Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Fb skupina skincare/péče o pleť, tam se dozvíš jak o pleť pečovat a pak třeba makeup ani nebude potřeba.
@nozu píše:
V Sephora dělají diagnostiku pleti a mohou ti doporučit produkty. Stejně tak třeba v Kiehl's. Na netu je spousta instagramovych a Facebookových profilů, které se věnují péči o pleť. Stejně tak toho najdeš spoustu na YouTube. Cesta je i najít si kvalitní kosmetičku, která ti s péčí poradí. A i tak to bude metoda pokus-omyl, než si najdeš svoji nejvhodnější kombinaci.
Super, děkuji. Zkusím mrknout alespoň na ten Youtube
@Anonymní píše:
Je mi 21. Problem vidím i v tom, ž nevím co přesně používat. Na trhu je toho strašně moc
Nejprve si urči typ pleti a pak zkoušej, co ti bude vyhovovat. Nebo můžeš sledovat profily holek, co mají taky takový typ pleti, co používají. Ale pozor, aby to nebyla jen chodící reklama.
@Anonymní píše:
Je mi 21. Problem vidím i v tom, ž nevím co přesně používat. Na trhu je toho strašně moc
jsi ještě mladá, mám třeba dobrou zkušenost s kosmetikou Ryor, ta by ti zatím mohla stačit a mají i vzorky ![]()
Důležité je vyčištění pleti ráno a večer a na noc nějakou výživu a hydrataci
Ráno na den samozřejmě taky a ideálně 1× týdně peeling
Ahoj, jsem (kromě jiného) kosmetička a problém není v makeupu. Každý makeup ti bude dělat mapy, když nemáš zdravou pleť. Ty šupinky, co popisuješ, jsou důsledkem nedostatečné výživy a hydratace. Péče o pleť by měla být složena z 3 kroků: 1. Čištění (sem patří i odlíčení), 2. Tonizace, hydratace a 3. krok výživa.
Čistící pěnou si smýváš kromě makeupu i ochranný film pleti, pak jdeš rovnou spát, takže z absolutně neošetřené pleti zbavené ochranného filmu se samozřejmě odpařuje voda a to vede k těm šupinkám, zároveň mazové žlázy musí produkovat zvýšené množství kožního mazu, aby obnovily kozni film a to vede k tvorbě pupínků.
Chceš k tomu ještě něco vysvětlit?
@strummer02 píše:
Ahoj, jsem (kromě jiného) kosmetička a problém není v makeupu. Každý makeup ti bude dělat mapy, když nemáš zdravou pleť. Ty šupinky, co popisuješ, jsou důsledkem nedostatečné výživy a hydratace. Péče o pleť by měla být složena z 3 kroků: 1. Čištění (sem patří i odlíčení), 2. Tonizace, hydratace a 3. krok výživa.Čistící pěnou si smýváš kromě makeupu i ochranný film pleti, pak jdeš rovnou spát, takže z absolutně neošetřené pleti zbavené ochranného filmu se samozřejmě odpařuje voda a to vede k těm šupinkám, zároveň mazové žlázy musí produkovat zvýšené množství kožního mazu, aby obnovily kozni film a to vede k tvorbě pupínků.
Chceš k tomu ještě něco vysvětlit?
Ahoj, děkuji za objasnění 😊 shlídla jsem i nějaká videa a přiznávám, že jsem to dost zanedbávala. Už mám objednané nějaké nové čistící produkty apod a snad bude vše po čase lepsí 😊
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuji za objasnění 😊 shlídla jsem i nějaká videa a přiznávám, že jsem to dost zanedbávala. Už mám objednané nějaké nové čistící produkty apod a snad bude vše po čase lepsí 😊
Záleží co sis objednala. Kdyby náhodou nebylo (což se může stát, když jsou produkty nevhodné pro tvoji pleť), tak se ozvi. Drzim pesti.
Ahoj, dle mě budeš mít málo hydratovanou pleť. Dáváš si i nějakou bázi pod make-up? Večer je potřeba pořádně odličovat, ne jen micelární vodou. ![]()
Nejsem také kosmetička. Ale určitě doporučuji za mě nějakou navštívit. No a nebo opravdu alespoň zlepšit péči o pleť. Čištění a hydratace. Pak až řešit make-up. Pleť je asi nevyzivena a pak se loupe. Pod make- up já dávám podkladovou bázi. Bez ní bych nemohla vůbec nanášet žádný make -up.
@Anonymní píše:
Ahojky všem 😊
Je tady nějaká kosmetička nebo někdo kdo se vyzná v pleti a dokáže mi poradit? Já si už nevím rady.
Za život jsem vyzkoušela dost makeupů, od drogerkových po ty „drahsí“ ( Too faced, Este, Mac..)
Vždy po nanesení makeupu mám pleť takovou nijakou, mdlou bez života. Po pár hodinách mi jako kdyby zaleze a není nebo je jen místy a mám takové šupinky, mapy apod. Okolo vnější koutků očí mi sleze už do půl hodiny, ale asi to bude problém očí. Nevypadá to hezky.
Něco o mé pleti😊 Jsem světlý typ, ale mám růžové tváře, takže vyhledávám něco krycího. Akné mám podle období, ale mycí pěna a hydrokortizon na noc to vyřeší. Odličuji se pěnou od Lobey, ta mi zatím nejvíce sedla, taky jsem vyzkoušela různé micelárky nebo mléka.
Přiznám se moje pleťová rutina není úplně pravidelná. Ráno umyju pleť tou pěnou a před nanesením makeupu dám krém od The ordinary. Pak už samotný makeup, zapudruju a hotovo. Na noc krém nedávám a semtam 1 až 2× do měsíce si dám masku.
Prosím budu šťastná za jakoukoli užitečnou radu s výběrem makeupu. Vždy nějaký koupím nevyhovuje a pak mi jich leží v šuplíku desítky 😌 😊
Problém Make-upu je ten, že je nesmírně pravdomluvný! Takže pokud je pleť zanedbaná, tak to pak vidí úplně všichni. Hydratace a péče na bázi 2× denně je základ! Pokud si nečistíte pleť, je úplně jedno, co na ni dáváte. Všechno je ničím. Jen si zanášíte póry a pomáháte akné. A zkuste si zjistit něco o „miláčkovi“ jménem Trudník! Živí se odumřelými částečkami kůže a jelikož nemá vylučovací soustavu, prostě praskne. Na Vašem obličeji…A akné, růžovka a další neduhy jsou na světě! ![]()