Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, malá má v září 3 roky. Byla jsem na zápisu a nevzali nás. Po 2 týdnech mi volala ředitelka, že mají 2 volná místa, tak se mě ptala jak moc o to stojím, kvůli práci atd. Já jsem samozřejmě o to místo stála kvůli práci. Přizvala si mě do školy a řekla, že malou přijme, že mi přijde dopis první o nepřijetí a potom o přijetí po té odvolácí lhůtě. Já jsem odvolání neposlala, protože mi řekla, že se o nic už nemám starat. Dopis o přijetí mi ale nepřišel. Volala jsem jí před začátkem prázdnin ohledně toho, jak to vypadá se školkou, že mi ještě nepřišel dopis o přijetí, jestli s tím mám počítat. Řekla, že mi odpoledne zavolá a ještě dodala jestli platí to, na čem jsme se domluvili. Odpoledne mi už nezavolala. Takže teď nevíme zda nás přijme. Jsem z toho špatná i z toho jejího přístupu. Myslíte že nás vezme nebo už je na to pozdě? Budu jí ještě volat před začátkem školního roku, ale nevím, jestli to není zbytečné.
a to bylo co? působí to tak nějak divně…nechtěla třeba nějaký sponzorský dar? ![]()
@rigousek jsou prázdniny, a ve škole bude až poslední 2 týdny v srpnu.
Asi bych dotaz vznesla písemně na email…a čím dříve, tím lépe…to co jste si povídaly po telefonu nemáš ničím podložené…
@Anonymní píše:
@Malaga chtěla vědět, jestli to místo opravdu chci kvůli práci.
to ano ale to odvolání jestli jsi nepodala v té lhůtě?
Já bych to tak nehrotila. Mám obě starší děti ve školce a ani jeden nebyl u zápisu
(školku jsem nutně nepotřebovala) Když měl syn 3 roky, tak jsem v půlce září poslala do školky maila, jestli náhodou nemají místo. No bylo, synka vzali a vyrozumění o přijetí jsme dostali dodatečně, když už byl ve školce. S dcerou to bylo podobně, v květnu měla 2 roky a na začátku září, když jsme spolu šli pro synka, tak mi paní učitělka řekla, jestli nechci ji nechci dát do školky, že mají volná místa. Tak i holčina je od 2 let a 4 měsíců ve školce.
@Malaga no jo to mě nenapadlo, posláno.
@Markéta80 nic o tom právě neříkala, pouze řekla, že se už o nic nemám starat. Ale po dlouhém čekání na ten dopis, mě to už taky napadlo.
@Markéta80 píše:
to ano ale to odvolání jestli jsi nepodala v té lhůtě?
Alespoň u nás je to tak, že odvolání se podává pouze při podezření na formální chybu, ne pokud na dítě prostě není kapacita. Při uvolnění místa se volá dalšímu dítěti pod čarou (teda jeho rodičům
) a odvolání na to nemá vliv, to nikoho nikam neposouvá ani nediskvalifikuje, jen přidělává ředitelkám další administrativu.
@blanula19 tak to je fajn slyšet
no jen aby místo mě už někoho jiného nepřijala.
@blanula19 píše:
Já bych to tak nehrotila. Mám obě starší děti ve školce a ani jeden nebyl u zápisu(školku jsem nutně nepotřebovala) Když měl syn 3 roky, tak jsem v půlce září poslala do školky maila, jestli náhodou nemají místo. No bylo, synka vzali a vyrozumění o přijetí jsme dostali dodatečně, když už byl ve školce. S dcerou to bylo podobně, v květnu měla 2 roky a na začátku září, když jsme spolu šli pro synka, tak mi paní učitělka řekla, jestli nechci ji nechci dát do školky, že mají volná místa. Tak i holčina je od 2 let a 4 měsíců ve školce.
Tak tohle bych nikomu nedoporucovala hako obecnou radu. U nás byla letos 3× větší poptávka nez nabídka volného mista. Triletak se dostal prý jen jeden. 2 roky zpět braly i dvou a pul leté deti.
@The_Assassin ahaa zajímavé, takže proč mi ten dopis o přijetí neposlala? Může ho poslat i ten poslední týden v srpnu?
Spíše bych měla strach, že se tam objevil někdo komu dala ředitelka přednost. Jinak by Vám to řekla hned dopoledne, že jí přijme a neříkala, že Vám odpoledne zavolá a pak nezavolala. Pokud to jde, tak bych vznesla dotaz písemně a zaslala na adresu školky. Tam Vám bude muset odpovědět. Popsala bych tam, že se uvolnili místa, že jste tam byla na jednání a domluvila jste se s ředitelkou o přijetí atd. a dopis o přijetí do dnešního dne nepřišel.
A dopis doporučeně můžete poslat už teď a bude ho tam mít, až přijde do školky. Ty poslední dva týdny klidně nemusí brát telefony nebo jí tam nemusíte zastihnout.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, malá má v září 3 roky. Byla jsem na zápisu a nevzali nás. Po 2 týdnech mi volala ředitelka, že mají 2 volná místa, tak se mě ptala jak moc o to stojím, kvůli práci atd. Já jsem samozřejmě o to místo stála kvůli práci. Přizvala si mě do školy a řekla, že malou přijme, že mi přijde dopis první o nepřijetí a potom o přijetí po té odvolácí lhůtě. Já jsem odvolání neposlala, protože mi řekla, že se o nic už nemám starat. Dopis o přijetí mi ale nepřišel. Volala jsem jí před začátkem prázdnin ohledně toho, jak to vypadá se školkou, že mi ještě nepřišel dopis o přijetí, jestli s tím mám počítat. Řekla, že mi odpoledne zavolá a ještě dodala jestli platí to, na čem jsme se domluvili. Odpoledne mi už nezavolala. Takže teď nevíme zda nás přijme. Jsem z toho špatná i z toho jejího přístupu. Myslíte že nás vezme nebo už je na to pozdě? Budu jí ještě volat před začátkem školního roku, ale nevím, jestli to není zbytečné.