Veřejné práce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.3.12 17:54

děti mám 11 a 9 let ,loni mě propustili z práce a od té doby jsem teda prošla několika v.řízeními,a práci si hledám,( nejsem ten tip,který parazituje a využívá stát)intenzivně,manžel mi zemřel před několika lety,a s nynějším přítelem čekáme dítě.On pracuje v zahraničí,takže je to taky problém. Podotýkám,že od státu neberu žádné dávky.

  • Citovat
  • Upravit
24379
16.3.12 17:56

Hmmm to je pravda.Divím se,že ji tam vůbec vzali,když nemá hlídání :think: .No prostě odejde a skákne si na pojišťovnu a bude na tom stejně.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 17:58
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
jedná se o úklid veřejných prostranství,a hledám práci v oblasti zdravotnictví.pokud by to bylo někde v kanceláři,tak neřeknu ani popel,ale takhle? Já se práce nevyhýbám,to né,ale ani v nemocici bch toho moc nepodělala.K tomu ta práce má být 20km od bydliště,a musela bch z vesnice do vesnice,kde je špatný spoj,takže takové komplikovanější to je.A k tomu mám dvě děti,které teda nevím,kam bych ,,stračila,,. No uvidím v pondělí,všechno to oběhám a sama jsme zvědavá,jak pořídím.
Proč si tedy nahlášená na pracáku? Pokud máš malé děti, zaregistruj se na pojišťovnu jako matka pečující o dítě (tuším do 7 let) a ta za tebe bude odvádět pojištění.. (Teď si nejsem jistá, ale tuším, že veřejně prospěšné práce se netýkají matek s malými dětmi..-toto ale pozjišťovat..)

tohle je teda pro me novinka a myslim si,ze to spousta maminek nevi a to jim za tu dobu nabiha i narok na duchod ???

  • Citovat
  • Upravit
24379
16.3.12 17:59

ale dávky jim klidně ber :lol: …pokud za ně nevysedáváš po hospodách :mrgreen: .No nemáš to lehký.V top případě se asi budes muset nahlasit jako žena v domácnosti a asi si teda platit soc. a zdrav. :think:

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.12 18:00

beztak ne

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 18:04

abych řekla pravdu,mě je úplně blbý jít na socku,a žádat o nějaké dávky,asi jsme blabá.přividělávám si pečením,šitím,atd. brigádu mám v místě bydliště 4 hod .denně,ale není to každý den.Takže na prd..eli…nesedím.

  • Citovat
  • Upravit
8566
16.3.12 18:10

mmonicca : Stát je plátcem pojistného za osoby, které určuje § 7 odst. 1 zákona č. 48/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Zvláštní případy, kdy plátcem pojistného je pouze stát

L – Osoby celodenně, osobně a řádně pečující alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku.

Podmínka se považuje za splněnou jen tehdy, pokud: jde o osobní, řádnou a celodenní péči, tj. dítě není svěřeno do péče jiné osobě, třeba i z rodiny, nebo dítě není umístěno v zařízení s týdenním či celoročním pobytem, nebo dítě předškolního věku není umístěno v jeslích (mateřské škole), popřípadě v obdobném zařízení na dobu, která převyšuje čtyři hodiny denně, nebo dítě plnící povinnou školní docházku není umístěno ve školním zařízení, či jiném obdobném zařízení po dobu přesahující návštěvu školy. Do této kategorie se může zařadit u jednoho dítěte vždy pouze jedna osoba, a to otec, matka, nebo osoba, která převzala dítě do trvalé péče nahrazující péči rodičů. Do této kategorie se naopak nemůže zařadit osoba, která má příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné výdělečné činnosti.

Tady máš celý odkaz http://www.vzp.cz/…istneho/stat

A jen tady na emiminu, je diskuzí na toto téma nespočet, tak zkus pohledat ;)

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.12 18:17

nikdo neřekl,že sedís na zadku a nic nedělás :kytka: ,jen si to fakt budeš muset povyrizovat jinak pujdes zametat chodníky.A to si myslím že je práce pro uplně jinou sortu lidí,než mámu co pečuje o děti.Vubec nechápu ze to dali tobe.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 18:21
Kallkapa píše:
mmonicca : Stát je plátcem pojistného za osoby, které určuje § 7 odst. 1 zákona č. 48/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Zvláštní případy, kdy plátcem pojistného je pouze stát

L – Osoby celodenně, osobně a řádně pečující alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku.

Podmínka se považuje za splněnou jen tehdy, pokud: jde o osobní, řádnou a celodenní péči, tj. dítě není svěřeno do péče jiné osobě, třeba i z rodiny, nebo dítě není umístěno v zařízení s týdenním či celoročním pobytem, nebo dítě předškolního věku není umístěno v jeslích (mateřské škole), popřípadě v obdobném zařízení na dobu, která převyšuje čtyři hodiny denně, nebo dítě plnící povinnou školní docházku není umístěno ve školním zařízení, či jiném obdobném zařízení po dobu přesahující návštěvu školy. Do této kategorie se může zařadit u jednoho dítěte vždy pouze jedna osoba, a to otec, matka, nebo osoba, která převzala dítě do trvalé péče nahrazující péči rodičů. Do této kategorie se naopak nemůže zařadit osoba, která má příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné výdělečné činnosti.

Tady máš celý odkaz http://www.vzp.cz/…istneho/stat

A jen tady na emiminu, je diskuzí na toto téma nespočet, tak zkus pohledat ;)

tak to me docela mrzi,ze se ke me tahle informace nedostala pred par lety,diky za odkaz,ale to je o zdravotnim pojisteni,takze socialniho se to tyka take ?

  • Citovat
  • Upravit
102950
16.3.12 18:25
mmonica píše:
tak to me docela mrzi,ze se ke me tahle informace nedostala pred par lety,diky za odkaz,ale to je o zdravotnim pojisteni,takze socialniho se to tyka take ?

Sociálního ho se to netýká, ale sociální není povinné, pouze se ta doba nezapočítá jako odpracovaná na důchod, což jen tak mimochodem se (krom 1 roku do 50 let) nepočítá ani doba, kdy si registrovaná na UP a nebereš podporu…

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 18:28
j.a.n.i1 píše:
mmonica píše:
tak to me docela mrzi,ze se ke me tahle informace nedostala pred par lety,diky za odkaz,ale to je o zdravotnim pojisteni,takze socialniho se to tyka take ?

Sociálního ho se to netýká, ale sociální není povinné, pouze se ta doba nezapočítá jako odpracovaná na důchod, což jen tak mimochodem se (krom 1 roku do 50 let) nepočítá ani doba, kdy si registrovaná na UP a nebereš podporu… [/citace/

no tak to zas tak dobry neni
me se v zahranici zapocitava do duchodu pece o dite do 12 let a samozrejme zdrav. peci mam zdarma

  • Citovat
  • Upravit
24379
16.3.12 18:31
mmonica píše:
j.a.n.i1 píše:
mmonica píše:
tak to me docela mrzi,ze se ke me tahle informace nedostala pred par lety,diky za odkaz,ale to je o zdravotnim pojisteni,takze socialniho se to tyka take ?

Sociálního ho se to netýká, ale sociální není povinné, pouze se ta doba nezapočítá jako odpracovaná na důchod, což jen tak mimochodem se (krom 1 roku do 50 let) nepočítá ani doba, kdy si registrovaná na UP a nebereš podporu… [/citace/

no tak to zas tak dobry neni
me se v zahranici zapocitava do duchodu pece o dite do 12 let a samozrejme zdrav. peci mam zdarma

to je hezkýýýý

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 18:34
j.a.n.i1 píše:
mmonica píše:
tak to me docela mrzi,ze se ke me tahle informace nedostala pred par lety,diky za odkaz,ale to je o zdravotnim pojisteni,takze socialniho se to tyka take ?
Sociálního ho se to netýká, ale sociální není povinné, pouze se ta doba nezapočítá jako odpracovaná na důchod, což jen tak mimochodem se (krom 1 roku do 50 let) nepočítá ani doba, kdy si registrovaná na UP a nebereš podporu…

aha takze vlastne chodis delat verejne prace jenom za to,ze ti stat milostive plati zdravotni,no tak to uz je vazne sila

  • Citovat
  • Upravit
1112
16.3.12 18:35

Anonymní, stále nerozumím. Proč jsi tedy registrovaná na úřadě, když víš, že ti veřejně prospěšné práce hrozí? Máš partnera, tudíž neživíš sama sebe a dvě děti, ale jste na to dva. Už dávno jsi mohla být odhlášená, platit si pojistné jako samoplátce a nic takového by se ti nestalo. Pokud nemáš rizikové těhotenství, pozametat pár nedopalků a starého listí na ulici klidně můžeš. To není fyzicky nikterak náročné. Chápu, že se ti nechce. Komu by se chtělo, mně taky ne. Nicméně stát ti poskytoval úlevu v platbě pojistného, teď za to chce odvést něco narevanš, asi ti nezbyde, než se toho zhostit. A argument že co uděláš s dětmi je zcela irelevantntí. Jsou dost velké na to, aby se odpoledne o sebe postaraly samy, kdybys chodila do práce, řešila bys to jak? (Pokud bys pracovala jako zdravotní sestra, sanitářka, pomocnice ve zdravotnictví apod. musely by se o sebe postarat s největší pravděpodobností i ráno, vzhledem k pracovní době ve zdravotnictví).

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 18:35

diky tomu bude pekne zkreslena nezamestnanost,protoze plno lidi se radeji odhlasi
to se zas bude cr naparovat jak ma malo nezamestnanych

  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

  • (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

  • (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

  • (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100

  • (4.9) + 36 recenzí

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty