Neustále otázky a opakování u 4 leté dcery

Anonymní
25.8.23 08:51

Neustále otázky a opakování u 4 leté dcery

Ahoj jsem už v koncích s nervami dělají to i vaše děti dcera 4 roky a neustále se mě ptal na to samé dokola třeba muži jít do bazéna ano můžeš jit a za minutu znova a třeba 10× i když odpověď dostane furt dokola. Poté tu máme že se neustále kontroluje sedí na gauči nic si neudělá a z ničeho nic se mě ptal mám tu něco odpovím ne nemáš a ona zas ani za chvíli ani zítra ani nikdy ne nemáš tam nic a za chvíli zas ukáže někde jinde. Už jsem opravdu v koncích jestli to dělají i jiné dítě nebo co to vlastně je 🤦🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.8.23 09:01

Dělá to i syn ve skoro 10 letech. Za mě normální. U prvního jsem to odbourala tím, že jsem se ho zeptala, co jsem mu odpověděla. Tady to je 50:50. Někdy se podaří, někdy ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.23 09:07
@Anonymní píše:
Dělá to i syn ve skoro 10 letech. Za mě normální. U prvního jsem to odbourala tím, že jsem se ho zeptala, co jsem mu odpověděla. Tady to je 50:50. Někdy se podaří, někdy ne.

Také to tak právě děláme a zatím nic jsem ráda že to není jen u nás 🤦🏼‍♀️ je to na palici ale :D

• Citovat
  • Upravit
1551
25.8.23 09:29

Taky máme, stále ty stejné otázky dokola, ujišťování, že to bude tak, jak jsme řekli, vyptávání jestli může, nebo ne, idkyž už odpověď zná, případně i vymýšlení kdy něco může a kdy nemůže - doma neběháme, běháme venku - ale rychle chodit můžu, když potřebuju na záchod, že?
Odpovídám na to otázkou - Co myslíš? - na kterou si většinou odpoví tím, co jsem už řekla. Občas je to intenzivnější, občas méně, zatím jsem nepřišla na to, čím to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
25.8.23 09:45

Nam to dělá osmilety syn. Občas už stačí můj pohled, na to on odpoví úsměvem a je to. Ale někdy se zamotame v kruhu stejných otazek a ve výsledku jsme z toho na nervy oba.. snad z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3806
25.8.23 10:00

Náběh na OCD? Spíš je jen divná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
25.8.23 10:12

Zakladatelko, dcera to dělala také, stále se na něco ptala, někdy si pak i sama odpověděla. :mrgreen: Přejde to, neboj. Jen vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
25.8.23 10:27

Podle mě je to normální dělá to většina deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
25.8.23 10:31
@Sadman píše:
Náběh na OCD? Spíš je jen divná. :D

divná? normální dítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
25.8.23 10:41

Naše to taky dělá už několik let. Je jí devět. Zřejmě je to normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3806
25.8.23 10:43
@mojmira píše:
divná? normální dítko

Vzdyt jooo. Matka by se mela hodit do klidu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
25.8.23 10:57

Na mnohokrát zodpovězené otázky docela funguje „co myslíš“.
Když byla ještě menší a jela nekonečný cyklus „a proč?“, tak pomáhalo zeptat se, na co se mě vlastně ptá.
Celkově se osvěsdčuje odpovídat tak, aby jí to pokud možno zavařilo mozek :)
(pokud je to už po Xté, anebo se ptá jen aby se ptala. Na nové a seriózní dotazky odpovídám samozřejmě normálně)
Máš normální dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.8.23 12:13

Neteř to dělá taky. Spíš než OCD - vyžadování pozornosti a zkoušení hranic. Jak je starší, tak se to zmírňuje a vnímá, že ne vždy jí bude odpovězeno, tak ji to už unavuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.8.23 13:05

A vy jste to jako děti nedělali? Úplně mi vytanula vzpomínka, jak jako kolovrátek opakuju jedno a totéž, protože jsem chtěla tak trochu provokovat. U babičky to celkem prošlo, u mámy stačilo 3× a jediný její pohled stačil k tomu, abych toho nechala. Dítě zkouší, co si může dovolit. :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.8.23 14:04

Totéž. Pořád dokola. Je to normální, ale normálně na zcvoknutí. Přepnu do módu automat, přestane ho to pak za chvíli bavit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí