Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To rozhodně. Shánět se po dalších soc. příspěvkách není řešení. Z toho člověk nikdy nemůže vyjít.
@monika25 píše:
To rozhodně. Shánět se po dalších soc. příspěvkách není řešení. Z toho člověk nikdy nemůže vyjít.
Nenávidím tyhle diskuze… Já mám RD a chodím do práce, manžel chodí do práce. Dřeme jak mezci abysme se měli dobře, večer padáme doslova „na hubu“. A pak jsou tu tací, kteří jsou oba doma a řeší kde vyždímat další dávky. Nemyslím si, že v dnešní době je potíž najít práci - jeden či druhý…
![]()
To by mě zajímalo, nač čím se snažíš spekulovat. Dostáváte od sociálky k rodičáku 6.000,– navíc za nic, tak udělejte alespoň to minimum a běžte jeden pracovat. Oni vám jaksi asi nemůžou zaplatit chod celé domácnosti. To by byl asi trochu bordel, nemyslíš? ![]()
@Petulka 1100 tak asi nezbývá než jít pracovat, Trvalý pobyt tam má jen chlap, tak si ho tam dejte všichni ale dávky jsou na přežití ne na vyskakování. Budete muset šetřit na max. Co kupujete navíc nekupovat, cigára, alkohol? Bud ty nebo on do práce, vzít cokoliv ![]()
@Lutonka píše:
Kolik platíte za byt a poplatky? Jak vysoký máš rodičák? Jak staré dítě? Přítel je na pracáku?
Být platime 6000 se vším dostavam jenom těch 4100-, nic víc ano přítel je na pracaku
@monika25 píše:
No ono taky záleží klik mají poplatky.. Pokud dobře počítám tak i rodičákem 7000,. by měla 13500,– a to by třeba nám nestačilo ani na nájem. Tak pak je těžké vijít. Ale každopádně nejlepší řešení je práce.
Já nemám žádných 13000 chodí mě na dítě pouze 4100; a jak vidím tak sem sem o radu vu EC psát neměla kdYZ jen všichni ripaji
@monika25 píše:
No ono taky záleží klik mají poplatky.. Pokud dobře počítám tak i rodičákem 7000,. by měla 13500,– a to by třeba nám nestačilo ani na nájem. Tak pak je těžké vijít. Ale každopádně nejlepší řešení je práce.
Já nemám žádných 13000 chodí mě na dítě pouze 4100; a jak vidím tak sem sem o radu vu EC psát neměla kdYZ jen všichni ripaji
@Petulka 1100 Jestli platíte jen 6000,– za bydlení a pobíráš rodičák plus tu sociálku, přítel asi taky nějaké životní minimum atd.,tak nechápu, kde nevycházíte, při uskromnění to musí stačit. Pokud chceš opravdu nějaké konstruktivní rady a ne jen „jděte makat“,tak sepiš, kolik přesně dostáváte a kolik za co měsíčně zaplatíte. Třeba tam společně něco vykoumáme ![]()
@Lutonka píše:
@Petulka 1100 Jestli platíte jen 6000,– za bydlení a pobíráš rodičák plus tu sociálku, přítel asi taky nějaké životní minimum atd.,tak nechápu, kde nevycházíte, při uskromnění to musí stačit. Pokud chceš opravdu nějaké konstruktivní rady a ne jen „jděte makat“,tak sepiš, kolik přesně dostáváte a kolik za co měsíčně zaplatíte. Třeba tam společně něco vykoumáme
Tak znova na dceru dostavam 4100; +dostavame neceli 2000; přídavky na bydlení najen plus poplatky nám vyhazijou na 6000; a přítel nedostává nic je napracaku ale nemá podporu protože nemá obdelany rok jsme mládí a práci si hledá ale není to nic jednoduchého
@Petulka 1100 píše:
Tak znova na dceru dostavam 4100; +dostavame neceli 2000; přídavky na bydlení najen plus poplatky nám vyhazijou na 6000; a přítel nedostává nic je napracaku ale nemá podporu protože nemá obdelany rok jsme mládí a práci si hledá ale není to nic jednoduchého
Není nic jednoduššího, než si najít jako chlap práci, když není vybíravý. Může jít někam k pásu a přitom si jledat něco lepšího. Zaráží mě, že od určitých typů lidí slyším ty samé výmluvy ![]()
@Petulka 1100 aha takže rd na 4 roky, no tam jediná rada je urychleně najít jeden z vás práci
. jiná rada asi ani neni
, hmotka? ale to nevim jak přesně funguje. S rd na 4r se vyžít nedá proto jeden musí chodit do práce, i kdyby zatim jen brigády ![]()
Brigáda se dá najít vždycky, pokud člověk nebydlí na samotě v lese, kilometry od civilizace. A proč nejede makat třeba někam s dělníkama? Sice by nebyl přes týden doma, ale přinesl by peníze.