Ukončení kojení ve 3m - prosím o názor

815
6.9.14 09:52

Ukončení kojení ve 3m - prosím o názor

Ahoj holky, zajímal by mě váš názor. Mám 3 měsíční holičičku, která měla porodní váhu 3,54kg a teď ve 3 měsících má 4,88kg. Je plně kojená, je to klidné a spokojené dítě a doktorka v tom nevidí problém. Drobná nemá být po kom, její sestra měla ve 3m 6,2kg (vím, že to nemám srovnávat) a ani já ani manžel nejsme drobečkové. Proste se mi zdá, že ani ne 5kg je málo. Malá se kojí i 40min, někdy ji od prsa skoro nedostanu a poslední dobou trochu pláče i po nakojení. Jenže jak říkám, je to hrozně trpělivé a spokojené mimčo, tak se pak zase uklidní. No a já začínám uvažovat, jestli se na kojení nevykašlat a nepřejít na UM? Věděla bych přesně kolik vypila, že dostává co potřebuje a třeba by začala i přibírat. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.9.14 09:55

Ja to vidim jako zbytecny. Po kojeni ji jen dokrm kdyz tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.9.14 09:59

Nevidím jediný důvod, proč končit kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
6.9.14 10:01

Jestli cítíte že jí to nestačí tak skončete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.9.14 10:03

A neni ve 3 mesicich nahodou rustovy spurt? Zalezi na tobe samozrejme, ale ja myslim, ze je to jen docasne. Jestli mas pocit, ze je hladova, takji zkus dokrmit um. Uvidis kolik toho vypije.

• Citovat
  • Upravit
4515
6.9.14 10:03

Ahoj, pokud je spokojená a nehubne, tak bych se snažila ještě kojit, ono je to jednodušší, než lítat s flaškou, ale každého věc :) Jinak mám teď 6 měsíčního bratrance a ten měl v 5 měsících 5 kg, v 6 měsících ještě ani nemá těch 6 kg. Teď absolvoval různá vyšetření a je naprosto v pořádku, prostě je jenom drobnější, jeho dvě starší sestry byly průměrně veliké, taky to nikdo nechápe, ale tak to prostě je. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.9.14 10:04

Myslim ze je to nesmysl, pokud chces vedet kolik vypila muzes ji vazit. pokud v tom nevidim problem pediatr a dite je spokojene nepovazuju to za dobry krok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
6.9.14 10:08

Nevidím na té váze nic špatného, to spíš těch šest kilo je teda dost. Pokud je malá spokojená tak ji nic nechybí. Miminka na sunaru jsou často prekrmovane. No ale pokud chceš kvůli sebe s kojenim seknout, tak to prostě udělej, svět se točit nepřestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
6.9.14 10:12

Já to měla kdysi s dcerou to samé. Nakojila prsa prázné, řev, dokázala pak ještě vypít namixovanej banán, nebo půl flašky um. Banán samozřejmě nedoporučuju, ale já ho tenkrát dávala. Ve čtyřech měsících jsem kojení vzdala, protože jsem při každém krmení musela mít ještě připravenou flašku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
6.9.14 10:17

@Kytka32 nas pediatr tez nevidel zadny problem… Maly byl na prsu i hodinu, vetsinou 45 minut. Pediatr rekl: „Max. 20 minut, pak strcit dudlik a jit ven“. V 5 tydnech v nemocnici se zjistilo, ze za 10 minut pije 10ml. Takze tim zkracenim na 20 minut jsem mu davala polevkovou lzici mleka jednou za 3 hodiny. Nikdy nebrecel, podle naseho pediatra pribiral v norme, v nemocnici se zjistilo, ze byl na porodni vaze.
Po teto zkusenosti me tve obavy prijdou opodstatnene, ale nez bych zacala uvazovat o ukonceni, zkontrolovala bych, kolik ti vypije za den. Pokud by to bylo v norme (1/6 vahy), tak bych od kojeni neustupovala. Pokud by to bylo jen o neco min, zkusila bych dokrmit MM, az potom bych zvazovala prechod na UM.
Drzim palce, at je to v norme a nemusis se stresovat, pak bych to vse pripsala spurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.9.14 10:20

@Kytka32 vubec vam nerozumim..absolutne nechapu o co vam jde. Nekoncila bych za zadnou cenu.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
6.9.14 10:21

@boball a ona rve? :think:

• Citovat
  • Upravit
15097
6.9.14 10:24

@KackaDoup Pláče po nakojení v poslední době. Každej hladovej nemusí být vzteklej jako moje dcera.Na ní jsem poznala, že má hlad, zakladatelky mimino nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.9.14 10:28

@boball normalni spurt, a neznamena to ze je cokoli spatne, jen se to musi vydrzet.. ;)anebo je to jen takove to miminko co rado jen zuzla zuzla…a nema to na nasycenim nic spolecneho, pokud je to jinak spokojene dite..nedava me to smysl.

• Citovat
  • Upravit
16986
6.9.14 10:33
@boball píše:
@KackaDoup Pláče po nakojení v poslední době. Každej hladovej nemusí být vzteklej jako moje dcera.Na ní jsem poznala, že má hlad, zakladatelky mimino nevidím.

presne tak, muj si nepostezoval nikdy! nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová