nevím, jak sál

Šárka
20.5.04 13:27

nevím, jak sál

Vážené maminky, prosím poraďte.

Máme doma 10-ti denní mimčo. Pokud je vzhůru, tak jenom pláče, dává si pěst do pusy, nenechá se ničím zabavit a jen chce něco dudlat. Vydrží plakat i 3 hodiny bez ustání, než zmožen usne. Na pochování nereaguje, větry mu odchází dobře. Hladov není (plné prso jen dudlá a nic nevypije, pláče i když je zrovna nakojen). Dudlík odmítá, občas se chvíli zabaví svým palcem nebo mým prstem v puse.

Co je menší zlo dudlík nebo palec? Jak a kdy ho to pak odnaučit? Existuje i jiné řešení, jak ho zabavit?

Za radu děkuji, Jiřka
zkopírováno z mailu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Šárka
20.5.04 13:29

nejde nám kojení

Mám problém,
máme doma 8 týdenní holčičku a od začátku kdy jsme začaly kojit mám s ní hrozné problémy, stále se pouští bradavky nevydrží chvilku v klidu ,kolikrát její pláč není k utišení, většinou se sklidní až po čaji z lahve,, zkoušela jsem i změnit polohy ale také to nezabralo, myslíte že jsem bez mléka, dělám něco špatně?
moc ,,díky za odpověd,
zkopírovano z mailu

• Citovat
  • Upravit
830
20.5.04 22:21

Maminko Jiřko,
tohle tak trochu znám, máme 8týdenního kloučka a už v porodnici stále plakal, sotva jsem ho odpojila od prsu, nakonec od sestřičky dostal dudlíčka, jenže ten mu stále vypadával z pusinky, byl to ten anatomický tvar, tak jsme ho nakonec vyměnili za ten nejobyčejnější gumový a seděl mu jak přibitý :D .
A k dotazu jestli je lepší dudlík nebo prst, na tuto otázku mi moje maminka odpověděla, že dudlík se dá přecijenom zahodit, ale s prstem to bude horší.Sání je pro miminko ta nejzákladnější potřeba, je mu to příjemné, náš Tobík by také nejradši byl neustále „u zdroje“, tak vyzkoušejte jiné tvary dudlíčků, ne všechny miminka přijmou třeba ty krásné silikonové. Máme dva kluky a oba měli nejradši ty obyčejné gumové (ty se dají krásně vydudlat do neskutečných tvarů :lol: ).
Teď v těch 8 týdnech to už je lepší, už tolik nepláče, už se i na nás směje :D , tak hlavu vzhůru a vydržte to, ono to BUDE lepší!

Maminko s 8tt holčičkou,
pokud chcete kojit, nevzdávejte to, zkuste si zavolat na horkou linku kojení (číslo bohužel nevím, naštěstí jsem ho nikdy nepotřebovala, ale snad se ozve někdo, kdo ho bude znát), tam Vám určitě poradí, dokonce existují něco jako laktační poradci, ti dojíždějí za maminkami a radí.
Ještě mě něco napadlo, můj bratr prý byl nějak líný sát, tak mu moje maminka odstříkávala mlíčko a dávala mu ho z láhve. Pokud Vaše holčička z láhve pije, asi bych to nakonec zkusila, pokud by se nedařilo kojení. Držím Vám palce, ať to zvládnete co nejdříve!
Zdraví Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.5.04 23:27

Ahoj Šárko,
Doufám, že se aspoň někdy trochu vyspíš a máš nějakou pomoc. Pravdou totiž je, že miminka prostě pláčou a i když jim chceme pomoci, nic nenaděláme. V poradně mi bylo řečeno, že kolem šestého týdne života se začnou trochu uklidňovat a frekvence proplakaných hodin se zmenšuje. Tak to také u nás fungovalo.
Moc dobře si ale ještě pamatuji, jak jsem šílela, že malému určitě něco strašného je, protože jinak by takhle přece určitě nenaříkal…Okolí mě ale uklidnilo, že je to normální. Také jsem si už říkala, že se mi asi rozskočí z toh řevu hlava.
Také jsem vychytávala jestli dudlík a nebo prst…a pak prostě nechala věcem volný průběh. Dudlal dudlíka i prst, ale po pár měsících pomalu přestal s obojím. Já si říkám, že pro novorozeně je celý tenhle svět, porod a všechno něco tak nového a stresujícího, že jestli si třeba budou cucat pro uklidnění loket a bude to fungovat…tak proč ne.
Měj se krásně a hodně radosti s maličkým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí