Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@michee píše:
@lekeska pokud nemáš problém otěhotnět, ale udržet to těhotenství, tak bych rozhodně zkusila reprodukční imunologii, není od věci nechat udělat i genetiku (jak sebe, tak partnera) a podrobnou hematologii. Jinak infekce můžou taky nadělat paseku, takže klidně i podrobné vyšetření na infekčním, tam by měli zjistit, jestli se v poslední době ne/prodělalo nějaké onemocnění. Já mám v pohodě imuno, genetiku, hematologii a nakonec našli něco na infekčním, ale stejně závěr žádný. Mám za sebou za poslední 2 roky potraty v 14 a 16 týdnu, plod byl pokaždé živý a zdravý, jen něco způsobilo předčasný rozjetí děložní aktivity a tím pádem byl konec, protože s tím nešlo už nic dělat. Doktoři vymýšleli různý příčiny, ale stejně ve finále řekli, že netuší co se stalo…My jsme to naštěstí brali celkem v klidu, teda aspoň já, protože razím teorii, že stres může za polovinu problémů. Teď jsem opět těhotná, změnila jsem doktory a už jse to doklepala do 25 týdne, sice už podruhé řeším nějakou infekci, láduju se hořčíkem, 2× jsem byla na kapačce hořčíku v nemocnici, ale vypadá to dobře. Hlavně teda jsem si musela dost věcí vydupat, ale šlo to dobře až se změnou doktora a nemocnice! Teď se o mě starají a nemusím se bát, že mě pošlou domů se slovy „co my tu s vámi“!
A ve kterem meste bydlite? Hledam dobreho hamatologa v Ostrave…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.