Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Potřebuji radu. Syn se v noci bez dudlíku neobejde. Je mu 22 měsíců a teď, co mu začaly růst všechny špičáky (prořezané je má, ale rostou mu, také hodně slintá), je to tragedie. Bez dudlíku nechce spát, jinak nastává šílený jekot.
Problém je, že už je to 3 týdny a já za tu dobu utratila skoro 600kč za dudlíky. Během dvou dnů ho má prokouslý, tak ho vyhazuji. Samozřejmě to není úplně každý den. Ty stavy má tak 4 dny, pak je chvilku klid, pak zase 3 dny a klid. Jenže na to období potřebuje pokaždé alespoň dva nové dudlíky. ![]()
Na internetu jsem našla kousací dudlík. Včera mi přišel a absolutně o něj můj syn nejeví zájem, jen ho požmoulal v ruce a vrátil mi ho zpět. ![]()
Už nevím, co mám dělat. Pastu na růst zoubků jsem mu taky dala, ale bez efektu. Doktorka říkala, že to jsou 100% zuby. Co s dudlíkem mi ale neporadila - jen že mám koupit ten kousací dudlík, ale ten do pusy nevezme a je to spíš kousátko, které můžu vyhodit
Měla jsem o tom představu, že je to zkrátka pevnější dudlík, který si může podudat i pokousat… ![]()
Nevíte, který dudlík by mohl být třeba pevnější, neprokousnutelný?
Já bych ten prokouslej nevyhazovala a nechala mu ho. Třeba to bude vhodná doba na oddudlíkování ![]()
TAky bych ho nevyhodila…je už velkej, třeba prostě ho zničí a další už není? Však on na to přijde, jekot nebude do nekonečna ![]()
Paradoxně syn se oddudlíkoval tím, že ho rozkousal. Dudu prostě není.
@Maculinka ne nemůže, myslím si, ž je vhodná doba na odlíkovaní, jinak byhc koupila o nejlacinější
No nechci strašit. Známé syn ho měj zaseklej v krku, tu kytičku. Asi to nějak povolil jak to kousal. Naštěstí na to přišla včas ![]()
@Maculinka Buď bych to využila k odnaučení nebo co ho třeba cíleně ustřihnout, nechat minimum a půjde to samo?
Já pak kupovla dudlíky z DM, jsou za pár korun a malá je jednu dobu taky kousala. Taky jsem měla hrůzu, aby to neukousla a neudusila se.
Ustrihnout, ukázat a bohužel. Pohladit, položit, nenahrazovat pitím.
Malá dělala to samý, mela jsem strach z ukousnuti a následného udušení.
Nedávám to. Já mu ho ustřihla (ale ne moc, tak ať tam nemá jen to prokousané) a už od 21h nespí, nemá si co dudat, poplakává, převaluje se, partner se odstěhoval do jiného pokoje (vstává ráno) ![]()
Nemám náhradní, jenom ten kousací a ten nechce ![]()
Už nevím co mám dělat, teď se mi málem pozvracel, jak chytil ten svůj hysterický pláč a začal plakat
Asi to byla chyba, když nemám záložní dudel a ten jeho jsem mu fikla.. ![]()
Nemáte prosím radu, jak to moje dítko utišit? Stále nespí. Děkuji ![]()