Neustálý problém dole

Anonymní
9.3.23 18:03

Neustálý problém dole

Ahoj, holky,

Od ledna řeším stále problémy s tou potvorou tam dole.
Začalo to v lednu zánětem močových cest. Docela velkým, pálení při močení, bolest břicha a beder, pálení, u poševního vchodu. Drželo se mě to docela dlouho, téměř týden. K dr jsem nešla, nějak jsem to rozchodila čaji a brusinkami. Po týdnu jsem to dva dny cítila znovu, pak opět dobrý a za dalších 14 dní opět. To už jsem k dr šla, bílkoviny 3+,dostala jsem atb. Teď, cca 10dni po dobrani atb sice žádné pálení nemám při curani, při sexu mě nic nebolí, ale mám to dole červené, pálí mě to, lehce výtok. Je možné, že od toho prvotního zánětu se to takto může vlect? Je pravda, že na prd piji, životospráva děs, ale může s zánět a k tomu toto vše vlect takto dlouho? V Mezidobí zcela dobré, jak jsem psala, při sexu nic nebolí, ale přijde mi, že je to nějaké stále nedolecene od toho ledna.
Je to možné?
Máte zkušenosti někdo? Doma mám canesten nějaký krém z lékárny na citlivou porpaskanou kůži okolo poševního vchodu, myji dezinfekční mýdlem.
Nijak nekrvacim, MS pravidelná…
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
9.3.23 18:14

Můžeš mít po atb rozmnožené kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.3.23 18:22
@Anonymní píše:
Ahoj, holky,Od ledna řeším stále problémy s tou potvorou tam dole.
Začalo to v lednu zánětem močových cest. Docela velkým, pálení při močení, bolest břicha a beder, pálení, u poševního vchodu. Drželo se mě to docela dlouho, téměř týden. K dr jsem nešla, nějak jsem to rozchodila čaji a brusinkami. Po týdnu jsem to dva dny cítila znovu, pak opět dobrý a za dalších 14 dní opět. To už jsem k dr šla, bílkoviny 3+,dostala jsem atb. Teď, cca 10dni po dobrani atb sice žádné pálení nemám při curani, při sexu mě nic nebolí, ale mám to dole červené, pálí mě to, lehce výtok. Je možné, že od toho prvotního zánětu se to takto může vlect? Je pravda, že na prd piji, životospráva děs, ale může s zánět a k tomu toto vše vlect takto dlouho? V Mezidobí zcela dobré, jak jsem psala, při sexu nic nebolí, ale přijde mi, že je to nějaké stále nedolecene od toho ledna.
Je to možné?
Máte zkušenosti někdo? Doma mám canesten nějaký krém z lékárny na citlivou porpaskanou kůži okolo poševního vchodu, myji dezinfekční mýdlem.
Nijak nekrvacim, MS pravidelná…
Děkuji :kytka:

Určitě se to může pořád táhnout od toho prvního zánětu, já jsem to takhle řešila skoro rok, pořád se to vracelo, a brala jsem spoustu antibiotik a pořád to bylo špatné, a měla jsem hodně kvasinkové infekce kvůli antibiotikům, ale dost mi pomohla blokurima a ten canesten byl také dobrý, a pokud ani to ne, zajít rozhodně na urologii, nebo na gyndu, můžou z toho vzniknout ošklivé záněty močových cest, nebo i záněty „tam dole“. Držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
9.3.23 18:31

Ten močák jsi měla řešit již od prvotního pálení, kór když tě bolela i bedra. Tyhle záněty nesmíš přecházet, ani nemá smysl je rozhánět bylinkami, brusinky taky nejsou zdaleka samospásné. Takže navrácení podruhé a pak potřetí, to si zaděláváš na chronický zánět… No nic, stalo se. Doufejme, že ne.

„Ale mám to dole červené, pálí mě to, lehce výtok“ - to „dole“ znamená co? kde? Myslíš močovou trubici, jen při močení a jen na konci proudu, dokapávání? Nebo tě pálí poševní vchod celý den, tak, že je nepříjemné sáhnout a na dotek máš teplé pysky? A výrok jaký - vodnatý, zapáchající? Nebo hustší, žmolkovitý, tvarohovitý, bílý, bez výrazného zápachu?

„V mezidobí docela dobré“ - v mezidobí kdy - těch 10 dnů po dobrání ATB, nebo jaké mezidobí?

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
9.3.23 18:44

Dezinfekcni mydlo? Jako vazne? To hodne vysusuje. Porid si nejakou intimni kosmetiku, jestli se nutne potrebujes necim matlat.
Kup si probiotika a chvili je ber.
A dojdi si na gyndu. A zvazila bych testy na pohlavni choroby.

• Citovat
  • Upravit
Birds
9.3.23 18:50

Jak píše @kdoviktera, dezinfekční mýdlo ani náhodou, to na sliznice vůbec nepatří. Na „pipinu“ je lepší nic nepoužívat, stačí omýt příjemně teplou nebo vlažnou vodou, žádné mycí prostředky nejsou třeba.

Mýdlo naopak ale vždy používej důkladně na konečník. Ne, neříkám to jako malému dítěti. Jeden by nevěřil, kolik holek tohle šidí a pak se diví, že je pálí při močení… :zed: bodejť, když se jim bakterie z konečníku dostanou při sexu do moč. trubice…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 19:07

@Birds ne dezinfekční mýdlo, mýdlo na intimní hygienu myslím, moje chyba.
Ne, teď už mě nepálí mocova trubice, ale poševní vchod, je zacervenaly, mám tam drobnou prasklinku hned u vchodu, výtok teď je, bílý, hustý, tvarohový, bez zápachu.
Ano, mezidobí myslím po dohrání atb doteď.

• Citovat
  • Upravit
Birds
9.3.23 19:26
@Anonymní píše:
Ne, teď už mě nepálí mocova trubice, ale poševní vchod, je zacervenaly, mám tam drobnou prasklinku hned u vchodu, výtok teď je, bílý, hustý, tvarohový, bez zápachu.
Ano, mezidobí myslím po dohrání atb doteď.

Tak ok, takže močové cesty se podařilo zalecit. Příště s tím ale hned utíkej k Dr., není na co čekat.

Takový výtok je naprostá klasika po užívání ATB, některé z nás na to takhle reagujeme. ATB vymlátí ve střevech i v pochvě hodné Lactobacily. Ty když chybí, rozmnoží se ostatní bakterie a houby, které tam jinak máme v menšině. A nepohodlí je na světě. Potřebuješ v pochvě navrátit množství hodných bakterií do původního stavu.

V lékárně si poříď probiotika na zavádění do pochvy, třeba Fermalac Vaginal nebo GynoCaps - tento je lepší z hlediska trvanlivosti (probiotika jsou v sušené formě, tím pádem mají delší trvanlivost a není třeba skladovat v lednici) a z hlediska obsahu, obsahují i potravu pro Lactobacily, aby se chudáci vůbec mohli množit.
Pokud koupíš GynoCaps, před zavedením podrž kapsli na pár vteřin v teplé vodě, trošku změkne, a uvnitř pochvy se rychleji rozpustí.
Ať už koupíš kterýkoli, užívej určitě stejně dlouho jako ATB. Už tak od druhého třetího dne by se to mělo zlepšit, ale výdrž ještě pár dnů.

Rozhodně se teď vyhni sexu, dokud je nepřestaneš brát. Řekla bych, že to pocitově ani není možný, leda přes bolest a potíže se zhorší. Sliznice se musí nejprve zregenerovat :palec:

Doplňuji: to intim mýdlo úplně vynech. Nemá žádný smysl. Žádné mycí prostředky na vnější pochvu nebo na pysky vůbec nejsou potřeba. Říkal mi to nejeden gynekolog a čtu to všude možně… Ničemu nepomáhají. Je to stejné jako si dávat mýdlo pod jazyk, do nosu nebo do oka. Stejný nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 19:46

@Birds dobře, díky moc 🙂

• Citovat
  • Upravit
1419
9.3.23 20:24

Jo, souhlasím s výše uvedeným. Zánět močáku se prostě nevyplatí přecházet jen brusinkami nikdy. Oni mají tyhle svi. ně tendence se velmi rychle vracet a dělat neplechu.

Za sebe doporučuji začít brát zelenou blokurimu a brát jipár týdnů v kuse, aby sis pojistila, že už se ti zánět nevrátí. Vynechat intim mýdlo. Koupit probiotika. Pokud je ten výtok a zapáchá, tak mazat na stěry, jestli jsi z oslabení imunity nechytla kvasinky. Sexu se vyhni obloukem. Určitě zaleč i sex. partnera (min. ho odešli k lékaři na testy). Může ti nějakou tu poševní/močákovou mrchu předávat zase zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42324
9.3.23 20:29
@Anonymní píše:
Ano, mezidobí myslím po dohrání atb doteď.

Kup si něco na kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.3.23 07:57

Probiotika jsou dobrá rada, ale z popisu to vypadá na rozjeté kvasinky a ty je potřeba nejdřív zaléčit. Takže si kup něco na kvasinky na zavádění i na mazání a až potom nasaď probiotika. Po atb je vyšší náchylnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
10.3.23 09:06

Pro všechny, které se snaží kvasinky (mykózu) vymýtit léčivy - antimykotiky:

Většina si představuje, že kvasinky se mají zlikvidovat a že se toho dosáhne antimykotiky (Canesten, Clotrimazol, Candibene, Fungicidin atd.). Likvidace ale nelze tímto způsobem úspěšně docílit. Kvasinky máme na sliznici běžně, i když žádné potíže nemáme a nelze je vymýtit, protože jsou součástí běžné flóry i kultivace při stěru, stejně jako další „mikrobi“: Gardnerella (ta, co při přemnožení způsobuje rybí zápach), streptokoky, enterokoky, enterobakterie a jiné anaerobní bakterie.

Co je ale klíčové, je POMĚR všech těchto mikrobů k většinovým Lactobacilům, které ve zdravé pochvě vždy převládají a drží všechny ostatní obyvatele na uzdě. Pokud je laktobacilů málo, ostatní se začnou množit a způsobí potíže.
To znamená, že likvidací Candidy antimykotiky sice možná snížíme počty jejích kolonií a následně máme nějaký čas pocit, že je to lepší, ale většinou se problém vrátí. Jednoduše proto, že nikde nepřibyl Lactobacil. A ten, pokud je dodán, dokáže SÁM bez antimykotik nastolit správné prostředí už jen tím, že produkuje peroxid vodíku, který spolehlivě Candidu a další mikroby vytlačí až na mez, která je zdravá, zcela normální a bezpříznaková.

Čili zlikvidovat Candidu (a jiné přirozené obyvatele) v pochvě prostě nelze. Lze ji jen potlačit a to nejlépe přidáním Lactobacilů, které tam zjevně chybí a které přirozeně nastolí rovnováhu. Ty jsou klíčové. Nikoli antimykotika (která navíc mohou oslabenou sliznici dráždit kvůli chemickým přísadám).
Zároveň pokaždé před zavedením L. pomůže, pokud si prstem zevnitř vytřeme bílé hrudky, čímž také snižujeme množství kolonií Candidy a v dalších dnech celkově množství „mrtvého odpadu“, který tam z C. postupně zůstává.

• Citovat
  • Upravit
9374
10.3.23 13:22

@Birds Z mých zkušeností laktobacily dokáží pomoct jen v počátcích infekce. Když je to rozjeté, nepomůže ani svěcená voda, ale právě léčiva. Také by mohla pomoct přísná protikvasinková dieta, ale výsledek se nedostaví hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 16:06
@tevl píše:
Jo, souhlasím s výše uvedeným. Zánět močáku se prostě nevyplatí přecházet jen brusinkami nikdy. Oni mají tyhle svi. ně tendence se velmi rychle vracet a dělat neplechu.Za sebe doporučuji začít brát zelenou blokurimu a brát jipár týdnů v kuse, aby sis pojistila, že už se ti zánět nevrátí. Vynechat intim mýdlo. Koupit probiotika. Pokud je ten výtok a zapáchá, tak mazat na stěry, jestli jsi z oslabení imunity nechytla kvasinky. Sexu se vyhni obloukem. Určitě zaleč i sex. partnera (min. ho odešli k lékaři na testy). Může ti nějakou tu poševní/močákovou mrchu předávat zase zpátky.

Souhlasím s výše uvedeným. Mocak je pěkná bestie, táhlo se mi to s různými problémy dlouho.
Kup velké balení blokurimu jak píše paní nade mnou, probiotika Candistop - což jsou vlastně takové probiotika pro ženy a tu onou
Určitě se vyhýbat sexu nemusíš ale po každém sexu se osprchuj. Ty mocakove bakterie žijou i v poševním vchodu a partner ti je může přenášet zpět do močáku.
Praktikují to tak a konečně mám klid. :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí