Podvedena kamarádkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.10.23 11:52

Podvedena kamarádkou

:Zdravím Ahoj předem bych ráda poprosila, aby mi nikdo nepsal, jaká jsem blbka a tak dále děkuji. Stalo se to cca v říjnu 2022 v tu dobu má kamarádka, kterou jsem znala celý život přišla s prosbou o pomoc. Ona a její přítel potřebovali u mě týden přespat (nebudu říkat, proč to je jejich věc) no byla, jsem hodná a chtěla jim pomoct přece jen byla to má kamarádka a nemohla jsem je nechat na ulici. Dohodlo se, že za týden odejdou a dají nám něco málo za pomoc. Čas běžel dál 1 měsíc, 2 měsíce, 4 měsíce, 6 měsíců. Pokaždé když už měli odcházet, tak se něco nepovedlo nemoc v rodině, kde by se mohlo nakazit miminko poté prostě nebylo kam jít nebo nebyly peníze, takže nemožnost se odstěhovat. Já stále věřila, že se to vyřeší, nechtěla jsem je vyhodit, byla bych já ta špatná, co nepomohla a vyhodila je, takže jsem to nějak vydržela. Odešli koncem dubna 2022. Sepsala jsem vše, na čem jsme se dohodli, aby zaplatili, ale stalo se to, co se dalo čekat kamarádka si mně zablokovala a ani od jednoho jsem peníze neviděla. Je to pro mě lekce už nepomáhat, ale i tak mě to nutí přemýšlet (žádný Joke na to, že jsem nemyslela předem děkuji), že když teda nebudu pomáhat, budu za tu zlou, která je sobecká, ale když lidem pomohu, tak jsem zase za blbku, že jsem se nechala vodit za nos. Ano, jídlo někdy přinesla, ale i tak je to málo za všechno co teď budu muset platit (voda, elektřina, topení). Zajímá mě váš názor a zároveň vám chci ukázat, jak mně zničila má kamarádka nevěřte nikomu nemá to cenu akorát na to doplatíte. Dávejte pozor, s kým se bavíte každý vám vrazí kudlu do zad. Jsem teda špatná já, že jsem pomohla a nechala se vodit za nos nebo oni, kteří mě za nos vedli? Myslím, že je chyba na obou stranách já, která až moc pomáhala a oni, že mě podvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24751
4.10.23 12:00

Za naivitu, blbost a neopatrnost se holt platí.. předpokládám, že nájemní smlouvu ani dohodu o uznání dluhu nemáš, takže se nelze obrátit ani na soud, zacáluješ vše a pochopíš, že cizí lidi se domů nestěhujou, max. tak na jednu noc po flámu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
4.10.23 12:00

V prvni rade jsi je u sebe mela nechat max dva tydny a pak byt nekompromisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.10.23 12:03

Jsi poučená pro příště. Pomoct ano, ale s opatrností. Asi bych je bývala nechala podepsat smlouvu pod heslem „pořádek dělá přátele“. Teď ti nezbyde než se z toho poučit. To se k tobě nastěhovali se vším majetkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
4.10.23 12:09
@Terkališka píše:
Zdravím Ahoj předem bych ráda poprosila, aby mi nikdo nepsal, jaká jsem blbka a tak dále děkuji. Stalo se to cca v říjnu 2022 v tu dobu má kamarádka, kterou jsem znala celý život přišla s prosbou o pomoc. Ona a její přítel potřebovali u mě týden přespat (nebudu říkat, proč to je jejich věc) no byla, jsem hodná a chtěla jim pomoct přece jen byla to má kamarádka a nemohla jsem je nechat na ulici. Dohodlo se, že za týden odejdou a dají nám něco málo za pomoc. Čas běžel dál 1 měsíc, 2 měsíce, 4 měsíce, 6 měsíců. Pokaždé když už měli odcházet, tak se něco nepovedlo nemoc v rodině, kde by se mohlo nakazit miminko poté prostě nebylo kam jít nebo nebyly peníze, takže nemožnost se odstěhovat. Já stále věřila, že se to vyřeší, nechtěla jsem je vyhodit, byla bych já ta špatná, co nepomohla a vyhodila je, takže jsem to nějak vydržela. Odešli koncem dubna 2022. Sepsala jsem vše, na čem jsme se dohodli, aby zaplatili, ale stalo se to, co se dalo čekat kamarádka si mně zablokovala a ani od jednoho jsem peníze neviděla. Je to pro mě lekce už nepomáhat, ale i tak mě to nutí přemýšlet (žádný Joke na to, že jsem nemyslela předem děkuji), že když teda nebudu pomáhat, budu za tu zlou, která je sobecká, ale když lidem pomohu, tak jsem zase za blbku, že jsem se nechala vodit za nos. Ano, jídlo někdy přinesla, ale i tak je to málo za všechno co teď budu muset platit (voda, elektřina, topení). Zajímá mě váš názor a zároveň vám chci ukázat, jak mně zničila má kamarádka nevěřte nikomu nemá to cenu akorát na to doplatíte. Dávejte pozor, s kým se bavíte každý vám vrazí kudlu do zad. Jsem teda špatná já, že jsem pomohla a nechala se vodit za nos nebo oni, kteří mě za nos vedli? Myslím, že je chyba na obou stranách já, která až moc pomáhala a oni, že mě podvedli.

Proc ty energie, vodu atp neplatili prubezne? To ti pul roku ty penize nechybely?

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
4.10.23 12:16
@unuděná píše:
Jsi poučená pro příště. Pomoct ano, ale s opatrností. Asi bych je bývala nechala podepsat smlouvu pod heslem „pořádek dělá přátele“. Teď ti nezbyde než se z toho poučit. To se k tobě nastěhovali se vším majetkem?

Presne, poradek dela pratele. A taky k tomuhle vetsina lidi dojde tak, ze se nejdriv spali. Zakladatelky je mi lito, to co ji se mi sice nestalo, ale taky uz jsem si nabehla a clovekem clouma takovy vztek - mozna sama na sebe vic nez na tu kamaradku, clovek si rika jak jsem mohla byt tak BLBA? :pocitac: Neni potreba si zakazat do budoucna nekomu znova pomoct, stale verim, ze je na svete vic dobrych lidi nez zlych, ale na cestne slovo uz bych nedala ani nepujcila nikomu nic. A ten, kdo nema v planu odrbat, bude naopak za takovy „poradek“ taky rad.

• Citovat
  • Upravit
7841
4.10.23 12:18

Není pomoc, jako pomoc… Pomoc je, když kamarádce, která je sama, pohlídáš dítě, aby měla možnost zajít si k lékaři… nebo jí pomůžešvyřídit něco na úřadu, v čem se nevyzná… Ale vyřešit za někoho situaci není vlastně pomoc, protože toho člověka to připraví o tu zkušenost se s tím nějak popasovat a vzít si z toho nějaké poučení.
Přirovnala bych to k domácím úkolům dětí - pomoc je, že mu vytvoříš doma klid a prostor, nebo vysvětlíš nejasnosti… ale abys ten úkol za dítě udělala ty, tím nepomůžeš nikomu.

Pokud opravdu potřebovali jen týden a měli plánu za to zaplatit - mohli jít i do nějakého levnějšího penzionu, ne? Tak by ten týden alespoň vyřešil normální člověk, nerval by se k někomu do soukromí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
4.10.23 12:26
@Terkališka píše:
Zdravím Ahoj předem bych ráda poprosila, aby mi nikdo nepsal, jaká jsem blbkaa tak dále děkuji. Stalo se to cca v říjnu 2022 v tu dobu má kamarádka, kterou jsem znala celý život přišla s prosbou o pomoc. Ona a její přítel potřebovali u mě týden přespat (nebudu říkat, proč to je jejich věc) no byla, jsem hodná a chtěla jim pomoct přece jen byla to má kamarádka a nemohla jsem je nechat na ulici. Dohodlo se, že za týden odejdou a dají nám něco málo za pomoc. Čas běžel dál 1 měsíc, 2 měsíce, 4 měsíce, 6 měsíců. Pokaždé když už měli odcházet, tak se něco nepovedlo nemoc v rodině, kde by se mohlo nakazit miminko poté prostě nebylo kam jít nebo nebyly peníze, takže nemožnost se odstěhovat. Já stále věřila, že se to vyřeší, nechtěla jsem je vyhodit, byla bych já ta špatná, co nepomohla a vyhodila je, takže jsem to nějak vydržela. Odešli koncem dubna 2022. Sepsala jsem vše, na čem jsme se dohodli, aby zaplatili, ale stalo se to, co se dalo čekat kamarádka si mně zablokovala a ani od jednoho jsem peníze neviděla. Je to pro mě lekce už nepomáhat, ale i tak mě to nutí přemýšlet (žádný Joke na to, že jsem nemyslela předem děkuji), že když teda nebudu pomáhat, budu za tu zlou, která je sobecká, ale když lidem pomohu, tak jsem zase za blbku, že jsem se nechala vodit za nos. Ano, jídlo někdy přinesla, ale i tak je to málo za všechno co teď budu muset platit (voda, elektřina, topení).Zajímá mě váš názora zároveň vám chci ukázat, jak mně zničila má kamarádka nevěřte nikomu nemá to cenu akorát na to doplatíte. Dávejte pozor, s kým se bavíte každý vám vrazí kudlu do zad. Jsem teda špatná já, že jsem pomohla a nechala se vodit za nos nebo oni, kteří mě za nos vedli? Myslím, že je chyba na obou stranách já, která až moc pomáhala a oni, že mě podvedli.

Proč se ptáš na názor, když už předem hlásíš, co slyšet nechceš? :nevim:

Protože je to přesně tak. Nejsi „špatná, že jsi pomohla“… jsi regulérně hloupá, že sis nenastavila jasná pravidla té pomoci a že jsi v tom pomáhání pokračovala i přesto, že druhá strana opakovaně nedodržela domluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
4.10.23 12:35

Nechat u sebe někoho bydlet je špatný nápad, jak pomoci. A to můžeš být ráda, že ses jich nakonec zbavila a že se třeba neodmitli vystěhovat. Když už, tak bych takovou kamarádku podpořila finančně, samozřejmě bych vše sepsala, abych ty peníze mohla případně v budoucnu vymáhat. A půjčila bych jen tolik, kolik můžu úplně postrádat (protože vymáhání je vždy s nejistým výsledkem). Nikdy bych si k sobě nikoho nenastehovala jako formu výpomoci. A ještě s přítelem. 8o No jsi poučena do budoucna, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68906
4.10.23 12:46

Nechat u sebe na týden kamarádku v nouzi, dobrý. Nejpozději po dvou by ale dost nekompromisně šla, i kdyby lkala, že musí pod most. Ona té využila, ale hlavně proto, že viděla, že se využít necháš. Půl roku??? Tohle už fakt není o pomoci, pokud dohoda zněla týden.

Ale odnést si z toho, že už nikdy nikomu nebudeš věřit, je nesmysl. Pak se ti stane, že nebudou lidí věřit tobě, až to bude potřeba. Spíš bych si z toho odnesla - pomáhat jen tam, co jsem ochotná já unést, nikoliv proto, že by se mělo. Všecko písemně. Trvat na dodržení dohody a kašlat na výmluvy. A koukat po důvodech.
Kamarádku bych si domů nastěhovala, kdyby jí mlátil manžel. Nikoliv proto, že je zadlužená a vyhodili ji z nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.23 12:53

„Neverte nikomu“ je kravovina.
To z tebe s takovou bude zahorkla zapskla baba.

Pokud nekomu pomuzu, tak necekam nic zpet. Proste pomuzu.
A pokud si s tebou nekdo zacne vytirat zadek, tak je potreba to vcas zarazit, nez nastanou nejake skody.
Tak pouceni pro priste, no.
Ze bylo z jednoho mesice sest je jaksi tvoje vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
4.10.23 12:53

Tak to nebudu psát nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
4.10.23 13:03

Brala bych tu zkušenost jako velkou školu do života. A každá škola něco stojí.. Asi jsi moc hodná a nemáš jasně dané hranice, tak si k tobě tyhle zneužívající typy lepí a zkouší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
4.10.23 13:11

Je třeba se z toho poučit, nic jiného už se teď dělat nedá.
Ovšem připadá mi, že jsi z toho neudělala ty správné závěry. Stavíš se do role oběti ve stylu „tak jsem tedy špatná, že jsem pomáhala, když pomáhat nebudu, budu taky špatná..“. To ti nijak nepomůže.
Postav se čelem realitě- ano kamarádka tě využila, ano je to hnus, ale ty sis to nechala líbit a to je to, na čem musíš zapracovat. Ne už nikdy nikomu nepodat pomocnou ruku, ale zvážit, jak to udělat a nastavit si jasné mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný