Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Inuš11 píše:
Třeba u mě se takto projevoval žaludeční vřed. Prázdný žaludek bolel, kručel, kroutilo se mi břicho. Po jídle chvílí dobré. Později, to už byl vřed podrážděný, mě žaludek hodně bolel i při teplejším a kyselejším jídle. Ale samozřejmě může jít úplně o něco jiného, jen popisuji svoji zkušenost. Jsou různé gastritidy a jiné nemoci, třeba ze špatného stravování.
Nemám s něčím podobným nejmenší zkušenost, ale tohle jsem už slyšela od jiných.
A co léky? Já po AD začala neskutečně jíst. Nikdy jsem neměla dost. Měla jsem kalorický příjem cca 2-3× vyšší než předtím. Samozřejmě se to odrazilo na váze. Neměla jsem problém sníst sama 800g pizzu pro dva a za dvě hodiny zase jíst. Taky mě trápila hrozná plynatost.
@Lucie19q
To je nromální takhle před zimou, si děláš zásoby
Já to mám taky tak každý podzim.
@la_amanita píše:
@Lucie19q
To je nromální takhle před zimou, si děláš zásobyJá to mám taky tak každý podzim.
@aiwwa píše:bude asi krutá zima nebo co, taky jsem poněkud zvýšila příjem. A kocour se sotva valí.
Kdyby to bylo zvyšování příjmu, tak to by mi nevadilo
Bojím se ale spíš něčeho horšího, dnes mě bolí celý den žaludek, spíš po jídle je to lepší ale dnes už taky moc ne
pořád tak nějak pobolívá tak přemýšlím jestli se přece jen neobjednat někam k doktorovi ![]()
@Lucie19q píše:
Kdyby to bylo zvyšování příjmu, tak to by mi nevadiloBojím se ale spíš něčeho horšího, dnes mě bolí celý den žaludek, spíš po jídle je to lepší ale dnes už taky moc ne
pořád tak nějak pobolívá tak přemýšlím jestli se přece jen neobjednat někam k doktorovi
Já myslím, že je to dobrý nápad. Třeba to bude jen nějaká banalita. ![]()
@MartinaIrena píše:
Anonymní, chtěla jsem se tě zeptat, jaké potraviny jsi při dietě jedla a které naopak ne?
(Edit přestala mi psát klávesnice)Příspěvek upraven 31.10.17 v 09:52
Už ani nad tím nepřemýšlím, prostě člověk najede automaticky na jídlo, které mu nevadí.
U mne většinou „polystyrenové“ chlebíčky, vývar, rýže, krůtí plátek.
Jinak první den lehčí hladovka - dokud vydržím
většinou do odpoledne, další dny po do oběda. Prostě již jedu na intuici.
@Anonymní píše:
Už ani nad tím nepřemýšlím, prostě člověk najede automaticky na jídlo, které mu nevadí.
U mne většinou „polystyrenové“ chlebíčky, vývar, rýže, krůtí plátek.
Jinak první den lehčí hladovka - dokud vydržímvětšinou do odpoledne, další dny po do oběda. Prostě již jedu na intuici.
Aha, díky. Já právě tu intuici asi nemám, takže je mi dost často blbě. Páč mi nedojde, po čem to mohlo být…
@aiwwa píše:
Zhoršovalo mi to kafe, jablka (hlavně slupka), cibule, česnek, paprika
A to je přesně ono. Tohle (krom toho kafe) jsou všeobecně děsně propagovaný potraviny, zdraví prospěšné. A po všech mi už bylo pěěěěkně blbě. Takže zdravá strava ano, ale opravdu jen pro naprosto zdravé jedince bez potíží.
Zdravím a obnovuji tuto starší diskuzi.
Mám problém, protože mám pořád pocit hladu. Mám to tak už dlouhou řadu let. Jsem žena 51 let. Moje strava je v podstatné výši složená ze sacharidů, ale pracuju na tom, abych to změnila. Pitný režim v podstatě nemám. Jsem v dlouhodobém stresu a při stresu nic nepiju. A když nemám stres, tak piju stejně špatně, ale o něco líp než třeba teď.
Pořád mám v žaludku pocit hladu. V břiše mi nekručí a nedělá se mi špatně (takový ten třas). Jdu třeba na oběd a mám hlad. Po obědě (jím o něco míň než standardní porce) mám pořád pocit hladu a ten mě někdy přejde po delší době, ale poslední dobou mě nepřejde vůbec. Nevím, jak líp to popsat.
Mám jinou záklopku než to, že by mozku došlo, že už jsem sytá. Poznám, že už nic nejsem schopná sníst, ale ten pocit hladu v žaludku mám pořád. Zdá se mi, že mám rozbité hlásiče mezi mozkem a žaludkem. Tak přestávám jíst, když cítím, že mám plný žaludek, ale nahoře v žaludku mi pořád sedí pocit hladu. Kdybych měla čekat, až dá mozek žaludku signál, že má dost, tak už by ze mě byl dávno Otesánek. Mám pár kilo navíc daných tím, že jsem závislák na sladkém. Moje stravování je spíš tragikomické, jím málo druhů jídla a mám problém zkoušet nová jídla. Kdybych nemusela jíst vůbec, byla bych šťastná jak blecha.
Dá se s tím něco udělat? Docela mě to otravuje. Chtěla bych zase zažít pocit, že nemám hlad. ![]()
Možná - máš kvůli tolika sacharidům ve zvýšeném množství a stále vyplavený inzulin. Ten pak zvyšuje pocit hladu, protože sráží ten cukr dolů a je ho v krvi málo. Zacyklení. Časem tělo na inzulin otupí a je z toho cukrovka.
Měla jsem léta něco podobného, bylo to jen blbou skladbou jídla. Ted jím jinak a jsem pořád spíš nacpaná, než hladová a při tom jdou ještě kila dolů
je mi 54 let
@emulada píše:
Měla jsem léta něco podobného, bylo to jen blbou skladbou jídla. Ted jím jinak a jsem pořád spíš nacpaná, než hladová a při tom jdou ještě kila dolů![]()
je mi 54 let
Můžu Tě poprosit, abys mi napsala, co a jak jsi změnila? Třeba i do SZ?
Moc by mi to pomohlo. ![]()