Nevím co s dcerou - bezmoc

Anonymní
30.8.23 14:09

Nevím co s dcerou, bezmoc

Zdravím,
už si nevím rady s dcerou(14). Na začátku roku potkala staršího kluka(22) Momentálně je v ústavní výchově, ze které soustavně utíká. Od září má nastoupit do psychiatrické léčebny, protože neví co s ní. Jelikož jsem úplně hloupá, tak přestože je na útěku, občas ji vídám, dokonce jsem kvůli tomu měla zařízen byt. Vzala jsem ji i na dovolenou, abychom měly čas si spolu promluvit. Dělám to i pro moji mámu, která tuto situaci hodně špatně snáší. Minulý týden jsme byli na dovolené a dcera spala u mámy každý den. Až při příjezdu mi řekla, že ji dcera kradla peníze(dohromady cca 3 500). No a včera telefonovala tomu svému, spěchalo se a já nedopatřením odjela bez svého telefonu. Mám nejnovější model iphonu. Napřed slíbila, že mi ho donese a pak už jen když ji dám PIN. Na to jsem reagovala, že nejsem úplně blbá. Nakonec to dopadlo tak, že ho moje máma musela od dcery a toho přítele za 2 500,– odkoupit zpět.
A na co se ptám? Po tom všem, co dělá už jsem tak zklamaná, že ji nechci ani vidět. Je mi jedno, co dělá a co s ní bude. Jsem jako matka normální? Nevzdávám to moc brzo? Co vše jste ochotné odpustit vy?

Děkuji za každý názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.8.23 14:14

V tom budou drogy na 99%.
Nemáte to vubec jednoduchý teda ani trochu.
Kdyz jsem byla mlada taky jsem zkousela ledascos, ale nejhorsi asi bylo, kdyz me mama vyhodila proste a nemela jsem se kam vratit. Zadna babicka nic takového. Pokud ji bude babicka “podporovat” muze to zajit jeste daleko hur. Nejhorsi je, ze za ni mate stale zodpovědnost. Odvezla bych ji na psychiatrii nebo léčení.

• Citovat
  • Upravit
8302
30.8.23 14:17

Ano, jsi úplně normální máma, která už toho má naloženo tolik, že je toho na jednu ženskou moc.
:kytka:
Je mi to líto.
Dcera by potřebovala nerandit s chlapem, který neřeší, že je ještě dítě pod zákonem. :cert: Co tvůj manžel? Nemá chuť si ho podat?

Jinak ti přeji, aby tvé dceři ta léčebna pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.23 14:19
@Zeoli píše:
Ano, jsi úplně normální máma, která už toho má naloženo tolik, že je toho na jednu ženskou moc. :kytka:
Je mi to líto.
Dcera by potřebovala nerandit s chlapem, který neřeší, že je ještě dítě pod zákonem. :cert: Co tvůj manžel? Nemá chuť si ho podat?Jinak ti přeji, aby tvé dceři ta léčebna pomohla.

Manžel není její otec a je to složité, takže se do toho montovat nemůže. Nesouhlasil s tím, že jsem stále na ni tak ´´hodná´´
No, napřed ji musí policie chytit, aby ji tam mohli odvést..

• Citovat
  • Upravit
17045
30.8.23 14:21
@Anonymní píše:
Zdravím,
už si nevím rady s dcerou(14). Na začátku roku potkala staršího kluka(22) Momentálně je v ústavní výchově, ze které soustavně utíká. Od září má nastoupit do psychiatrické léčebny, protože neví co s ní. Jelikož jsem úplně hloupá, tak přestože je na útěku, občas ji vídám, dokonce jsem kvůli tomu měla zařízen byt. Vzala jsem ji i na dovolenou, abychom měly čas si spolu promluvit. Dělám to i pro moji mámu, která tuto situaci hodně špatně snáší. Minulý týden jsme byli na dovolené a dcera spala u mámy každý den. Až při příjezdu mi řekla, že ji dcera kradla peníze(dohromady cca 3 500). No a včera telefonovala tomu svému, spěchalo se a já nedopatřením odjela bez svého telefonu. Mám nejnovější model iphonu. Napřed slíbila, že mi ho donese a pak už jen když ji dám PIN. Na to jsem reagovala, že nejsem úplně blbá. Nakonec to dopadlo tak, že ho moje máma musela od dcery a toho přítele za 2 500,– odkoupit zpět.
A na co se ptám? Po tom všem, co dělá už jsem tak zklamaná, že ji nechci ani vidět. Je mi jedno, co dělá a co s ní bude. Jsem jako matka normální? Nevzdávám to moc brzo? Co vše jste ochotné odpustit vy?Děkuji za každý názor

Její partner není stíhán za pedofili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.23 14:22
@Králičice píše:
Její partner není stíhán za pedofili?

bohužel ne, dcera zapírá, že by spolu něco měli, takže je na tohle zákon krátký. To už jsem zkoušela dávno podat TO

• Citovat
  • Upravit
Uslava
30.8.23 14:23
@Anonymní píše:
V tom budou drogy na 99%.
Nemáte to vubec jednoduchý teda ani trochu.
Kdyz jsem byla mlada taky jsem zkousela ledascos, ale nejhorsi asi bylo, kdyz me mama vyhodila proste a nemela jsem se kam vratit. Zadna babicka nic takového. Pokud ji bude babicka “podporovat” muze to zajit jeste daleko hur. Nejhorsi je, ze za ni mate stale zodpovědnost. Odvezla bych ji na psychiatrii nebo léčení.

Co by se stalo, kdyby tě máma nevyhodila?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.23 14:26

:hug: některé děti jsou holt problémové.. taky mám se čtrnáctkou aktuálně dost založeno, po včerejší scéně (dalších z mnoha, její výrazy sem psát nebudu co podle ní jsem), kdy opět za jediný den udělala z bytu smetiště, kůlničku na dříví a mimo jiné odmítla to uklidit (nejslušnější věta byla asi " Hej, brácho, drž už hubu") šla (zřejmě dočasně, uvidíme) bydlet k tatínkovi..
snad ji zvládne líp.. sice brečím, ale ve finále se nám s jejím sourozencem ulevilo, byla zlá na nás oba a dlouhodobě to nemělo řešení, ani po dobrém, ani po zlém…
takže tě chápu… úplně bych ji na tvém místě nezavrhla, musí vědět, že ji máš pořád ráda, ALE žádné azyly a podpory v útěcích, potřebuje ústav a pravidla a později pomalou nápravu… uvidíš, držím palce… vám i nám…

• Citovat
  • Upravit
53190
30.8.23 14:29
@Anonymní píše:
Manžel není její otec a je to složité, takže se do toho montovat nemůže. Nesouhlasil s tím, že jsem stále na ni tak ´´hodná´´
No, napřed ji musí policie chytit, aby ji tam mohli odvést..

Psala jsi, že se s ní vídáš a spává i u tebe doma. Takže já osobně bych s čistým svědomím až bude zase u tebe zavolala PČR a nechala jí odvést. Jestliže jí uzavřou na psychiatrii, dostane se alespoň na nějakou dobu z vlivu toho úchyláka, zbaví se všech případných svinstev, co jí asi v krvi běhají a uleví se i tobě a babičce. Bohužel, na tyhle problémy pomáhá jenom být tvrdá a nic si nevyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15439
30.8.23 14:39

Ty jsi sem už psala, viď? Myslela jsem na tebe :kytka:, zda už je dcera doma, koukám, že je to bohužel stále stejné. Těžko radit, ale přikláněla bych se k @unuděná a pokud už uvažuješ, že s dcerou přerušíš kontakt a nebudeš se o ni dál zajímat, což se nedivím, je to obranný mechanismus, aby ses z toho úplně nezbláznila, tak bych tu policii taky zavolala. Zamknout a zavolat je. Nic jiného asi v tuto chvíli dělat nemůžeš. Krade, okrádá vlastní rodinu, toulá se, do školy taky nechodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
30.8.23 14:48

Normální jste. Znám velice podobný případ ze svého okolí. Tam ji babička vždy podporovala a podporuje ji i dnes, a to jí s přítelem i nabili ústa. Ukradla jí na co přišla, kradli spolu po okolí, potřebovali na fet. No a brzo jí bude 18 let, s tím svým přítelem feťákem má dítě asi půl roku a on momentálně sedí na 3 roky. Také neustále utíkala z disgnosťáku. Její matka bohužel už nežije a všichni příbuzní kromě babičky od ní daly ruce pryč. Šance na nápravu je u ní mizivá. Je to její volba, ona si tak vybrala. Nechte ji být, nenechte se okrádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
30.8.23 15:02

Ja te jako matka chapu, nikdy jsrm nastesti nebyla v podobne situaci, ale kdyby se z potomka vyklubal takovy nebo i horsi nepodarek, tak bych taky nechtela se s nim vidat, nebyl by duvod.

Nedavno bylo na netu o klukovi 18 let, autistovi, ktery diky tehle nemoci asi, fyzicky a to dost krute, napadal svou matku - tady jsem si rikala, ze bych se tedy co nejdriv tak9veho potomka tedy zbavila a soupla ho do ustavu. Bez vycitek a byla bych jen rada, ze jsrm si zachranila zivot a sve zdravi. Vse mame totiz jen jedenkrat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naydra
30.8.23 15:36

Zkušenost s tímhle naštěstí nemám a doufám, že ani mít nebudu. Na tvém místě bych vedla dceru k léčení – tj. udala ji na policii. Je ještě dítě, potřebuje pomoc a dostat se mimo toxické prostředí (vztah).
Když se řeší drogy, tak se doporučuje nechat ty děti padnout na dno, což je pro rodiče hrozně těžké. Z okolí ale vím o několika feťácích, které se rodiče snažili držet a podporovat, a zkušenost je, že to byla špatná cesta, protože ty děti se z toho nedostaly. Někdy je tedy lepší přestat být hodný rodič a nechat dítě pocítit důsledky svého chování. Možná ses do té fáze dostala, a proto máš pocity, které máš. Je ale také dobré, aby dcera věděla, že když bude normálně fungovat, tak jste připraveni ji bez výčitek přijmout zpět. Je jí čtrnáct let, je v pubertě, život má před sebou, tohle pro ni může být důležitá kapitola, ze které se poučí, takže není dobré ji úplně odříznout a dát jí pocit, že není cesta zpět.
Měla bys také zjistit, z jakého důvodu se takhle chová. Píšeš také, že manžel říká, že jsi na dceru moc hodná, zkus se zamyslet nad tím, zda v něčem nemá pravdu a zda ten její přítel díky tomu nemá očekávání, že je budete finančně podporovat.
Držím palce, ať se vám povede dát dceru dohromady.
A tvoje pocity nesoudím, naopak si myslím, že jsou v tomhle okamžiku i správné, jen bys měla být připravená dceru přijmout zpět, když pochopí, že udělala chybu a bude se snažit o nápravu.

• Citovat
  • Upravit
34373
30.8.23 15:42
@Anonymní píše:
Zdravím,
A na co se ptám? Po tom všem, co dělá už jsem tak zklamaná, že ji nechci ani vidět. Je mi jedno, co dělá a co s ní bude. Jsem jako matka normální? Nevzdávám to moc brzo? Co vše jste ochotné odpustit vy?Děkuji za každý názor

Ne, nevzdáváš, tohle je situace, která je prostě na nic. I kdybys udělala já nevím co, tak to nepomůže. Je potřeba, aby byla pod dozorem. Tedˇje v telecím věku a nedochází jí, co takovým chováním způsobuje. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
30.8.23 16:46

Pokud k vám „na útěku“ přijde, zamknout a zavolat policii. Ale musíte být celá rodina zajedno. Policie zároveň vyhodí jejího frajera, pokud chodí s ní. Stejně ji má jen coby pokladničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí