Neustálé ublinkávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ivi
1839
21.11.08 11:37

Neustálé ublinkávání

Malému je 5 měsíců a poslední asi měsíc začal často ublinkávat. Není to jenom po jídle, ale pořád, klidně i 2 hodiny po jídle. Je jedno v jaké je poloze - na bříšku, na zádech, na rameni, kdekoliv. Neblinká mlíčko, ale čirou tekutinu. Jenom občas jsou v tom natrávené kousky mlíčka - připomíná to jogurt nebo řídký tvaroh.
Přitom jako novorozenec s tím problém neměl, téměř neblinkal ani po kojení. Odříhne si také téměř hned po kojení. Je plně kojený, 5× denně, cca po 3-4 hodinách.
Doktorka nad tím mávla rukou. Prý když dobře přibývá, tak to není problém.

Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Musím říct, že odpověď doktorky mě moc nenadchla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
21.11.08 11:41

Ivi a nemá rýmu?Já jen,že náš malej bilndí,když rýmuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
21.11.08 14:44

Ivi, neboj, přesně tak to měl náš malej taky kolem těch 5 měsíců, kdy začal být většinu dne na bříšku, kutálel se a začal se plazit atd. Asi je to zlom, že děťátko už jen neleží na zádech a mlíčko je v žaludku řídké, k ublinknutí dojde často. Já jsem chodila za ním pořád s plínkou a vše utírala :D Spravilo se to s dokrmováním. Jak začal jíst zeleninu, kaše, ovoce, tak přestal.
Nebo další možnost je, že začínají zlobit zoubky, to pak taky děti ublinkávají. To i u nás téměř v 10 měsících, když se klube zub, tak ublinkává i teď, ale to trvá jen pár dní.
Ale určitě je všechno v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
21.11.08 15:32

Ivi, nase mala ma tqaky dny, kdy dost ublinkava. Jak piss, je to vetsinou cire, obcas s kousky mlicka.
Ja si rikam, ze to mame z toho velkeho slintani. Ze polyka sliny a v brisku to pak dela neplechu a jde to ven.
Pokud to neni nejak extremni a maly pribyva, tak bych si s tim hlavu moc nelamala. Vsak ono to prejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
21.11.08 23:02

Tomík též blul jak amina a v půl roce měl 10kilo. Takže pokud prospívá tak si vážně nelam hlavu, třeba si teď sosá víc než potřebuje a tak se toho zbavuje po svým. Nic vážnýho to asi nebude uvidíš. Ale jestli by ti to joo mělo ležet v hlavě, tak vyhledej pomoc laktační poradkyně. Jsou to holky šikovný a jistě najdou způsob jak ti pomoci.

My dávali NutriTon. To je kašička se svatojánskýho chleba a zahušťuje obsah žaludku. Prodávají to v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
23.11.08 20:56

Díky moc všem za odpovědi…

Magi, dusicko, to my máme asi všechno dohromady… Malej je teď nejradši na bříšku a pořád se někam natahuje, do toho mu začaly růst ty zoubky a asi kvůli nim hrozně slintá. Tak to asi bude tím. Za chviličku začneme přikrmovat, tak se budu těšit, že to přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
26.2.13 15:18

Ahoj snad mi někdo poradí…syn 10 měsíců po jídle ublinkává. Přitom jí pevnou stavu, ale taky je pravda, že se jen plazí-neleze, takže 90ˇčasu ztráví na břichu a klidně mi blinká jögurt i po 2 hodinách. Nejhorší je to večer po mléku-kaši totiž nechce. Držíme ho na klíně půl hodiny, dýl se nenechá, pak šup do postýlky a za chvíli ji můžu převlékat…už jsme z toho na nervy. Nepřibírá, má v 10m 8 kg.Taky jak se jen plazí, tak mi 4 krát denně kadí, tak co sní z něho jde ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.6.15 09:01

Ahoj. chtěla bych se zeptat dokdy vám ublinkávaly miminka? nám je 5 měsíců a pořád ublinkáváme po jídle nebo i třeba hodinu po jídle si krkne a ublinkne, je toto normální nebo to mám řešit s Dr.? dáváme už příkrmy zatím jí dávám jen ochutnávat pár lžíček a pak dám UM a taky ublinkne, přitom se říká, že s příkrmy a věkem se to zlepší, ale mě tedy nepřijde. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
24.6.15 09:05

@Markéta456 me v peti mesicich taky porad ublinkava. Neustale. Taky mi u doktora rekli, ze se to zlepsi s prikrmama, ale az s plnohodnotnyma porcema! Par lzicek na to nepomuze :)
Jinak pokud jenom ublinkava melo by to byt relativne v norme, pokud by ti hazel savle obloukem, tak bych to resila s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.6.15 09:13

@esterka03 ne ne jen ublinkává, nejsou to ty oblouky. tak snad se to zlepší budu doufat. dávám i Gastrotuss, ale stejně to nepomáhá. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
24.6.15 09:17

Ahoj, nám čtyřměsíční (a kousek k tomu) taky pořád ublinkává. Zkoušeli jsme Nutriton, Nutrilon AR, Gastrotuss a pak jsme si zvykli :roll: Taky už jsem začala s příkrmy a taky se to nelepší. :nevim: Prcek prospívá, tak už to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
24.6.15 09:19

@Markéta456 o tom Gastrotussu jsem se bavila se sestrickou a rikala ze nekomu to pomuze a nekomu ne, ale ze mam spis vydrzet.
Jinak mi doporucila odstrikat predni mliko, aby mala pak mela jenom to huste zadni. Ze byva caste, ze ty miminka se hodne nacucaji toho predniho, pak maji plny zaludek a vic blindi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.6.15 10:23

Me dite ublinkavalo dokud dostavalo mliko…az preslo na pevnou stravu byl klid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí