Můžete poradit (korejská kosmetika)

17.2.24 20:48

Můžete poradit (korejská kosmetika)

Dobrý den,
používám tuto kosmetiku, ale na čele se mi dělá lehké akné. Nevíte někdo jestli nějaký tento přípravek to může dělat. Pleť mám normální/lehce suchou.
Předem moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21705
18.2.24 05:45

Existují webové stránky, většinou v angličtině, kam nakopíruješ složení produktu a vyjede ti vyhodnocení, zda tam jsou látky způsobující akné. Konkrétní odkaz nevím, používá to hodně dcera. Určitě to vygooglíš. Dávej klíčové slovo nekomodenní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21705
18.2.24 07:12

Jo a koukám, že tam máš SPF krém od beauty od Joseon. Tipuju ten. Ten mi také zhoršuje akné. Nemohu ho používat každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.24 12:08

@nozu kouknu na to, moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
18.2.24 12:16

Akné na čele je většinou od špatných jater - přemíra cukru, alkoholu, někdy je slabší i slinivka, takže i náběh na cukrovku - paradoxně k tomu mají sklony lidi praktikující IF, ne každému to sedne (hodně lidem to naopak prospívá), na čele se to právě projevuje nejdřív.. Spíš bych teda hledala chybu v životním stylu než v kosmetice. Možná ty peptidy - jejich cílem je vyživit pleť a podpořit přirozené reparační a detox procesy, takže ano, mohou podpořit i to akné (protože tím ta pleť manifestuje problém jinde v těle). Taky to může být nesprávnou exfoliací - příliš častou a špatně zprocedurovanou. Ten toner neznám, tak nevím, ale možná máš celkově dohromady v těch všech přípravcích moc pečujících složek a projevuje se to právě takhle, je potřeba mít tu skincare vyváženou a trošku si o tom načíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.24 12:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
22.4.24 21:53
@Natalie2223 píše: Více
:palec:
  • načítám...