Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím vas, mám menší, no nebo spis větší problém..
Už par měsíců mi padají hrozne vlasy, je to až extrém. zkusila jsem snad vše
ale nic nepomáhá. Mám nově zjištěnou cukrovku, tak mne napadá ze je to i tím, ale doktorka rikala že ji musím mít už dyl, ale před tím mi.sice vlasy padali ale n az tolik.
ted taham úplný chuchvalce, vlasy jsou prostě všude ![]()
Zkusila jsem alpecin, a různé masky a šampony. ted zkoušim babské rady a vitamíny ale už skoro nic na te hlavě skoro nemám. Jinak tedy je mi 19 takze to nemůže byt díky věku
snad mi nějak poradite. každopádně zítra se objednam na dermatologii a tam snad taky trochu poradi. moc děkuji. A prikladam malou ukázku, ale to je jen mala část :©
Predpokladam, ze mluvis o T1, pak ale nevim, co ze mas dyl, to vypadavani vlasu? Nezapomen, ze T1 je autoimunitni onemocneni, coz jsou nektere typy alopecie take. Souvislost mezi nima tedy v podstate muze byt…
@Lenka_Hal no rikala ze tu cukrovku musím mit dyl. ale předtím to tolik nepadalo jako jen normálně..spíš mi bývalo často zle.
A ta to snad není. j doufám ze je to jen souvislost s tou dm1 a hormonální změny nebo nedostatek vitaminu. ale prostě potřebují nějakou radu
![]()
Naposledy když jsem byla naposledy n endokrinologii bylo vše OK. ale to je rok zpět. budu se muset objednat znovu :
Jděte hlavně na endokrinologii.
Diabetes máte prvního a nebo druhého typu?
Dobre rano,
ja mela take problem, kdyz mi zjistili DM 1.typu,tak mi pote zacaly hodne padat vlasy. Zacala jsem uzivat Zinek a po 3 mesicich vypadavani ustalo a vlasy mi opet zhoustly.
DM 1.typu mam jiz 16 let a cca jednou za 2 roky vlasy zacnou padat vic, tak vzdy koupim Zinek a zase se to ustali.
Mě moc pomohl biosil z lékárny, je tam snad selen, zinek a křemík. Užívat alespoň tři měsíce. Po umytí vlasů chvíli sprchovat hlavu ledovou vodou, aby se prokrvila pokožka. Odbourat stres, hodně spát a vyváženě jíst. Je to běh na dlouhou trať.
Znovu bych řešila endokrinologii, cukrovka se často pojí s poruchami štítné žlázy. Jinak mně hodně pomohl methionin - tablety z lékárny. Ale stopro bych to řešila s doktorama.
@ugluk píše:
Znovu bych řešila endokrinologii, cukrovka se často pojí s poruchami štítné žlázy. Jinak mně hodně pomohl methionin - tablety z lékárny. Ale stopro bych to řešila s doktorama.
přesně tak, mě padaly díky hepofunkci š. žlázy, chodila jsem pak i na infekce panthenolu, to pomohlo asi nejvíc, ale s tím panthenolem opatrně.
No j na endo jsem už objednána, biosil jsem si taky koupila a jeste koupim ten zinek
nerada bych byla plešata brzy
jinak se spánkem mám problém.
pokavad si nevemu prášek na spaní usinam kolem 1-2 h ráno
a stres mám ted trochu větší, ale snažím se n vse koukat s nadhledem, al už to mám zabudované v hlave : jinak moc všem děkuji za rady.
Presne tohle jsem mela na mysli…
https://www.healthcentral.com/…une-diseases
Taky jsem měla problém s vypadáváním vlasů, v mém případě to však bylo stresem. Zkoušela jsem ledacos, přes Biosil a Donna hair z lékárny, taky jsem zakoupila drahá séra na vlasy se zaručeným efektem, avšak na konec mi zabraly neznačkové ampule proti vypadávání vlasů od victoria beauty. Obsahují placentu, o které jsem se dočetla, že je hotový zázrak na zastavení padání vlasů. ![]()