Kdo platí neschopenku? Jak je to s PPM?

220
6.2.12 17:02

Nevím jak to bude,poradte...

Ahojky holky, :?
Potřebuju poradit mám kloučka bylo mu lednu 22.lenda 3roky.23.ledna jsem měla nastoupit do práce ale jelikož jsem zjistila že jsem těhotná a v práci děláme s lihem,lepidlem atd…tak mi šef doporučil at jdu na neschopenku…před tím sem si prodělala mimoděložní tak asi proto.. :? :?
Ale chci se zeptat tedka mi neschopenku bude platit zaměstnavatel??A z čeho mi to budou počítat??a kdo mi bude platit těch 6 týdnu před porodem??a jestli budu mít možnost si vybrat vyriantu jestli budu doma 3 nebo 4 roky…??Jsem s toho jelen… :nevim:
Jinak smlouvu mám na neurčito… :roll: :roll:
Omlouvám se za tolik otázek ale budu ráda když mi to někdo zodpoví,už jsem to hledala na netu ale jsem s toho absolutní debil… :think: :think:
děkuju moc…předem :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6350
6.2.12 17:09

Jsou teď sice od ledna novely, ale bude to podobné jako jsem to měla před půl rokem . Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel potom ZSZ až do konce. PPM vyplácí ZSZ od začátku. Pokud jsi na rodičáku, tak se ti to bude počítat z platu před první PPM.
Rodičák pokud si si mohla vybrat teď, tak si budeš moct vybrat znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
6.2.12 17:10
samida píše:
Jsou teď sice od ledna novely, ale bude to podobné jako jsem to měla před půl rokem . Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel potom ZSZ až do konce. PPM vyplácí ZSZ od začátku. Pokud jsi na rodičáku, tak se ti to bude počítat z platu před první PPM.
Rodičák pokud si si mohla vybrat teď, tak si budeš moct vybrat znova.

omluva SSZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.2.12 17:12

Mě totiž holky strašily že těch 6 týdnu před porodem nic nedostanu 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
6.2.12 17:17
Petka25 píše:
Mě totiž holky strašily že těch 6 týdnu před porodem nic nedostanu 8o 8o

To nevím proč?, pokud jsi zaměstnaná, smlouvu na neurčito, nevidím důvod :nevim: ..Třeba někdo poradí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65414
6.2.12 17:25

Dostaneš stejně jako u prvního…máš smlovu na dobu neurčitou,takže se neboj,penízky budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.2.12 17:37

Důležité je, že máš smlouvu na dobu neurčitou. Pak se ti bude nemocenská počítat z tvojí mzdy před prvním dítětem (bez ohledu na to, kdo ti ji vyplácí, to je jen technická záležitost) a stejně tak se pak z původního platu (nikoli z nemocenské) počítá mateřská, na kterou pak z neschopenky přejdeš. Pak klasicky přejdeš na rodičák. Prostě stejný postup, jako u prvního dítěte, jen si pak budeš trošku jinak volit rodičák.

Petka25 píše:
Mě totiž holky strašily že těch 6 týdnu před porodem nic nedostanu 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.2.12 20:04

Háta x :Jak jinak si budu volit rodičák,to budu muset na 4 roky???Ono to jde udělat nějak s tím přítelem…že se nahlásí on a potom já..nebo tak nějak že jo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.2.12 20:05

Jo jinak holky mooooccccc vám děkuju za odpovědi.. :kytka: :palec:
Jsem hnedka klidnější… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65414
6.2.12 20:29

Háta asi myslela jinak odle toho nového systému co je ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 12:17

:palec: přesně tak Peti.
Zakladatelko, budeš si ho volit, ale už podle nových pravidel. Ne do dvou, tří či čtyř let věku dítěte, ale do tebou zvoleného počtu měsíců, z balíčku 220tis a max měsíční dávka je 11500.

Petra Z píše:
Háta asi myslela jinak odle toho nového systému co je ted…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
7.2.12 12:58

Já jsem možná opravdu netvrdlá… :lol: :lol:
ale když si teda zvolím na tři roky ..tak to vychází nějakých 6 tis.měsíčně…
Je to tak…?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 13:05

Záleží, kdy jdeš na MD (zda 6 nebo 8 týdnů před TP) a hlavně záleží na tom, do kdy si rodičák zvolíš, tedy počet měsíců, po které budeš rodičák brát. Dobu věku dítěte od skončení MD do doby, kterou sis zvolila, pak rozpočítáš na měsícční dávku z balíčku 220tis.

Petka25 píše:
Já jsem možná opravdu netvrdlá… :lol: :lol:
ale když si teda zvolím na tři roky ..tak to vychází nějakých 6 tis.měsíčně…
Je to tak…?? :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
7.2.12 13:10

No uvidíme zajdu na socialku a pozeptám se…já na tohle jsem opravdu dutá…ale moooccc děkuju.. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat