Nevím co si počít se synem - máme jít k psychologovi?

Anonymní
11.6.25 21:07

Nevím co si počít se synem

Hezký večer, syn chodí do první třídy, odmala mu celkem vadil větší kolektiv, je buď rád sám nebo s jedním dvěma dětmi, především holkami. Od doby co nastoupil do první třídy, se to jen veze. Učitelka mi píše v podstatě týden co týden. Je to v podstatě pořád dokola. Někomu ublížil buď sám od sebe nebo na základě toho, že ho někdo provokoval. Pak mu to neadekvátně vrátí. On mi sám řekl, že mu ve třídě vadí hluk. Už ve školce mi občas říkal, že mu vadí, když některé děti brečí. Jenže teď mi právě řekl, že mu hodně vadí velký hluk o přestávce…chápu to, je to poměrně velká třída, kde je hodně dominantních dětí. Když jsem se ho zeptala proč dětem ubližuje, tak mi odpověděl, že jen že je mu to líto a rozplakal se. Vůbec nevím, jak s tím vším naložit. Domlouvat se snažím denně. Co mě zaráží, doma je naprosto v pohodě, své ségře nikdy neublížil nám také ne. Doma s ním nemáme větší problém. Jak situaci řešit? Myslíte, že by bylo třeba dobré zkusit psychologa? Už nevím co dál…desím se každé zprávy od učitelky. Předem díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
11.6.25 21:14
@Anonymní píše: Více

Víš, že mu vadí velký kolektiv. Víš, že mu vadí hluk. Přesto jsi ho dala do velké třídy, kde zákonitě je hluk. A proč se chová, tak jak se chová? Protože je neustále ve stresu a už to nezvládá. Co chceš na něm opravit u psychologa?
Vždyť jediné, co potřebuje, je menší kolektiv. Tak ho dej na školu s menším kolektivem a bude kluk vyléčený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 21:15

@Kipa22 je to vesnická škola, bohužel je tam více dětí 23, tady v okolí to bude všude stejné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.25 21:16

@Kipa22 takže tohle vše je moje chyba…aha…děkuji

• Citovat
  • Upravit
45
11.6.25 21:17

Ano já souhlasím, zkusila bych se podívat na nějakou menší školu. Kde je atmosféra více rodinná. Psychologem nic nezkazíte, můžete to zkusit. Ta škola a třídní kolektiv však bude zásadní, aby byl v klidu a fungoval normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.6.25 21:20

Aha čtu to až teď, rozumím. Tak v tom případě se zkuste obrátit na toho psychologa. Povídejte si doma o všem, co daný den prožil, kdy měl jaké pocity. Jestli vyučovací hodina byla dobrá, jestli se o přestávce cítil nervozní atd. Vracejte se k situacím i zpětně. Ještě mě napadá, mají děti možnost jít o přestávce na nějakou zahradu? Možná by mu to prospělo, změnit aspoň na chvíli prostředí a ten hluk trochu ustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 21:22

@Ada67 o přestávce určitě ne…podle toho co jsem pochopila a potvrdila to i učitelka, tak je to tak že nezvládne v tu danou chvíli vztek, který má…právě v tom daném okamžiku

• Citovat
  • Upravit
45
11.6.25 21:25

Tak určitě ten psycholog no. Se vztekem se dá pracovat naštěstí, je ještě malý, naučí se, jak zvládat tyto situace a bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
11.6.25 21:27

Co nějakou formu senzorické ochrany na tu přestávku? V tomto případě sluchátka proti hluku…
Chápu rozrušení ze senzorických podnětů. Možná by se senzorickým zpracováním pomohl ergoterapeut… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.25 21:31

Řekla bych, že ten počet dětí je ještě docela fajn. Ale když mu to vadí a má kvůli tomu problémy, tak bych asi opravdu pátrala po jiné škole. Nejdříve to možná probrat s nějakým psychologem. A má ve škole dobrého kamaráda?
Je mi vždy moc líto, když nějaké dítě ve škole trpí, protože já sem tam taky trpěla. A vyrovnávám se s tim ještě teď skoro ve 40. Každopádně zas asi nelze dětem totálně umetat cestičku. Ale rozhodně pomoci ano. Řešit. Držim palce, ať je chlapec spokojený. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76612
11.6.25 21:38

tak 23 dětí není velká třída, u nás je 21 dětí a všichni to považují za naprostý luxus, že je ve třídě tak málo dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
11.6.25 21:39

Zkusila bych špunty do uší, eventuálně spešl špunty od značky loop. Je to tuším asi německá značka (?), mají i dětskou variantu. Za mě je to super.

Mají různé druhy špuntů do uší, umí odhlučnit největší hluk,, ale člověk je i přes to schopen třeba slyšet, co druhý říká. Myslím, že by mu to mohlo pomoci se snížením stresu, pokud ho ten ruch fakt zneklidňuje a irituje.

Za mě je to super věc, já je používám do metra, mám bezproblemovou zkušenost i s dodáním z DE do schránky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
11.6.25 21:51

Vy, kteří radíte menší třídu, když mu vadí třída s 23 dětmi, myslíte že to vyřeší třída s 15 dětmi? A myslíte, že se najde ještě menší třída? A co na druhém stupni, na střední. případně na vysoké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.25 21:57

Syn funguje nejlépe v kolektivu do 10 dětí. Ve škole jich je 22, máme kliku, o rok výš je jich 28. Teď je v páté třídě a zvládá to už lépe. Méně ubližuje sobě i ostatním. Taky jsme si užili vztekání.
Nosí hodne hluchatka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.25 21:59

My bohužel chytli nejsilnější třídu, u dcery jich je jen 13 a musím říct že vše je naprosto super…vím že tohle by mu hodně pomohlo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi