Nevím jak uklidnit dceru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.23 19:48

Nevím jak uklidnit dceru

Zdravím,
asi mám dceru hysterku.
Jelikož je dcera nemocná, tak jsme v pátek byli u doktorky, dělali ji výtěr z krku, hrozná scéna. Dceři je 6 let, takže se jí dá normálně vysvětlit, že to nebolí. Doktorka je naštěstí skvělá, ale i tak mi to přišlo blbý.

Asi to můj dotaz zní opravdu divně, ale je to u některé z vás stejné? Pravděpodobně totiž budeme muset k doktorce i příští týden a už teď se děsím, co bude za scénu příště. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5936
29.1.23 19:59
@Anonymní píše:
Zdravím,
asi mám dceru hysterku.
Jelikož je dcera nemocná, tak jsme v pátek byli u doktorky, dělali ji výtěr z krku, hrozná scéna. Dceři je 6 let, takže se jí dá normálně vysvětlit, že to nebolí. Doktorka je naštěstí skvělá, ale i tak mi to přišlo blbý.Asi to můj dotaz zní opravdu divně, ale je to u některé z vás stejné? Pravděpodobně totiž budeme muset k doktorce i příští týden a už teď se děsím, co bude za scénu příště. :roll:

Neříkat dceři, že to nebolí, ale že je to trochu nepříjemné. Je třeba říkat pravdu, jinak si zaděláš na několikaleté scény, nebude ti věřit a bude vždy čekat katastrofu. Prostě: Je to nepříjemné, ale nebolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22326
29.1.23 19:59

Ano, syn taky pekne vyvadi. Odber na covid byl zazitek. U nas se teda da vetsinou uplacet, tak bych to zkusila, tak. Dohodnout se, ze kdyz to pujde hladce a bez scen, tak bude… Takto to delam s ruznyma hnusnyma lekama. Lek a pak lentilka. Na nektere deti funguje, ze to, co se bude dit, tak se prehraje treba s plysaky jako divadlo. Dite se tim pripravi, co se bude dit, odzije si to dopredu a pak to jde v realu uz dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
29.1.23 20:10

Já mám hysterického syna, má teda teprve 3,5 roku, ale on nezvládne ani preventivní prohlídku, celé to proječel, zdrhal, když jsem si ho vzala na klín, tak zdrhal..nic jsme nezmerili, nezvážili ho, nic. To samé u zubaře, my jen vejdeme do ordinace a už ječí. Přitom žádný zákrok neprodělal 🤷a starší syn..rozhodně platí nelhat a říct pravdu, co se bude dít. Syn to sice pochopí, má i spoustu otázek, ale stejně pak třeba ječí a nechce (třeba odběry krve), nakonec to ale vždy zvládne a ani necukne. Jen ho „přemluvit“. Pak dostává odměnu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.1.23 20:15
@Anonymní píše:
Zdravím,
asi mám dceru hysterku.
Jelikož je dcera nemocná, tak jsme v pátek byli u doktorky, dělali ji výtěr z krku, hrozná scéna. Dceři je 6 let, takže se jí dá normálně vysvětlit, že to nebolí. Doktorka je naštěstí skvělá, ale i tak mi to přišlo blbý.Asi to můj dotaz zní opravdu divně, ale je to u některé z vás stejné? Pravděpodobně totiž budeme muset k doktorce i příští týden a už teď se děsím, co bude za scénu příště. :roll:

Ono to ale nepříjemný je, tak spíš připravit na tu nepohody, než jakob lhát, že to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6065
29.1.23 20:18

Nechoď na ten odber s dcérou. Nech je v ordinácii sama iba s doktorkou. Nebude mať v tebe „oporu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.1.23 20:18

A plus se zamyslet, jestli nestrasite doktorem obecně. Například nebudeš si čistit zuby, to nám paní doktorka vynada nebo to ti bude vrtat zub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.1.23 20:25
@Mkmkz píše:
Nechoď na ten odber s dcérou. Nech je v ordinácii sama iba s doktorkou. Nebude mať v tebe „oporu“.

To vazne? Holcicka je ocividne vystrasena a tohle ji fakt nepomuze. Rozhodne bych neopustila sestilete dite v prostredi, ze ktereho ma strach, tak ho opravdu neodboura. Navic u nas to ani neni mozne, aby rodic nebyl pritomen v ordinaci, musi tam byt celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
29.1.23 20:27
@Meggiska píše:
Já mám hysterického syna, má teda teprve 3,5 roku, ale on nezvládne ani preventivní prohlídku, celé to proječel, zdrhal, když jsem si ho vzala na klín, tak zdrhal..nic jsme nezmerili, nezvážili ho, nic. To samé u zubaře, my jen vejdeme do ordinace a už ječí. Přitom žádný zákrok neprodělal 🤷a starší syn..rozhodně platí nelhat a říct pravdu, co se bude dít. Syn to sice pochopí, má i spoustu otázek, ale stejně pak třeba ječí a nechce (třeba odběry krve), nakonec to ale vždy zvládne a ani necukne. Jen ho „přemluvit“. Pak dostává odměnu 🙂

Tak to mame stejny…Jak to ale resis? My tam jdeme za dva mesice znovu, kvuli zraku. Aby cetla obrazky. Nerekla ani slovo, pochvilce mi rekla ze to delat nechce. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2002
29.1.23 20:33
@mackA159 píše:
Tak to mame stejny…Jak to ale resis? My tam jdeme za dva mesice znovu, kvuli zraku. Aby cetla obrazky. Nerekla ani slovo, pochvilce mi rekla ze to delat nechce. :roll:

U mladšího jsem ještě na nic nepřišla, tam prostě nic nepomáhá 🤦 a s tím starším, sestra je naštěstí trpělivá, takže čeká, než mu to pořádně vysvětlím, ukecam ho. Minule před odběrem úplně ječel a choulil se a sestra úplně zpanikařila a začla říkat, že to asi nedáme, že nás pošle na dětské oddělení do nemocnice, kde ho sestry holt přidrží a odeberou. A já říkám synovi: „Zvládneme to odebrat spolu nebo chceš aby tě držely nějaké sestry?“ A syn se najednou zklidnil a řekl, že to zvládneme spolu. A sice brečel, ale tu ruku dal a držel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6065
29.1.23 20:35
@alynch píše:
To vazne? Holcicka je ocividne vystrasena a tohle ji fakt nepomuze. Rozhodne bych neopustila sestilete dite v prostredi, ze ktereho ma strach, tak ho opravdu neodboura. Navic u nas to ani neni mozne, aby rodic nebyl pritomen v ordinaci, musi tam byt celou dobu.

Poznám detskú zubarku, ktorá rodičov vykaze za dvere. A funguje to. Vraj nie su problém deti, ale rodičia. To sa do nikoho nenavazam, ale ona to takto má v praxi zaužívané. A poradí si s každým dietatom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6065
29.1.23 20:51

Len by som k tomu chcela povedať, že ta lekárka nezdoraznuje súcit s dietatom, skôr to, ze to urobiť treba. Vie pôsobiť dosť prisne. Možno preto deti skôr spolupracujú. Aj so slzami. Nemajú inú možnosť skrátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.1.23 20:56
@Mkmkz píše:
Len by som k tomu chcela povedať, že ta lekárka nezdoraznuje súcit s dietatom, skôr to, ze to urobiť treba. Vie pôsobiť dosť prisne. Možno preto deti skôr spolupracujú. Aj so slzami. Nemajú inú možnosť skrátka.

Doufam, ze jim rodice spori na terapeuta 8o Efektivni to asi je, ale za jakou cenu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.1.23 21:01

Jinak syn 7 let, minuly tyden pichnuti do prstu kvuli CRP, no nutna spoluprace ja+doktorka+sestra :zed: :mrgreen: Nevim, nektere deti jsou holt citilive…ale „vysvetlovani, ze to nebude bolet“ je za me cesta do pekel…ja spis rikam pravdu a snazim se projevit pochopeni.. takze to bylo nejak cca „Jo, chvilku to zaboli, nebude to prijemne, bohuzel je to nutne, takze pojd, jdeme na to, ukaz, pomuzu ti ten prst podrzet.“ I tak se kroutil jak zizala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6065
29.1.23 21:04
@beruska9 píše:
Doufam, ze jim rodice spori na terapeuta 8o Efektivni to asi je, ale za jakou cenu 8o

Poznam deti, ktoré ošetrovala. Ujmu nemajú. Vedia, že musia počúvať a možno zabudnu aj na strach. ten má veľké oči a možno je niekedy lepšie ho nepredlzovat.
a zase zubarina ani praktická medicina nevyužívajú stredoveké mučiace techniky, takže tá bolesť z vyšetrenia nemôže byť traumatizujúca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí