Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
používám tuto kosmetiku, ale na čele se mi dělá lehké akné. Nevíte někdo jestli nějaký tento přípravek to může dělat. Pleť mám normální/lehce suchou.
Předem moc díky ![]()
Existují webové stránky, většinou v angličtině, kam nakopíruješ složení produktu a vyjede ti vyhodnocení, zda tam jsou látky způsobující akné. Konkrétní odkaz nevím, používá to hodně dcera. Určitě to vygooglíš. Dávej klíčové slovo nekomodenní
Jo a koukám, že tam máš SPF krém od beauty od Joseon. Tipuju ten. Ten mi také zhoršuje akné. Nemohu ho používat každý den.
Akné na čele je většinou od špatných jater - přemíra cukru, alkoholu, někdy je slabší i slinivka, takže i náběh na cukrovku - paradoxně k tomu mají sklony lidi praktikující IF, ne každému to sedne (hodně lidem to naopak prospívá), na čele se to právě projevuje nejdřív.. Spíš bych teda hledala chybu v životním stylu než v kosmetice. Možná ty peptidy - jejich cílem je vyživit pleť a podpořit přirozené reparační a detox procesy, takže ano, mohou podpořit i to akné (protože tím ta pleť manifestuje problém jinde v těle). Taky to může být nesprávnou exfoliací - příliš častou a špatně zprocedurovanou. Ten toner neznám, tak nevím, ale možná máš celkově dohromady v těch všech přípravcích moc pečujících složek a projevuje se to právě takhle, je potřeba mít tu skincare vyváženou a trošku si o tom načíst.