hloupé náhody. U prvního jsem měl angínu (antibiotika vhodné i pro těhotné, prý) a u druhého jsem byla pár dní po silném nachlazení. Nicméně mě poslal na vyšetření štítné žlázy - je ok. Taky mě s přítelem poslal na genetiku (výsledky budeme mít v polovině února). Na genetice bylo MUDr. řečeno, že i ona se přiklání jen k náhodám, protože s přítelem nemáme dle anamnézy žádnou zátěž a jak jsem již psala, u osobou jsem měla nějakého bacila
. Můj gynekolog mi řekl, že v březnu/dubnu mě má v ordinaci opět s pozitivním těhu testem.
Tak nevím, nevím… je možné aby se třetí pokus podařil? Aniž by se zjistil na genetice nějaký problém? A co když otěhotním dřív, než budou výsledky z genetiky?
Už u mě proběhly dvě porevizní menstruace…
Prosím o reakce.
@lentixx Ahoj,
v prvé řadě bych Ti chtěla vyjádřit lítost nad tím, co se stalo. Ale zároveň bych tě chtěla povzbudit tím, že v tom zdaleka nejsi sama. Rok 2016 i pro mě byl těžký - 3 těhotenství a všechny 3 spontánní potrat. peklo na zemi..
Také ještě nemám žádné děti. Od října 2016 chodíme s přítelem po různých vyšetřeních. Máme za sebou genetiku a spermiogram a obojí je v pořádku. 5.1. si jdeme pro další výsledky - AMH, imunologie, hormonální profil, atd…Můj gynekolog říkal, že je možné, že jsem si to taky vyžrala takhle špatně v jednom roce a že je možnost, že další těhotenství vyjde. V repromedě se na to doktoř už moc netvářil, rovnou nám doporučil prenatální genetický screening. Ale jelikož já jsem tvrdohlavá, tak jsem dala tělu ještě šanci. S přítelem jsme to tento měsíc neřešili, i přesto, že neznáme ještě výsledky všech testů - jsem pozitivní, mám z toho dobrý pocit a věřím
Řídila jsem se svou intuicí a ta mi říkala, at nečekáme..takže ted se děj vůle boží. Od minula si pamatuju to, že síla myšlení je hrozně důležitá - nebudu se ted klepat, zda to vyjde nebo nevyjde, protože co se má stát, tak se stane stejně. Věřím, že i po několika potratech to může vyjít a vyjde, neboj!!! Držím moc palce a dej na svůj pocit. ![]()
@Janka Z Můj pocit mi říká JDI DO TOHO… Ale zároveň ve mě hlodá červík pochybností, že bych přeci jen asi měla čekat na výsledky té genetiky a podle toho se dál zařídit. JENŽE genetička mi řekla, že pokud otěhotním dřív, než budou výsledky, tak jí mám zavolat… třeba by se to hned v počátcích dalo i tak podchytit. Je to hrozné to rozhodování…
Moc Ti gratuluju a přeju ti, aby to už konečně vyšlo!
Už si to opravdu zasloužíš…
@lentixx Určitě není od věci na ty výsledky počkat, pokud budeš klidnější.
Já vím, je to moc těžké rozhodování.
@lentixx @Janka Z holky, je mi to líto. Potratila jsem 4× - důvod nikdo nevěděl - testy jsem měla udělané a nikde nic závažného. Při posledním potratu jsem mohla přijít o dělohu, měla jsem zánět a další problémy. Já bych radila nechat udělat testy na vše co jde a nehrnout se do dalšího těhotenství hned.
U mě nakonec pomohlo IVF s PGS (vyšetření chromozomů miminek). Nebyl u mě problém s těhotenstvím (vždy jsem otěhotněla hned) ale neudržela. Spousta lidí nechápalo proč jdu na umělé, ale ejhle ono se zadařilo a po 5,5 letech snažení mám miminko. Držím palce, ať se dočkáte co nejdříve
@Ginuš tak to je hrozné
No mě doktor řekl, že anembryomolla je 1× za život a že sice jde o potrat, ale je to něco jiného, než když zamlkne vyvíjející se plod. Asi mě i chlácholil.
Nechci si snad ani připouštět, že se může stát to, co se přihodilo tobě.. čekat 5,5 let je nepředstavitelná doba :-/
Hodně lidí říká, že na genetice většinou nic neodhalí, že moudřejší bývají až z reprodukční imunologie, ale tu mi gynekolog ani genetička nenapsali. Neviděli prý důvod. (řekli to nezávisle na sobě). Přitom muj gynekolog je v našem okolí kapacita - pomohl už hodně ženám (i několika mým kamarádkám). Doktorku z genetiky taky chválej (co jsem si tak pročítala na internetu). Tak jsem z toho taková jalová…
Ja se na imunologii dostala az po 5 SP a pricina celiakie a ted jsem po 10 letech prirozene tehotna v 17.tt.
@lentixx já byla na genetice a imunu u prof. Ulčové-Gallové a sama řekla, že pokud se nepodaří příště, tak IVF s PGS - no zkusila jsem to ještě 2× a měla při posledním pokusu podezření na parciální molu - no nejdřív se nevědělo jaká mola, takže jsem se klepala a čekala na výsledky, do toho po týdnu opakovaná revize - plod byl v oblasti isthmu a plod byl docela velký a tak se revize dělala hodně špatně. No prostě se po… vše co mohlo.
Když mi bylo řešeno, že mám jít na umělé, brečela jsem a nechtěla se s tím smířit - až časem jsem k tomu dozrála. Každá má svou cestu, jsou tu holky co se snaží daleko déle než já a teď už vím, že ke mě byl osud milosrdný a ty potraty byly v prvním trimestru. Mohlo být hůř.
Hrozně moc držím palce ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.