Neustále přilepený u prsa, jinak pláče

1235
7.9.14 21:01

Neustale prilepeny u prsa a brek

Zdravím zkušené maminky.
Právě se ze me stává zoufalá dvojnásobná matka.
Mám měsíčního syna, který je plně kojen. Problém je v tom, ze neustále vyžaduje být na prsu a sat jinak pláče a je k neutiseni. Pomůže pouze bradavka.Je mi jasné, ze se asi precpava a může plakat i kvůli bolení bříška. Jenže když nedám, tak stejně nepřestane. Dudluky odmítá a to mám doma už 5 druhů. Zkoušela jsem i povytahovani, aby pořádně ho nasal a stejne ho za chvíli vyplivne.Na pláč prostě nezabírá nic jiného. Brečí v kočárku, v kresilku v náručí prostě všude. Navíc ani neusne jinde než u prsa, a jakmile mu dam odrihnout, hned se vzbudí a jedeme na novo. Pláč, prso. Spí pouze vedle me v posteli. Postylka je úplně pase. V noci kojim co 3hod, což je dobré, ale nekrkame, abych se vůbec vypsala. Už jsem z toho na mrtvici. Jinak prdi krásné a dáváme i kapky Bio Gaia, takže vůbec nevím, co me dítko může trápit. Tak ráda bych byla, aby spal v postýlce a jedl co 3hod a v případě nouze přijal dudlik. Mám 100 chutí zkusit UM a na nějaké kojení se vykašlat. Když jsme venku, tak musím co chvíli hledat místo, kde vyndat prso.No a další věc je ta, ze máme ještě 2 letyhi syna a na toho s takovou nemám vůbec čas. Prostě děs. Ten byl od narození na sunaru a krom prdiku ho nic netrapilo a vydržel v klidku spát v postýlce i v kočárku. Tohle je fakt na palici.
Prosím moc o rady.
Jinak se o omlouvám za styl psaní a překlepy, ale pisu na tel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
7.9.14 21:06

Jsem na tom velmi podobně, akorát mám starší děti dvě. Radu nemám, já to prostě neřeším. Chovám, kojím stokrát dokola a neustále si opakuju, že jednou přece usnout musí :lol: Když už nezabírá ani kojení, tak vážu do šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.14 21:06

Nedávno tu jedna uživatelka (nekojící) militantně prosazovala váš postup. Nám se u všech dětí podařilo uspávání bez NIČEHO. Prostě prsa byla na jídlo (kromě mimořádných situací), při usínání jsme za nimi na střídačku chodili, pohladili, pěkně na ně promluvili. Chtělo to vydržet asi týden a děti spaly celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.9.14 21:07

Ještě dodám, že mládě ze samého překojování parádně blije a taktéž neustále vylučuje, takže krom chování a kojení taky pořád převlíkám a přebaluju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.14 21:10
@pomeranca píše:
Ještě dodám, že mládě ze samého překojování parádně blije a taktéž neustále vylučuje, takže krom chování a kojení taky pořád převlíkám a přebaluju :mrgreen:

Toto období jsme také měli, asi prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.9.14 21:14

@blecha72 to praktikuju na diteti taky, nicmene az od doby, co trochu povyrostl. Moc si neumim predstavit tohle aplikovat na mesicni miminko, co. a zrejme nejaky problem :think: (nebuzeruju, jen premyslim)
@PetulkaKol mali jsme (a stale mame) taky extremne urvane dite. Diky bohu teda spam v jedoucim kocare, takze aspon tam nejecel. Sestinedeli jsem ho mela bud u prsu nebo na jedne ruce a na druhe ruce mi dudlal malicek, dudlik v te dobe taky nechtel. Preslo to samo, radsi uz si na to nevzpominam :mrgreen: ale ten malicek byl jedina vec, ktera na nej fungovala (tchyne tenkrat mela tisic poznamek, jak si na sebe siju bic a jak je to spatne. Odnaucil se to hned a dneska mam normalni mimino, ktere usina samo brz meho prstu ci prsu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
7.9.14 21:15

@PetulkaKol Ja budu asi taky militantni nekojici ale neni mozny ze mu, to vase mliko uz v 5 mesicich nestaci? Dokrmte UM, jdete si pohrat se synkem a poradne vyspat. Svet se nezbori a vy budete mit pohodovejsi rodinku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
7.9.14 21:19

U nás to donedávna bylo stejné, prcek byl pak přepitý, blinkal, bolelo ho bříško - takže jsem na střídačku měla dítě u prsu nebo nahřívala bříško, fakt blázinec. Doktorka mi poradila šidit ho lahvičkou s fenyklovým čajem, trošku jsem se bála, že pak nebude chtít kojit, ale naštěstí s tím nemá problém. Zlomilo se to ale až po šestinedělí, teď jsou malému 2 měsíce. Večer sice u prsa usíná stále, ale když pak opravdu usne, tak už ustojí i přenesení do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
7.9.14 21:21

Vydrzet. Odezni to postupem casu. Starsimu synovi vysvětlit nejak situaci a venovat se mu behem spanku mladsiho popr. pouzit babicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.14 21:21

@marrlinka šlo to u malého dítěte, týdny už nevím, ale nebylo jim více než 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.14 21:23
@Eliskaxox píše:
@PetulkaKol Ja budu asi taky militantni nekojici ale neni mozny ze mu, to vase mliko uz v 5 mesicich nestaci? Dokrmte UM, jdete si pohrat se synkem a poradne vyspat. Svet se nezbori a vy budete mit pohodovejsi rodinku :)

To vůbec nebylo takto myšleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.9.14 21:29

@Eliskaxox zakl.pise, ze ma mesicni miminko. U 5m ditete by asi tak nevysilovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
7.9.14 21:39

@marrlinka Jo uz to vidim omlouvam se :) jsem nejaka vysilena tak uz ani neumim cist :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
7.9.14 21:53

@PetulkaKol me hodne pomohla zavinovacka typu swaddle me..a hlasite sumeni ( treba v aplikaci baby sounds nebo proste pusou) to se zazrakem sklidnil ( ted v7 m uz neni treba). doporucuju knihu Dr Karpa nejstastnejsi miminko v okoli ( nebo na youtube v anglictine)…jinak taky s mym klouckem od narozeni spim v posteli a vytahuju prso na pozadani a vyhovuje nam to oboum :nevim:

a jeste pridavam clanek na ktery jsem pred par dny naraziila.http://www.svobodauceni.cz/clanek/deset-veci-o-miminkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.14 06:51

@PetulkaKol pořiď si šátek a uvidíš - můj mladý usíná už ve chvíli, kdy ho do šátku dávám :lol: Jinak bych tak řekla, že sis mládě naučila na prso - což asi není ideální.. byla bych drsná, nechala ho občas vyřvat - samože né nějak brutal.. a prso bych dávala fakt jen na to kojení, tzn 2-3 hodiny /ty víš, jak dlouho Ti dítko vydrží/. Já mu prso beru pokaždé, když začne dudlat a přestane pít :think: Jinak Tě ale chápu, já tohle měla s prvním - spal se mnou v posteli, prso permanentně venku, já úplně hotová.. teď jsem to udělala jinak a je to havaj :mrgreen: (jo, mladému bude 14 dní)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová