Nevím co si počít se synem - máme jít k psychologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.6.25 22:01
@Gituš píše: Více

Taky je můžu doporučit. Já je používala v práci, vadí mi určité frekvence hlasů, hlavně ženských a jiné specifické zvuky. Dost to pomohlo. Mám přecitlivělost na některé vjemy a snadno se zahltím. Mám ADHD a to pak přispívalo k meltdownum, dost se do zredukovalo tímhle a i migrény ustaly.

• Citovat
  • Upravit
10778
11.6.25 22:05

Syn je taky od mala hodne citlivy na hluk. Na prvnim stupni to bylo celkem v poho, mel asi klidnejsi tridu, ale ted na 2. stupni vyfasnul tridu o 20 klukach a to je jina rezba. Takze nosi na prestavku a nekdy i v hodine ucpavky do usi. Ma Alpine plugies, detske, jsou trochu mensi do detskeho ucha a nejsou nijak napadne. Predem se zeptal jednotlivych ucitelu, proc to potrebuje a jestli jim to nevadi, nekteri se tomu divili, ale toleruji to vsichni. Jakmile zjistil, ze mu to pomaha, tak je fakt pouziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.6.25 22:08
@Luboš P píše: Více

Ano může pomoct. Na střední a vysoké škole, už takový problém mít nemusí. Z některých věcí dítě „vyroste“, nebo si zvykne/přizpůsobí se/ nebo se na nich pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.6.25 22:19

A do skolky tedy nechodil? Tam fungoval jak?

Za me by bylo fajn zjistit, proc vubec ma takovy vztek na ty deti. Co vadi a co by pomohlo. A druha vec, jak zvladat to nastvani jinak.

Nastve se v zivote jeste milionkrat, musi se naucit, co s tim jinyho nez prastit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.6.25 22:27
@Anonymní píše: Více

Poradna, psycholog, diagnóza, asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 22:34
@hanka.br. píše: Více

Tomu bych moc nevěřila. My jsme v první třídě pro syna několikrát i byli, protože seděl v koutku, držel se za uši a brečel. Doma jsem ho hned dávala spát s migrénou. V PPP jsme byli, ale diagnózu jsme vyřešili až letos, v první třídě dostal doporučení, aby chodil do šatny dřív s asistentkou, kterou ve třídě neměli, tak s ním chodila asistentka z paralelní třídy. To vydrželi asi týden, pak jsme pořídili sluchátka. Přestávky směl trávit na chodbě.

• Citovat
  • Upravit
10979
11.6.25 22:51

No, na jednu stranu ho chápu.
Na tu druhou to bude mít těžké…
Dečka jsou jak zvířata.
Až na to, že je to takové nespravedlivé přirovnání.
Mladší dcera má až na pár výjimek docela štěstí, vedlejší třída je hlučná nehorázně.
I straší dcera má poměrně hlučnou třídu. Přišla jedna žákyně a v životě prý takový mumraj nezažila, jen si četla a ideálně ať si jí nikdo nevšímá.
Pak o rok později nastoupila podobná a jsou spolu v klidu.

Takže ať si k sobě najde někoho podobně klidného.

Taky nesnáším, když je zbytečný hluk, taky ve mně stoupá agrese a vztek.
Já jako dítě ok a to jsem se nacházela ve velké, ale klidné třídě. Těžko uvěřitelné, bylo nás 38.
Jenže asi jsme jinak poslouchali, učitelce se stačilo podívat a byl klid…

V dospělosti taky vyhledávám klidnější kolegy a těm rozjívenym se vyhýbam.
Taky bych je asi jinak musela profackovat.
Prostě to vyvolává nepokoj v duši.
Jako dospělá mám i výhodu, že jim umím elegantne sdělit, ať jdou do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
12.6.25 05:40

Jeho vnímání a chování mi přijde dost nestandardní, takže psycholog určitě.
V podstatě nezvládá to, co většinová společnost zvládá běžně, takže je možné, že tam třeba nějaký problém bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
12.6.25 06:35

Rozhodně psycholog, mohl by najít počátek problémů a pomoci mu. Menší kolektiv bys těžko někde hledala, bude potřeba s tím pracovat a asi to bude dlouhá a náročná cesta. Čekací doby bývají docela dlouhé, budou prázdniny..objednej ho ještě dnes a držím palce.
Zkus ještě dotaz směřovat do Poradny dětského psychologa třeba ti jako první pomoc něco pořadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
12.6.25 19:22

Zakladatelko, syn může mít poruchu autistického spektra, treba aspergera, ale netroufám si házet diagnózami. K psychologovi bych proto zašla, zvlášť pokud mívá výbuchy vzteku, vadí mu hluk, větší počet lidí, pokud třeba nezvládá sociální kontakty, nevím…těch informací je málo. Vždycky je lepší jít k psychologovi zbytečně než vůbec a nepomoci vlastnímu dítěti se vyrovnat se sebou a společností. Všechno je o včasném záchytu. Cítíš nejspíš správně, že něco nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.25 19:28

@Veveří mívá to jen ve škole…nikde jinde!!! Hluk jako takový mu nijak extra nevadí, spíš dětský křik…hlasitou hudbu třeba dává v pohodě a sociální kontakty taky bych řekla ok, jak jsem psala rozumí si více s holkama…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi