Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Najde se někdo s podobnou zkušeností a radou?
Mám šestiměsíční plně kojené dítě a budeme přecházet na UM. Problém je, že nechce lahev. Zatím jsem zkoušela dvě a neumí z toho pít. Nemáte rady, zkušenosti, která savička se osvědčila, že bych postupně zkoušela? Nemá ani dudlík, takže jsou to pro ni neznámé věci.
Děkuji.
A11
Ano hodne kojenych neprijme zadnou lahev ami dudlik. No az bude mit hlad, tak si snad vezme. A ty musis? Jestli ne akitme zacala bych spis s prikrmy.
Měli jsme obyč z dm, odmítla jsem kupovat nějaké předražené v lékárně. Dudlík dítě pochopilo na sladkém džusíku, strčila jsem mu dudel do pusy, párkrát zmáčkla, aby něco vyteklo a najednou to šlo
Mlíko předtím taky nechtěl, ani moje z flašky.
Já měla také problém u malé přejít na lahev. Zkusila jsem nejprve mléko po lžičkách a když jí to zachutnalo, tak pak už lahev vzala.
Jo a měla jsem klasickou skleněnou lahev s rovným silikonovým dudlíkem. Nic speciálního jsem nezkoušela.
Ahoj, jsem v podobne situaci, take po šestém měsíci budem přecházet z kojení na UM - vracím se do práce a s kojením by se to nedalo sloučit. Já teda začala příkrmy - zeleninka k obědu, dopoledne ovoce, tím se nahradí dvě kojení, ale dál moc nevím jak na to… zkoušeli jsme několikrát dávat z lahvičky odsáté MM a nechtěl, takže s umělým už vůbec nevím… Také by mě zajímalo jak zastavit laktaci?
Já taky potřebovala naučit na flašku, možná budu muset brát léky neslučitelné s kojením, zatím teda nemusím, ale jsem víc v klidu, když jsem připravená. Nešlo to dobře, ve třech měsících dobrý, v pěti už ne. Zkoušela jsem různé dudlíky i UM, UM lžičkou, nakonec vzala nejdřív zředěný jablečný džus z Nuku, tak v šesti měsících a pak i UM. Teď to už pije bez problémů, ale pokusy trvaly tak aspoň měsíc. Taky jsem kvůli tomu dost rychle najela příkrmy, od pěti měsíců, teď v sedmi jí oběd, svačiny i večeři a kojí se jen ráno a večer. Ráno si ještě vezme flašku UM, takže by se určitě odstavit nechala. Přes den se nekojí, to ona stejně nechce, maximálně v posteli a to nechci já, pač mám doma děti dvě. Dudlík nechce, dudlá si palec a tak i usíná, u prsa ne, v tom mám štěstí.
Prostě chce to asi opakovaně zkoušet různé dudlíky a i tekutiny. Napasuj kdyžtak různé dudle na flašku, co máš. Mně to nejdřív různě kapalo okolo, když jsem přišla na správný dudlík, dokoupila jsem drahé flašky.
@ana11 moje mala take delala drahoty se savickama, mamdoma slusnou sbirku lahvicek. Me se moooc osvedcily lahve a savicky Sauvineaux -az budu na compu poslu pdkaz. Delaji takovy zvlastni tvar…podobny ma rossmann, stoji pouze60 kacek - tak muzete vyzkouset. Pro jake um ses rozhodla?
Co kojit chvilku přes klobouček, ať si mimi zvykne na silikon:-) ![]()
@superandrysek @ana11 Nuk je podobná, třeba na tom něco bude: http://www.pinkorblue.cz/…mleko-1.html?… . Má ale dírku směrem nahoru na patro.
Ahoj holky,
moc děkuji za Vaše příspěvky.
Ukončení kojení zatím není akutní, ale mohlo by dojít k tomu, že budu muset během krátké doby skončit a bojím se toho, že by nevzala lahev. Na druhou stranu jak vím, že zřejmě brzy budu končit, tak se bráním zuby nehty a bojím se, aby se jí náhodou lahev nezalíbila víc než já a aby to náhodou neukončila sama dřív, než to bude nutné
.
@Sibyla0 příkrmy jsem zkoušela, ale zase jsem přestala. Přišlo mně, že ještě na ni bylo dost brzy. Zase zkusím, ale myslím si, že tak rychle to nepůjde. Kdyby náhodou došlo na ukončení kojení, tak to půjde hodně rychle. Pořád doufám, že zdraví vydrží, ale těžko říct ![]()
@Bibi239 taky jsem zkoušela tu z DM. Má hodně podobný dudlík jako tu dávala @superandrysek - takový zkosený. Dávala jsem jí v tom jablečný džus nebo co to je, něco od ukončeného 4. měsíce a nechtěla to. Ale zkoušela jsem jen jednou, tak se budu muset zapřít a znovu vyzkouším. Nakoupila jsem ještě MAM a zároveň jsem vzala i už to pítko, protože kamarádka kojila dlouho a děti jí prý lahvičku totálně odmítly a už kolem toho půl roku přešly na pítko.
@pavlats zkusím lžičku, díky.
@Pipi 00 máme podobný problém. Myslím, že jsi psala do mé nedávné anonymní diskuse, viď? A teda flašku Ti vzala a prso neodmítá? Toho se bojím, abych ten krátký čas, co na kojení zbývá, ještě tímhle nezkrátila daleko víc a ona se na mé mléko nevykašlala, až systém lahve pochopí.
@superandrysek zatím jsem koupila Hipp bio combiotic a uvidím, jestli sedne. Co jsi dávala Ty, něco doporučuješ víc, než ostatní UM?
@Ell-Chmell klobouček by asi mohl pomoci, ale nechce se mně do toho. S první jsem je měla a mám k nim trochu odpor, když si vzpomenu, jak to tenkrát (ne)šlo - sice to nešlo celkově, ale nechci si teď kazit tu vzpomínku, jak to šlo krásně a samo tím, že ji budu nutit klobouky. Flašku klidně nutit budu, ale kojení si chci ještě užít pěkné. Snad to dává smysl, jak to cítím.
Muze citit i to, ze vlastne prestat nechces. Za me teda to tvrde pitko mebo ucici hrnecek. Kojeny prehazi vetsinou snaz na to nez na dudlik.