Protivné dítě jen na matku

420
29.7.14 20:20

Protivné dítě jen matku

Ahoj holky,
prosím o Váš názor či radu, protože já už nevím, proč mi to moje dítě dělá.
Mám 18 měsíčního kluka Honzíka. Od narození je dost emotivní, často se směje, nebo brečí, nebo ječí. Je to zlatíčko pokud má 100% pozornost a vše je po jeho, pokud ne, tak se okamžitě začne vztekat a to tak, že chytí neskutečný záchvat vzteku a začne ječet, házet s věcmi na zem atd…
Bohužel tohle všechno předvádí jen mě. Když je s ním manžel, tak stačí, když na něj zvýší hlas a Honzík se přestane vztekat. Manžela poslechne, mě vůbec. Manželovi nedělá žádné scény, je to úplně jiné dítě, než když s ním jsem já. Já vím, ted by jste napsali, že je to tím, že se mnou tráví více času tak si víc dovolí. Jenže tak to bohužel není.
Já od roka dítěte pracuji na zkrácený úvazek a chodím 3× týdně do práce. Odejdu v 7h a přijdu v 18h. Tyto 3 dny hlídá manžel, protože je oSVČ, takže si práci přizpůsobí. Ostatní dny jsme s malým většinou oba a někdy jen já. Takže co se týče stráveného času s malým to máme vlastně na půl s manželem a to i včetně výchovy. Já své dítě miluju a všechen čas s ním se snažím využít na 100% díky tomu, že chodím i do práce a vynahradit mu to a přesto se malý vzteká jen mě a dělá scény jen mě. Blbnu s ním víc než manžel a to tak, že se chechtá na celý byt, pořád se ode mě chce chovat a mazlit se, ale jakmile něco po malém chci, třeba aby mi dal věc co je nebezpečná nebo mi neutíkal do silnice, nebo mu nedám hned to co chce on tak začně vřeštět, ječet a vztekat se…když mu dám na zadek, tak je z toho záchvat na půl hodiny a Honzík je zralý na studenou sprchu(tu mu samozřejmě nedávám). Manžel mu za celý den ani jednou na zadek nedá, protože nemusí. Honzík má z něj respekt. Přitom vychováváme oba stejně, akorát já možná občas Honzíkovi ustoupím v rámci mých klidných nervů a i proto, že když jsem byla den předtím v práci, tak mu nechci dát hned první volný den na zadek.
Už vážně nevím, čím to může být, jestli na to mám vliv i to, že chodím do práce, že mi Honzík dělá tyhle naschvály, protože už to jako naschvály vypadá…za 5 minut po tom výbuchu vzteku se totiž směje. Už si toho všímá i okolí, že když je s manželem, tak je to vyměněný hodný dítě… Přitom je divné, že když přijdu domů já, tak se ke mě malý vrhne a nechce se mě pustit a když přijde domů manžel, tak se jen usměje, ale nejde k němu a drží se mě…a pak vztekačky dělá jen mě…
Je mi z toho docela už smutno a byla bych ráda za Váš názor…Díky :? Ps: manžel mi to taky už předhazuje, že dokud jsem nepřišla tak byl hodný a nezlobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
29.7.14 20:25

Dle meho si vynucuje pozornost.jeho nejvetsi jistota- matka, odchazi, tak ti to dava sezrat a ocekava ze mu ukradeny cas vratis povolovanim.tak to na me pusobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
29.7.14 20:27

To máš asi mé dítě :mrgreen:. Mě zase pořád ječí a řve a u ostatních je víceméně v klidu. Jenom mě zahlédne, už spustí. Nevím, proč to dělá, jsem zralá do blázince.
Taky chodím na brigády, ale nezdá se mi, že to má vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21962
29.7.14 20:33

Ještě k tomu dodám, ze z tebe možná cítí tu nerozhodnost, zda jsi udělala dobře. Sama píšeš, ze se mu snažíš vynahradit to, ze jsi v práci. Mas výčitky svědomí a dítě to cítí a snaží se to využít ve svůj prospěch. Sama píšeš, ze ho nechceš trestat hned první den svého volna. Dítě te má na háku a zneužívá situace. A bude hůř, az v plně síle nastoupi období vzdoru. Jestli Te to ale uklidní, tak obě moje deti byly v tomto veku hodnější s tátou nebo babičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
29.7.14 20:33

Honzík má z něj respekt. Přitom vychováváme oba stejně, akorát já možná občas Honzíkovi ustoupím v rámci mých klidných nervů

nemáš přirozený respekt jako manžel, ví, že na Tebe scény platí, zatímco na manžela neplatí… Ty ustoupíš, tatínek ne.. a o tom to je, malej moc dobře ví co si na koho může dovolit a u koho z vás mu co projde… Ty ustoupíš když začne ječet a vztekat se, tak proč by si to nevynucoval?? je to přece dítě, tak zkouší kam až může zajít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.7.14 20:44

To je jako náš třetí syn. pokud jsem v práci, tak je doma svytý klid, když přijdu domů, tak kluk začíná ječet, vztekat se a pod. no můžu si za to sama, protože jsem mu kolikrát ustoupila, ale když ho víc jak půl dne nevidím, tak mi to nedá ho nepochovat na ruce a pod. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
29.7.14 20:55

Tak když to shrnu z vašich příspěvků tak.
od valiny:,,Dle meho si vynucuje pozornost,,– pozornost si 100% vynucuje, ale to i u manžela…naše dítě si totiž nedokáže hrát samo…
od Lidym -,,Jenom mě zahlédne, už spustí.,,– to je přesný…přijdů domů, Honzík ke mě běží, vlítne mi do náruče a pak se nemůžu ani převléknout a visí na mě jako klíště a jakmile chci po 5 minutách jen vstát a dojít si aspon na záchod, tak začně brečet, ječet a pak už je to celý večer…A manžel jen:- tohle mi celý den nedělal a jen co přijdeš, tak je ufnukaný…
od Nozu:,, Dítě te má na háku a zneužívá situace.,, - to si myslím taky, a je to asi i tím, že se na něj fakt těším když jsem konečně s ním…Já do práce musela a sice do ní chodím ráda, ale do ted jsem vnitřně pořád na půl v práci duchem a napůl doma a když jsem tři dny s Honzíkem tak se mi tam nechce, pak si za dva dny zvyknu a pak zase po pracovních dnech se aklimatuzuju na Honzíka a jeho nálady…a taky musím doma stihnout ukldiit atd…
od Nicollindy:- nemáš přirozený respekt jako manžel,,:- to nemám, je fakt, že já s ním taky víc blbnu, dělám karvinky, jsem hodně živá a vymýšlím mu pořád nějaký blbosti…manžel tohle nedělá, pohraje si s ním, pak ho Honzík nechá chvilku koukat na tv-to mě vůbec ne- a přitom je pořád v klidu…
No jo, ale mám tedy na malého být přísnější? Na zadek mu dávám jen já a bohužel musím častěji…a stejně to nepomáhá…když mu vysvětluji v klidu tak to někdy zabere, jindy ne…podle toho, jakou má náladu…Tak jak na něj? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
29.7.14 20:58

@i.c. A co s ním dělá manžel celý den? Mě přijde, že se mu věnuješ moc a tak to očekává a nenechá tě ani chvilku v klidu. Tipuji, že manžel si s ním vklídku doma udělá cokoli, koukn se na net a tak, že? Malý je asi zvyklý, že když tě vidí tak si jenom jeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
29.7.14 21:00

Ja bych rekla, ze mu chybis, treba to dava najevo tak.. Mozna by s tebou chtel byt vice casu, je mu to lito (ale treba se pletu). Rict, co mu vadi, zatim nedokaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
29.7.14 21:02

Také mi připadá, že syn nejvíc ze všeho prudí mě. Když je s manželem, docela to jde, ale scény mu taky dělá. A já mu neustupuju, to spíš manžel a na zadek taky dá spíš manžel, já se snažím krotit. A už i kolikrát řeknu manželovi, ať mu nedává na zadek, že to nemá smysl. Mám pocit, že máme doma malýho blázna, jaký dokáže mít do pikovteřiny záchvat vzteku, ječí, kope. A to třeba jen, že si řekne o pití, já, že ho podám (do 15 sekund mu ho podám), ale to už ječí a ječí, že chce pití :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
29.7.14 21:02
@nicolindaTy ustoupíš když začne ječet a vztekat se, tak proč by si to nevynucoval?? je to přece dítě, tak zkouší kam až může zajít..

No vždycky mu neustoupím, např do silnice ho nechat jít nemůžu :lol: S nožem ho nechat si hrát taky nemůžu :lol: Ale zase kdybych mu měla zakazovat vše, co by neměl dělat, tak by se celý den jen vztekal a řval by, takže pokud to neohrožuje jeho zdraví, nebe to není nebezpečné nebo to není nezbytné, tak přihmouřím oko…většinou třeba když mi utíká (to dělá pořád) od kočárku jiným směrem a nechce jít za mnou, ani sedět v kočárku a a ani nechce za ruku, tak ho musím pak vzít do ruky, aby jsme mohli dojít cestu směrem kam jdu, jinak by byla scéna na celé sídliště…to utíkání dělá i manželovi, nechodí s námi nebo za námi, zdrahá si kam chce :) jednou jsem tři dny zkoušela to vydržet a do ruky ho nevzít a opravdu se za námi otáčeli úplně všichni a Honzík vydržel ječet a řvát na celé sídliště 20 minut a to se mě držel za nodhu, takže jsem nemohla jít…pak jsem to vzdala… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
29.7.14 21:03

A do práce nechodím, jsem s ním stále, manžel až odpoledne a o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
29.7.14 21:04
@AdaAda píše:
Ja bych rekla, ze mu chybis, treba to dava najevo tak.. Mozna by s tebou chtel byt vice casu, je mu to lito (ale treba se pletu). Rict, co mu vadi, zatim nedokaze

přesně to si myslím i já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
29.7.14 21:05
@Ivaneska píše:
To je jako náš třetí syn. pokud jsem v práci, tak je doma svytý klid, když přijdu domů, tak kluk začíná ječet, vztekat se a pod. no můžu si za to sama, protože jsem mu kolikrát ustoupila, ale když ho víc jak půl dne nevidím, tak mi to nedá ho nepochovat na ruce a pod. :oops: :oops:

No právě…já taky vím, že bych kolikrát měla být v určitých situacích přísnější, ale taky mi to nedá, když ho nevidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
29.7.14 21:06

Jako bys psala o nás.. Manžel je jeho miláček, poslouchá, jakmile je doma, musí vše dělat on.. :( taky nevím co s tím.. U nás ale manžel je ten hodný a vše povoluje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí