Neustálý problém se sousedem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.10.23 18:04

neustálý problém se sousedem

Dobrý den vespolek, než učiním další kroky, chci se zeptat i tu vás, jestli jste někdo neřešil podobný problém. Žijeme v klasickém paneláku, letos už 7let, postupně rekonstrujem, a žili jsme tu do teď v poklidu, nicméně problém je přímo nad námi. Rok a půl zhruba nad námi bydlí člověk, se kterým máme neustále problém, počínaje vyhazování vajglů přímo na náš balkon, vylévání vody z vytírání přímo z okna (to už díky bohu nedělá) až po štěnice, švábi a nyní blechy. Nespočetně krát jsem kontaktovala jeho majitele, ale víc arogantního člověka neznám, vždy mi řekl ať jdu do..určitých mist.. poté jsem byla v kontaktu s makléřem, který jeho byt spravuje, a ten mi vždy řekl že se za dotyčným dostaví a problém projedná, nicméně je to rok co tomuto člověku domlouvá a problémy se spíše stupňují. Náš barák přišel díky němu o 100tisic z fondu oprav, díky neustálým deratizacím, nyní není z čeho brát. (My jsme museli likvidovat všechen nábytek z obýváku, protože ohnisko našli u něj v gauči).Vždy když jsem šla za ním a chtěla řešení, řekl že si tam nebude vodit návštěvy, a po zabouchnuti dveří jsou akorát nadávky na celý vchod, cituji " zase ty bílý mrky, buzeanti, do pí*i se všema atd" jako opravdu si po tom všem co tu zažíváme vysloužim jen nadávky? Notabene když mám doma malé dítě, které denně neslyší nic jiného než sprosté a dost vulgární výlevy které dotyčný pán má, i když se s někým baví jen přes telefon? Chci se zeptat, kde se proti tomu dá bránit? Obecní úřad mi na tu havěť kterou dovlekl vzkázal jen že musí proběhnout deratizace..takže žádná rada pro mne, domovníci mi vzkázali že mám urgovat majitele, ten nebere mobil nebo posílá lidi někam, mohu se v tomto případě obrátit na policii? Nebo jsou jiné orgány které se tímto zabývají? Moc prosím o rady, vážně jsem zoufalá a neskutečně mi vadí to, že tu mám malé dítě :(
( prosím jen ne rady typu odstěhovat se - mám o barák vedle maminku, která je závislá na mé pomoci a bohužel v našem městě není moc volných a cenově dostupných bytů )
Děkuju mockrát, pěkný zbytek dne všem :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.10.23 18:25

Majitele doporučeným dopisem vyzvat k nápravě, ideálně i s výzvou k uhrazení předchozích deratizaci. Pokud je ložisko skutečně u dotyčného. Pokud se majitel k nápravě mít nebude, tak jedině soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
7.10.23 18:51
@Anonymní píše:
Dobrý den vespolek, než učiním další kroky, chci se zeptat i tu vás, jestli jste někdo neřešil podobný problém. Žijeme v klasickém paneláku, letos už 7let, postupně rekonstrujem, a žili jsme tu do teď v poklidu, nicméně problém je přímo nad námi. Rok a půl zhruba nad námi bydlí člověk, se kterým máme neustále problém, počínaje vyhazování vajglů přímo na náš balkon, vylévání vody z vytírání přímo z okna (to už díky bohu nedělá) až po štěnice, švábi a nyní blechy. Nespočetně krát jsem kontaktovala jeho majitele, ale víc arogantního člověka neznám, vždy mi řekl ať jdu do..určitých mist.. poté jsem byla v kontaktu s makléřem, který jeho byt spravuje, a ten mi vždy řekl že se za dotyčným dostaví a problém projedná, nicméně je to rok co tomuto člověku domlouvá a problémy se spíše stupňují. Náš barák přišel díky němu o 100tisic z fondu oprav, díky neustálým deratizacím, nyní není z čeho brát. (My jsme museli likvidovat všechen nábytek z obýváku, protože ohnisko našli u něj v gauči).Vždy když jsem šla za ním a chtěla řešení, řekl že si tam nebude vodit návštěvy, a po zabouchnuti dveří jsou akorát nadávky na celý vchod, cituji " zase ty bílý mrky, buzeanti, do pí*i se všema atd" jako opravdu si po tom všem co tu zažíváme vysloužim jen nadávky? Notabene když mám doma malé dítě, které denně neslyší nic jiného než sprosté a dost vulgární výlevy které dotyčný pán má, i když se s někým baví jen přes telefon? Chci se zeptat, kde se proti tomu dá bránit? Obecní úřad mi na tu havěť kterou dovlekl vzkázal jen že musí proběhnout deratizace..takže žádná rada pro mne, domovníci mi vzkázali že mám urgovat majitele, ten nebere mobil nebo posílá lidi někam, mohu se v tomto případě obrátit na policii? Nebo jsou jiné orgány které se tímto zabývají? Moc prosím o rady, vážně jsem zoufalá a neskutečně mi vadí to, že tu mám malé dítě :(
( prosím jen ne rady typu odstěhovat se - mám o barák vedle maminku, která je závislá na mé pomoci a bohužel v našem městě není moc volných a cenově dostupných bytů )
Děkuju mockrát, pěkný zbytek dne všem :andel:

A vyloženě takový problém máš jen ty, nebo i sousedé? Víc zapojit se má i domovník, od toho v domě je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 19:30

@Dahlia0409 problém maji ještě dva byty přímo s ním na patře, ale jinak jsou tu starší lidé kteří si ani švábů ani ničeho na první pohled nevšimli, bohužel.. domovníci, v podstatě družstvo, mě neustále odkazuje at kontaktuji majitele, věští zájem nemají, nechápu proč, kort když jsme přišli všichni o své peníze ve fondu.. jsem tu na to sama, bohužel :zed:

• Citovat
  • Upravit
1261
7.10.23 19:48

Tak bych vyzvala družstvo k činnosti, ať vymáhají náklady na likvidaci škůdců, mají povinnost jednat s péčí řádného hospodáře. Svým jednáním (resp. nečinností) způsobují družstvu nemalé finanční škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
7.10.23 21:13
@AnoNe píše:
Tak bych vyzvala družstvo k činnosti, ať vymáhají náklady na likvidaci škůdců, mají povinnost jednat s péčí řádného hospodáře. Svým jednáním (resp. nečinností) způsobují družstvu nemalé finanční škody.

Přesně tak, jednou má funkci, dostává za to peníze, tak ať se stará

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.10.23 23:54

Bohužel, tohle je peklo. Jediné řešení je obrátit se doporučeným dopisem na družstvo a vyzvat členy předsednictva k činnosti. Odvolej se na stanovy družstva, tam většinou jsou stanovené podmínky užívání bytu, tady už by se dalo točit na jejich soustavném porušování. K sousedovi nechoď, nemá to cenu. Komunikujte jedině písemně. Nejlepší by bylo spojit se s ostatními nájemníky a postupovat společně. Měli jsme kdysi v domě také takový dáreček. Chlast, drogy, tahal si do bytu bezdomovce, pořád se ztrácely věci ze sklepů, věčně binec na chodbě, policie si tam pomalu podávala dveře, no hrůza. Dlouho, dlouho se nic nedělo, v podstatě nám bylo řečeno, že na něj nemají žádné páky. Naše jediné štěstí bylo, že ho odvezli do blázince a přestal platit nájem, takže nakonec se povedlo ho nějak vystěhovat. Ten byt byl úplně zdevastovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24572
8.10.23 16:20

No, nezávidím. Ale jen tak se ho nezbavíte. Naši měli v domě bláznivou ženskou, co chlastala první ligu. Znečišťovala okolí domu i vnitřek, nachcáno či její lejno ve výtahu bylo častým zpestřením pro ostatní obyvatele. Vodila si do bytu podobné existence a dělali bordel celé noci. V opilosti občas házela na lidi z balkonu věci, z 13. patra! Jen zázrakem nikoho vážně nezranila. Dlužila spoustu peněz a stejně ji museli nechat vystěhovat soudně. A ten soud se táhl tři roky. A družstvo pak za ni všechno zatáhlo, byli rádi, že se jí KONEČNĚ zbavili. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 17:25

Proboha, koukám že se děje všude něco :zed: já tedy zítra podávám doporučeně dopis panu majiteli, s pohrozenim že pokud to nehodlá řešit Přistoupim k dalším krokům, klidně i k soudu..nepřijde mi úplně v pořádku aby naše šestileté dítě používalo ve slovníku věty typu „gadžovský mr_dky“ atd. co slýchá dnes a denně z bytu nad námi, a chodilo do školy poštípané od havěti :cert: už jsem na pokraji zhroucení :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný