Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, chtěla bych vás poprosit o radu. Jak byste se zachovaly, kdybyste šli s přítelem do kina, on zaplatil celou útratu, domluvily se s ním, že se později vyrovnáte (nezval mě, na ten film jsem chtěla já). Další den jsem od něho odjížděla, tak jsem se mu připoměla, aby mi řekl kolik mu mám dát a on reagoval slovy: „Už jsi mi to splatila“ a ukázal přitom na postel, takže asi chápete, jak to myslel. Na to jsem se ho zeptala, jestli to myslí vážně a on mě ujišťoval, že je to jenom vtip a vyrovnali se za to kino. Jde o to, že mě to dost zamrzelo a není to poprvé, co měl takové blbé vtipy podobného rázu. Zažila jsem to vlastně i v předchozích vztazích (nebyly důvodem rozchodu). Nemám nic proti legraci, ráda se zasměju, ale myslím si, že všechno má své hranice a takové řeči se mi nesnadno přecházejí. Jak byste reagovaly na mém místě? Děkuju moc za vaše reakce
Myslím, že jsi zareagovala správně, ozvala ses, že to, co řekl, bylo přes čáru. Na druhou stranu bych z toho závěry nedělala a kontakt neutínala. Byl to blbý vtip, pokud se chlap poučil, už si to příště pohlídá.
@Kateline 24 píše:
Zdravím všechny, chtěla bych vás poprosit o radu. Jak byste se zachovaly, kdybyste šli s přítelem do kina, on zaplatil celou útratu, domluvily se s ním, že se později vyrovnáte (nezval mě, na ten film jsem chtěla já). Další den jsem od něho odjížděla, tak jsem se mu připoměla, aby mi řekl kolik mu mám dát a on reagoval slovy: „Už jsi mi to splatila“ a ukázal přitom na postel, takže asi chápete, jak to myslel. Na to jsem se ho zeptala, jestli to myslí vážně a on mě ujišťoval, že je to jenom vtip a vyrovnali se za to kino. Jde o to, že mě to dost zamrzelo a není to poprvé, co měl takové blbé vtipy podobného rázu. Zažila jsem to vlastně i v předchozích vztazích (nebyly důvodem rozchodu). Nemám nic proti legraci, ráda se zasměju, ale myslím si, že všechno má své hranice a takové řeči se mi nesnadno přecházejí. Jak byste reagovaly na mém místě? Děkuju moc za vaše reakce
Jezisi zas další, co nemá smysl pro humor?
tak mu příště tu postel neprevlikej, a dej mu radši pulku peněz
![]()
Ja takhle davala nedavno penize milenci za pulku pobytu a rikam mu, ze to je za ten sex
Nastesti se neurazil a zasmal se se mnou
Neprijde mi to jako neco, co by bylo treba dal resit, proste sranda
Asi mate odlisny humor, me by na tom nic nepohorsovalo… ![]()
Nevím jak jste spolu dlouho, ale já bych mu teda řekla, že mu to takhle budu tedy splácet častěji
obzvlášť, když tím pravděpodobně chtěl jen naznačit, že mu nic vracet nemusíš
ale ty ses hned urazila, tak z toho musel vybruslit, že si dělá jen legraci. Já jsem tohle vracení půlky peněz nikdy nepochopila. I s kamarádkami/expartnery jsme si peníze nikdy nevracely, prostě jednou zaplatí jeden podruhé druhý. To jste měli raději zaplatit každý za sebe, když si pak musíte vyřizovat účty. ![]()
Jako pro me je toto taky trapny humor, ohradila bych se, ale dala bych tomu sanci.
Asi kazdemu se obcas vtip nepovede.
Já bych řekla, že tak levná nejsem, a že mi vysí ještě 1500,–
![]()
No to fakt záleží.
Nám s manželem chvilku trvalo, než se ujasnilo, kde má ten druhý v humoru hranici, kde to je už moc/co ho nebere.
Stálo to pár trapasů, rychle se to vyřešilo a žije se nám fajn.
Jestli nemáš chuť na to přistoupit, normálně mu řekni, že takové vtípky nejsou pro tebe, že tě to rozhodilo.
Taky je možné, že až se lépe poznáte, vadit ti to přestane.
@Kateline 24
@Sisika9 píše:
Já bych řekla, že tak levná nejsem, a že mi vysí ještě 1500,–![]()
![]()
Přesně
![]()
Je přesně takhle vtipkujeme s manželem. Ale pravdou je, že jsme spolu už roky
takovou odpověď beru jako že půlku zaplatit nechce. Vyřešeno ![]()
Jen ty, ho tady z nás, znáš nejlíp.
Já bych řekla, že je to jeho součást osobnosti, má zvláštní smysl pro humor. ![]()
A záleží jen na tobě, jestli jsi schopna mu porozumět. ![]()
@Kateline 24 píše:
Příště bych zaplatila já a řekla, že sex se mnou mít nemusí.
No my jsme spolu chvilku. Jak už jsem psala, zažila jsem to i v předchozích vztazích. Nelíbí se mi to, že se ke mě takhle chová. Takových narážek měl už pár a vždycky se mě to dotklo. Ví to, bohužel tenhle humor nesdílím. Nedokážu se tomu zasmát. Vždycky se mě to dotkne. Přijde mi, že tím to vždycky úplně zabije. Myslím si, že to je o povaze, že takový už zůstane.
@Kateline 24 píše:
Tak priste taky zaplat utratu a ukaz na postel, ze uz ti to splatil ![]()
@Kateline 24 píše:
No my jsme spolu chvilku. Jak už jsem psala, zažila jsem to i v předchozích vztazích. Nelíbí se mi to, že se ke mě takhle chová. Takových narážek měl už pár a vždycky se mě to dotklo. Ví to, bohužel tenhle humor nesdílím. Nedokážu se tomu zasmát. Vždycky se mě to dotkne. Přijde mi, že tím to vždycky úplně zabije. Myslím si, že to je o povaze, že takový už zůstane.
Prpc se te to tak dotyka? Vsak on po zaplaceni vecere te nezacal nutit k sexu s oduvodnenim, ze mu tu utratu musis splatit. TO by pres caru bylo.