Nevhodná parta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
7.10.17 19:06

Musíš doufat, že si je dobře vychovala a až dospějou party se pustí. Určitě bych dala mantinely. Pokud se věnují kroužku nebo jiné zájmové činnosti, tak bych nedovolila ji v tomto věku utnout a ostražitá bych začala být ve chvíli kdy by dítě přestalo plnit své povinnosti a výrazně se zhoršilo v prospěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
7.10.17 19:08
@kacz píše:
Jako doprovod do školy? No tak odejdou po první hodině. Budeš s nima sedět ve třídě? Já jsem ve čtrnácti dostala trojku z chování za 100 neomluvených hodin, pár dní mí rodiče ani nevěděli, kde jsem, nakonec jsem odmaturovala na gymplu s vyznamenáním a dneska mám doktorát…

Ve škole, kde jsou děti, není možné se dostat z budovy bez propustky od učitele, který ji vydá pouze na pokyn rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.10.17 19:09

@Sany80s mluvíme o střední škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
7.10.17 19:11

@kacz Moje děti momentálně tráví několik měsíců v roce v cizině, kde se starají samy o sebe včetně vaření a to jim není ani 15.
Takže mě za zadkem nemají.
Ovšem já vím, že jim věřit můžu.
Kdyby vykazovaly jakékoli znaky nevhodného chování a společnosti, byl by s volností konec.
A ony to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8859

Zakázat, zaměstnat. V tomhle věku by se měli zajímat hlavně o budoucí povolání a jak se k němu dopracovat.Tedy školu. Není nic horšího než puberťák bez programu. A kontrolovat při pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
@Sany80s píše:
Ve škole, kde jsou děti, není možné se dostat z budovy bez propustky od učitele, který ji vydá pouze na pokyn rodiče.

zlatý voči :-D maturovala jsem před 3 roky. mamka mi v životě nenapsala jedinou omluvenku do indexu. nebylo potreba, přisla jsem za tridni, rekla, ze chci odejit, ona napsala propustku a ja sla - to bylo potreba jen do 12:00 pak uz ruzne rocniky koncili ruzne a ze skoly se odchazelo bez propustek, loni jsme meli na gymplu seslost a funguje to tak stale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
7.10.17 19:12

@kacz Ano, je to gympl, i když víceletý.
Ale myslela jsem, že je to normální přístup. Neznám, že by to někdo měl jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
7.10.17 19:14
@debra.morgan píše:
zlatý voči :-D maturovala jsem před 3 roky. mamka mi v životě nenapsala jedinou omluvenku do indexu. nebylo potreba, přisla jsem za tridni, rekla, ze chci odejit, ona napsala propustku a ja sla - to bylo potreba jen do 12:00 pak uz ruzne rocniky koncili ruzne a ze skoly se odchazelo bez propustek, loni jsme meli na gymplu seslost a funguje to tak stale.

U vás možná jo, u nás rozhodně ne. Navíc můžu každý měsíc kontrolovat, ve kterých hodinách děti byly přes systém, kde se píše účast(z důvodu toho, že pokud bude dítě chybět více než 20% hodin, bude dělat komisionální zkoušky-automaticky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
7.10.17 19:15
@Šarlota4 píše:
Musíš doufat, že si je dobře vychovala a až dospějou party se pustí. Určitě bych dala mantinely. Pokud se věnují kroužku nebo jiné zájmové činnosti, tak bych nedovolila ji v tomto věku utnout a ostražitá bych začala být ve chvíli kdy by dítě přestalo plnit své povinnosti a výrazně se zhoršilo v prospěchu.

Z vlastní zkušenosti s tímhle souhlasím. Jako dítě i jako puberťák jsem byla tlustá, tudíž žádní kamarádi, žádné kroužky, žádný sport a rodiče důchodci, takže s rodiči nuda a naprosté nepochopení současného světa.
Dělali jsem strašné věci a někdy nechi ani vzpomínat…ale přirozeně je ve mě kus slušnosti a pocitu zodpovědnosti, takže jsem věděla kdy už je co přes čáru.

Takže zákazy a domluvy, to už je pozdní řešení, které nefunguje :roll: :lol:.Určitě je nutné na tom pracovat dlouho, sporty, zájmy, koníčky a vybudovaný pocit zodpovědnosti, důvěry k rodičům a hlavně sebevědomí. Kdybych si sebe více vážila, určitě bych to"mládí"prožila jinak a lépe bych měla nakročeno dál do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.10.17 19:16
@Sany80s píše:
U vás možná jo, u nás rozhodně ne. Navíc můžu každý měsíc kontrolovat, ve kterých hodinách děti byly přes systém, kde se píše účast(z důvodu toho, že pokud bude dítě chybět více než 20% hodin, bude dělat komisionální zkoušky-automaticky).

jo, tu podminku jsme taky měli, hlídali jsme si to :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.10.17 19:23

@axlpol jj já jsem jeden čas byla v takový partičce ( nic šílenýho ) a chtěla jsem seknout se zájmovou činností, kterou jsem leta dělala, táta mi dal na výběr bud 1× týdně kroužek nebo každý den 2 hodiny učit :-D a to víš, že jsem šla ráda na kroužek. Dnes mu za to mužu jen poděkovat :) Hodně mi tato činnost v životě pomohla. Dali mi mantinely a já je nepřekročila i když i tak byli dost benevolentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.10.17 19:28
@Sany80s píše:
Ano, jenže to bych se okamžitě dozvěděla a místo volnosti by dostali doprovod. Což je v jejich letech dost ostuda.

Myslím, že bys nezvládla časově jim dělat pořád někde doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
7.10.17 19:36

@Paola21 Manžel má času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
7.10.17 20:02
@Sany80s píše:

Jako vážně? Na střední jsem strávila poměrně malo času, sice jsem odmaturovala bez problému a udělala si ještě VoŠku, ale kdykoliv jsem se rozhodla, ze už mám školy dost tak jsem se o přestávce sebrala a odešla (cca od druhaku) a nikdy po me učitel nechtěl lísteček, ze mužů odejit. A i kdyby napsat si sama něco a hodit podpis mámy neni žádný problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.10.17 20:06
@Sany80s píše:
@Paola21 Manžel má času dost.

Chodit s nima do školy? Nevím no, i to se dá obejít. A ona ta špatná parta můžou být i spolužáci a stihnou se dá kde co i o přestávkách bohužel. Nemyslím si, že máš takové děti, ale tak všeobecně, že i když se rodiče hodně snaží, tak musí i to dítě chtít, jinak je to o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí