Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Mám to taky a poslední týden extrémní. Týden mám hrozný tlak na hrudi, sevřeny žaludek, třes, motani hlavy, ode neděle divná nevolnost a dnes extrasystoly.
Tyhle stavy mám už od října, někdy je to lepší a někdy horší. Mám I strach chodit do obchodu, jezdit MHD i ve škole se mi to stává,,, nesmíš v takových situacích utíkat i když se to lehko řekne… bavila jsem se i s psycholozkou q ta mi radila relax, meditace, dělat co mě baví prostě zaměstnat mozek, chodit na procházky atd., a pak teda AD ale ty sem odmítla.
Dneska jsem měla první část maturity, hrozné návaly, měla jsem chuť z ty třídy utéct..
Kdyztak můžeš napsat a můžeme si popovídat
Běžela bych si pro AD. Proč v takovém stavu zůstávat? Nejsou navždy, dostaneš ty úzkosti pod kontrolu, mezitím můžeš docházet na terapii a pak je můžeš postupně vysadit. Zbytečně se tím prodirat, když máš takovéto stavy… ![]()
Měl bys hned navštívit lékaře, obávám se, že máš onemocnění koronárních tepen.
Dobry den.
Mam takovy problem. Jiz nekolik dni citim neustaly pocit uzkosti (sevreno na hrudniku a pocity na zvraceni), neni mi psychicky proste dobre, obcas se mi strasne mota hlava. Nejsem schopna fungovat uz vubec, porad bych jen lezela a spala, potazmo koukala na serialy. Ve skole nejsem absolutne schopna fungovat a kdyz jdou na me navaly, nemohu s tim nic delat. Rano nejsem schopna odejit z domu bez breku, ze nikam nepujdu a bez strevnich potizi. V autobuse mi je zle, az do place a bezduvodne extremne psychicky zle. U psychologa jsem asi pred mesicem byla, kdyz to nebylo tak „rozjete“, rekl mi, ze v mem veku dospivani je to normalni a kazdy mame z neceho strach. Jenze ja ani nevim, z ceho mam strach a uzko. Dokonce i ted, kdyz lezim a jen koukam do pocitace mam stazeno na hrudniku.
Poradite mi nekdo prosim, co s tim? Je to opravdu neunosne, mit takovyhle pocit 24/7.
Dekuji.