Dovolená u moře

36
11.5.04 23:30

Dovolená u moře

Zdravím maminky a jejich drobotinu!
Tak už přemýšlím nad dovolenou, kterou chceme strávit s manželem a naší žabičkou u moře v Chorvatsku. A tak mě napadlo přemýšlet společně s vámi. Myslím, že nebudu jediná, která si ráda nechá poradit, co s sebou nezapomenout a co se určitě bude hodit.
Jak to třeba děláte s jídlem u dětí, kterým ještě nebyl rok, co koupání v moři a co vzít v lékárničce pro mimi? Budou se hodit všechny postřehy!
Díky předem
 Tajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
12.5.04 10:55

Ahoj Tajko,
loni jsme jeli na dovču do Chorvatska se sedmi měsíčním synkem a letos jedeme zase. Plně jsem kojila, tak jsem si s jídlem nedělala starosti. Jelikož jsme tam byli měsíc, tak jsem mu začala dávat ovocné pyré z dostupného výběru. Měl to jako zpetření jídelníčku. Chtěla jsem totiž plně kojit do 8. měsíce, neboť jsme alergici. Navíc se nedoporučuje dělat moc velké změny při pobytu v jiném prostředí. Vzala jsem si sebou i Sunar pro případ, že bych přišla o mléko. Co se týká léků měli jsme doporučené od lékařky Paralen čípky, Hylak na průjem, něco proti otokům po štípnutí hmyzem a na spálení od sluníčka , teploměr. Na štěstí jsme nic nepotřebovali.
Jinak co se týká balené kojenecké vody, to byl problém. Měli jsme ji sebou, neboť Chorvati nejsou ještě zvyklí ji používat, a tak neni moc dostupná a je drahá. Byli jsme na ostrově Brač a tam jsem ji nesehnala.
Koupání v moři bylo v pohodě, malej měl vždy plavky, tričko a klobouček, aby se nespálil. Chce to sebou slunečník na pláž.
Teď už mě nic nenapadá, pokud si vzpomenu, tak ještě napíšu.
Pa Štěpík a Martin 18m

• Citovat
  • Upravit
1089
12.5.04 20:40

Ahoj Tajko, taky přemýšlíme o dovolené v Chorvatsku, tudíž jsem ráda, že jsi zařadila toto téma.
Synovi bude v září rok, chceme jet v druhé půlce (září), poněvadž se nám to zdá ideální (z hlediska počasí, už nejsou taková vedra) a hlavně všichni odjíždějí domů, je tam volno , moře teplý atd…
Jestli pojedete autem, určitě bych si vzala co nejvíce věcí s sebou, i když si nebudeš jista, zda je použiješ. Specielně vody, přesnídávky (já je používám jen na cesty, ale raději mám vždy nějakou po ruce). Většinou si tam vaříme, takže brambory , mrkev, rýži na polévky raději vezeme s sebou. A na svačinky může být ovoce. Určitě není dobré měnit stravovací návyky. Pokud kojíte, je to určitě plus. Taky berem džusy, které ředíme vodou. My ještě nejíme kašičky, ale asi bych je taky vzala (instaní, jsou rychlé..) Teď docela používám mixérek, ale u ročního dítěte to asi nebude nutné, možná na nějaká pyré..
Jinak kočárek nebo šátek na nošení.., hračky,knížky pro děti, deka, slunečník, nafukovací matračky, krémy, základní léky (doktorka Ti určitě taky poradí, ale v předchozím příspěvku jich bylo, myslím, dost.) Nádobí, které používám po mimi.. Píšu, co mě napadá, ale asi to nění žádná osvěta, co??
Ještě máme takovou rybičku (používáme ji v plavání) kolem pasu, je lepší než kruh, poněvadž z toho dítě nemůže vypadnout, tu berem určitě..
A jak je to vlastně s pojištěním???
Taky už vím, že vyrazíme „po koupání“ a pojedeme přes noc. Máme to vyzkoušený z delších cest. Děti tu cestu alespoň prospí (proto jsme si taky pořídili polohovací autosedačku).
Už budu končit, když mě něco napadne, ještě přidám příspěvek.
Moc se těším na to cestování, určitě to bude super.
 Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
3.6.04 08:46

Já cestovala s malou od jejího narození, a to občas hodně daleko :lol: ,jestli můžu poradit, tak velkou zásobu kojenecké vody,zásobu plen a čistících ubrousků, hodí se i u vody na dezinfekci rukou,dál jídlo v prášku(krupička i s mékem, mléko)pokud ovšem nekojíš, já nemohla kojit tak to bylo komplikovanější.Z léků něco proti průjmu(ale ne uhlí)a zvracení teď si nevzpomenu na název je to prášek, v pytlíčkách který se rozpouští ve vodě a pak vypije, dá se to dát i dítěti od 1 měsíce, v lékárně ti poradí a není to drahé,dál něco proti komárům(repelenty)a mast po štípancích od komára.Do zástrčky si sebou kupte repelent s dávkovačem ten tekutý(není nikdy na škodu) :P a hlavně pro prcka ,krémy na a po opalování s co nejvyšším faktorem my používáme do teď 22 faktor.Sice se ti moc neopálí, ale také nespálí.Dál slunečník na pláž a plavací boty pro mrně,klobouček a delší tričko pro drobka kvůli sluníčku,nezapomeň na sluneční brýle my je používali asi od roku, malá je sice nechtěla, ale sluníčko je přece jen dost agresivní.Dnes bez nich neudělá ani ránu.Ber sebou na pláž dostatek pití a hlavně plovací rukávky pro nejmenší a nářadíčko na písek :P Ahoj a šťastnou cestu Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.6.16 15:40

Pěknou Neděli přeji :)

Chtěla bych se poptat, zda mi může někdo poradit nějakou pěknou dovolenou. S kamarádkou chceme odjet k moři, ale nějak nevíme kam.. Chceme co nejlevněji a nějakou dobrou lokalitu, vzhledem k tomu, že jedeme dvě svobodné slečny. Mátě někdo zkušenost?

Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
19.6.16 15:48

Záleží, co máte rádi - ruch a noční život nebo klid? Písek nebo kameny a skály? Velké vlny nebo klidné moře? Hodně zeleně, nebo široké pláže bez stromů? Jakou zemi si představujete? Kolik max. byste za dovolenou chtěly dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.6.16 16:02

@Adrasteia

Páni to je otázek :D Nám je to celkem jedno.. chceme si odpočinout a užít si to.. jestli tam bude zeleň, skály nebo písek, to už je asi fuk.. chtěly by jsme trochu noční život spíš asi.. No a představujeme si něco tak do těch 6 000 bych řekla.. žádné přehánění :) Země je jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.6.16 16:10

6000 euro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.6.16 16:23

@jakanas říkám co nejmíň, takže euro asi ne, že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
19.6.16 16:26

@A-nonym94 6tis na osobu je hrozne malo, to byste museli jet autem ve 4, spat v kempu a sami si varit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
19.6.16 16:26

Na stránkách hyperslevy jsou levné dovolené i za 3290kč s plnou penzí v Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15205
19.6.16 16:28

@A-nonym94 Za 6000kč možná tak na mácháč :lol: Last minut do egypta by se dal asi pořidit, kolem 10000 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.6.16 16:34

Tak ona taky nepíše kdy
takže třeba toto není špatný http://hotel.invia.cz/…our-1021641/?…

ale na konci září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.6.16 16:36

@Alušáček A to proč jako? Já byla 3 roky zpět v Chorvatsku za 5 000 s All inclusive autobusem v hotelu… ;)

Jinak mě spíš zajímají lokality, kdo ví trochu.. ano tady by to pro vás jako dvě, mladé svobodné bylo fajn.. naopak toto ne, tam je to spíš pro rodiny s dětmi..a takhle.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
20.6.16 12:05

Letos jedeme poprvé k moři s dvouletou dcerou, jedeme na ozdravný pobyt od OZP jinak bychom se tam asi nepodivaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí