Nevhodný makeup

Anonymní
18.2.24 09:01

Nevhodný makeup

Ahojky všem 😊
Je tady nějaká kosmetička nebo někdo kdo se vyzná v pleti a dokáže mi poradit? Já si už nevím rady.
Za život jsem vyzkoušela dost makeupů, od drogerkových po ty „drahsí“ ( Too faced, Este, Mac..)
Vždy po nanesení makeupu mám pleť takovou nijakou, mdlou bez života. Po pár hodinách mi jako kdyby zaleze a není nebo je jen místy a mám takové šupinky, mapy apod. Okolo vnější koutků očí mi sleze už do půl hodiny, ale asi to bude problém očí. Nevypadá to hezky.
Něco o mé pleti😊 Jsem světlý typ, ale mám růžové tváře, takže vyhledávám něco krycího. Akné mám podle období, ale mycí pěna a hydrokortizon na noc to vyřeší. Odličuji se pěnou od Lobey, ta mi zatím nejvíce sedla, taky jsem vyzkoušela různé micelárky nebo mléka.
Přiznám se moje pleťová rutina není úplně pravidelná. Ráno umyju pleť tou pěnou a před nanesením makeupu dám krém od The ordinary. Pak už samotný makeup, zapudruju a hotovo. Na noc krém nedávám a semtam 1 až 2× do měsíce si dám masku.
Prosím budu šťastná za jakoukoli užitečnou radu s výběrem makeupu. Vždy nějaký koupím nevyhovuje a pak mi jich leží v šuplíku desítky 😌 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13749
18.2.24 09:09

A večer je péče o pleť jaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.24 09:19

Já tedy nejsem kosmetička, ale tvoje péče o pleť je dost hrozná. Vždyť nemá žádnou výživu, hydrataci,… Právě na noc je to důležité, odlicit, vyčistit a nanést přípravky, které pleti dají, co potřebuje. Když ti make-up nesedí, dej podkladovou bázi. Na červená místa je vhodný odstín do zelena, pak nemusíš mít tolik krycí make-up. Úplně nejlepší by bylo k té kosmeticče zajít, ať ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.24 09:22

Navíc z toho hydrokortizonu bych si tedy rutinu nedělala. Na akné jsou vhodnější přípravky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
18.2.24 09:25

Kortikoidy jsou cesta do pekla… koukni na red skin syndrom

• Citovat
  • Upravit
2632
18.2.24 09:30

Začala bych tím, že si od nějaké kosmetičky necháš stanovit vhodnou péči pro tvou pleť. No a potom bych šla cestou báze pod make-up. Bez té já bych si vůbec make-up nenanesla. Konkrétní teda neporadím protože jich na trhu mraky a záleží na pleti. Jedna je vhodná pro mastnou, jiná pro suchou a smíšenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 09:46

Ano, péče není ideální, to přiznávám. Večer se odlíčím a nic nenanáším. A ten hydrokortizon nedávám pravidelně, ale zatím se osvědčil a pupínek přes noc zmizí, kdysi hodně dávno jsem měla něco od avonu, které sice taky pomohlo, ale mezitím se mi pupínek zvětšoval, až z toho byl kráter a musela jsem vymačkávat 😌

• Citovat
  • Upravit
34473
18.2.24 09:54
@Anonymní píše:
Ano, péče není ideální, to přiznávám. Večer se odlíčím a nic nenanáším. A ten hydrokortizon nedávám pravidelně, ale zatím se osvědčil a pupínek přes noc zmizí, kdysi hodně dávno jsem měla něco od avonu, které sice taky pomohlo, ale mezitím se mi pupínek zvětšoval, až z toho byl kráter a musela jsem vymačkávat 😌

No tak ale bez kvalitní a pravidelné péče se nikam nepohneš a akorát si pleť zničíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.24 09:58

V první řadě musíš znát typ pleti a podle toho zvolit přípravky. Naprostý základ je večerní odlíčení, vyčištění, tonikum a krém, můžeš i sérum. Na pupínky jsou lokální hojivé přípravky a fungují velmi dobře. Ráno hlavně ochranu SPF a až pak můžeš přemýšlet nad nějakým make-upem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
18.2.24 10:00
@Anonymní píše:

když to víš, tak to změň ;) Na dehydratované pleti bude sebelepší makeup vypadat nehezky… Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
18.2.24 10:04
@Anonymní píše:

Zásadní problém je v úplné absenci noční péče. Pokud pleti nedáš dostatečnou péči a hydrataci, nebude ti fungovat vůbec žádný makeup. Začni od pořádné výživy pleti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.2.24 10:07

A musíš nutně používat makeup? Není lepší přirozená pleť? Sama říkáš, že to vypadá hrozně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.24 10:43
@Janli píše:
A musíš nutně používat makeup? Není lepší přirozená pleť? Sama říkáš, že to vypadá hrozně…

Ano to musím, vypadá to sice hrozně, ale líp než bez makeupu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.24 10:44
@Zwetta píše:
když to víš, tak to změň ;) Na dehydratované pleti bude sebelepší makeup vypadat nehezky… Kolik ti je?

Je mi 21. Problem vidím i v tom, ž nevím co přesně používat. Na trhu je toho strašně moc

• Citovat
  • Upravit
21531
18.2.24 11:04
@Anonymní píše:
Je mi 21. Problem vidím i v tom, ž nevím co přesně používat. Na trhu je toho strašně moc

V Sephora dělají diagnostiku pleti a mohou ti doporučit produkty. Stejně tak třeba v Kiehl's. Na netu je spousta instagramovych a Facebookových profilů, které se věnují péči o pleť. Stejně tak toho najdeš spoustu na YouTube. Cesta je i najít si kvalitní kosmetičku, která ti s péčí poradí. A i tak to bude metoda pokus-omyl, než si najdeš svoji nejvhodnější kombinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí